Aaaah


Klockan tre idag går jag på semester och ska tillbringa den med gullisen Pudeln Pia. Var beredd på regn i Uppland den närmaste veckan. ;-)

Så när jag har semester i regnet (?) har jag nog tid att fortsätta den muchos spännande följetongen om mitt liv på landet. Måste dra nu!

Puss&Kram!

Här och Nu - Er egen tillgivna Honung i Tillvaron

Dagens:

"Ikväll ska brasor brinna
för att fira vårens ankomst
Jag ska sjunga in i flammorna
som alla andra"
                                     /Uffe Buffe Ludde Lundell

Människobyn

Sticker till Människobyn strax och ska träffa pappa och syskon och hundar. :) Trevligt. Och MAT ska jag få också.

Jag återkommer med rapport någon annan dag. En liten blogg om Pudeln Pia -I feel Lööööve - och annat.

Blogginfernot var helt underbart roligt. Synd att blogg.se inte tillät oss att hålla ut till slutet. Det var tur för mig, för jag skulle ju jobba igår. Vilket jag gjorde.

Så, på återseende.

"I Stockholm är jag född
Där har jag min familj..."
                                              /Orup

Trudeluttar vidare.

Här och Nu - Er tillgivna Honungsbulle i Tillvaron / M

Bortgjord

Ha! Här är en mästare på pinsamheter!

Gick omkring på Åhléns i Uppsala en moddig vinterdag. Det var också snömodd på större delen av golvet på Åhléns. Halt till tusen och ganska mycket folk. Gick omkring och lallade helt i mina egna tankar... Sedan brakade jag rätt in i en kille som halkade och hamnade på rygg med mig ovanpå. Det var en av de ytterst  gånger jag fann mig och sa. "Vi måste sluta träffas såhär". Men piinsamt var det.

Jag talade om för min lärare i företagsekonomi att han blivit tjock under jullovet. Sen försökte jag släta över genom att tala om för honom att han var så himla spinkig och emlig innan jullovet. Slutsats: Han var ful och spinkig innan jul och hade blivit ful och fet efter. Jag sänkte mtt betyg från MVG till VG.

Första dagen i gymnasiet drämde jag till en tjej med min väska när jag slängde den över axeln. Det var pinsamt för hon skrek AJ! Klart det gjorde ont. Ingen vet varför min väska var så tung på den tiden. Men jag är som andra kvinnor, ju större väska, desto fler onödiga saker. Det var verkligen pinsamt. Men det slutade med att hon föjde med mig hem och hjälpte mig att möblera om i sin smärtdimma.

Jag träffade min bästis på ett annat sätt. Hon satt snett framför mig och kollade på en brännbollsmatch. Jag kunde inte hejda mig, så jag sträckte fram handen och kände på hennes hår. Hon hade de mest otroliga blonda korkskruvslockar jag någonsin hade sett. Hon vände sig om och sa "Vafangöru?" Det var pinsamt, men det slutade med att vi blev bästisar. Hon är en av mina bästa vänner än idag typ 25 år senare.

En annan gång går jag i komatillstånd till jobbet vid åttatiden en morgon. (Jag är alltid i koma på morgonen. Är den mest otroligt morgontrötta människan på denna planet.) Förbi mig på gatan går den mest undersköne man jag sett. Har aldrig sett någon snyggare varken innan eller efter. Någonsin. Så jag vänder mig om och kollar på honom, brakar rätt in i en stolpe med tillhörande papperskorg. Det braket som hördes var högt, varpå alla vänder sig om och kollar... Alltså... DET var otroligt pinsamt. Det var på Stureplan av alla ställen också! Vågade knappt visa mig efter det. Tur att det inte var så jävla hajpat då, som nu

Jag talar rätt ofta innan jag tänker, vilket försätter mig i pinsmma situationer ganska ofta. Och när jag försöker släta över och förklara, så blir det ofta ännu värre. Men - jag har träffat en del kul människor på detta sätt också.

Så pinsamheter är på gott och ont.

/Honung - bortgjord, bortskämd och borta i dimman.

Romantik

Visst kan romantik vara månskenspromenader, middagar med levande ljus och att rulla köttbular till varandra i ren och skär Lady&Lufsen style. Romantik kan vara strandpromenader hand i hand, att se varandra djupt in i ögonen och gulligullande av värsta sorten (eller bästa - välj själv).

Jag tycker om romantik. Jag tror på kärleken. Vad jag inte tror på är "arrangerad" romantik. Man lagar världens mest überpretentiösa middag, dukar bordet vackert och tar på sig sin bästa parfym och nyinköpta underkläder och hoppas på lite mer handfast romantik mellan sidnlakanen...

Jag tror på romantik som bara uppstår av sig själv. Det är jättetrevligt att laga god mat och duka bordet vackert, ja, men det är minst lika romantiskt att fastna vid nämnda bord med sin själs älskade och prata och skratta till gryningen. Och det kan man lika gärna göra efter en enkel pastasallad som efter en komplicerad trerättersmiddag med levande ljus.

Romantik kan vara att vandra hemåt en vinternatt, att fiska i gryningen, att sjunga högt och illa i ett gemensamt badkar, att äta enorma hotellfrukostar efter att ha kollat på filmer med Van Damme och Arnold halva natten. Det kan vara att försöka se aptitlig ut medan man delar en nachostallrik i en säng. (Alla som prövat vet hur svårt det är.) Romantik kan vara precis vad som helst egentligen.

Romantik behöver inte vara en situation med någon. Det är en känsla som uppstår när livet känns perfekt.

Och när man hör "Jag saknar dej" helt oväntat, då känns livet perfekt.


"När jag känner doften av äpplena på Södermalmstorg,
när jag tyngs ner av en börda,
pressas av en sorg
som viskar i mitt öra att jag varken kan eller vill
Älska igen, att min kärlek inte räcker till
Att jag är död för livet
Allt är över och förbi
När jag inte hittar nånting
som jag finner nån glädje i
Då saknar jag dej..."

/Ludde

Romantik kan också vara att sakna.

/Honung

Posten

Varför vill någon att man ska skriva om Posten? Den existerar ju inte ens längre. Ändå kommer posten med en deprimerande regelbundenhet alla vardagar. Deprimerande för att den så sällan innehåller roliga vykort eller riktiga brev. Räkningar är INTE riktiga brev. Fick ett riktigt, handskrivet brev från Ulf Lundell en gång. Men han är nog den enda som skriver riktiga brev nuförtiden... Ingen annan jag känner gör det. Och om sanningen ska fram, så känner jag inte Ulf Lundell heller. *skrytrutan stängs*

Om jag nu skulle ta och hålla mig till ämnet... Så är det oerhört svårt. Skriva om något som inte finns. Mitt huvud är urblåst. Man kan ju inte ens köpa frimärken på det ställe som en gång var posten. Så vad ska man ha den till? Vill man betala en räkning på det som en gång var posten, så tar de hutlösa avgifter för detta. Så varför ska man över huvudtaget gå dit? Jag kan inte ens hämta ut paket där. Jag får gå till en tobakshandlare nära mig. Och här i ödemarken är det som en gång var posten sällan öppet. Och stället där jag kan hämta ut paket är öppet ännu mer sällan.

Att posten avvecklats är väl som det är. Vi har lärt oss nu. Och vi känner våra lokala tobakshandlare mycket väl och frågar dem om hur det är med livet och om barnen och frun mår bra.

När de ska avveckla Apoteket blir det värre. Om jag ska handla min medicin på Ica så handlar jag nog sällan medicin. Hur mycket vet en charknisse om vilket piller som är bäst mot mensvärk? Exkexet är charknisse och vet ingenting om det.. Kommer de att ha riktiga apotekare anställda på Ica? Undrar det. Jag är skeptisk.

Brevbärare kommer inte att bli arbetslösa så länge det finns räkningar och direktreklam. Och gamla tanter som inte kan det här med e-fakturor och att betala via internet. De har inte heller en mailadress som reklamutskickare kan spamma sönder. Kan någon förklara för mig varför jag fick tre mail i veckan från Ellos, när jag aldrig i mitt liv ens beställt något därifrån? Jag får kataloger också. Som brevbärarna bär ut. Min lilla etta är översvämmad av olästa Elloskataloger.

Posten... Varför vill någon att man ska skriva om det? Har svårt att förstå det.

Men så länge brevbärare finns så vill jag gärna ha riktiga brev. Och roliga vykort.

/Honung - i behov av mer kaffe.

"...och ditt brev i lågorna denna mystiska natt..." /Ludde

Ledarskap

Ok... Ledarskap. Ledarskapet är som bäst när det håller sig borta från arbetsplatsen.

Själv skulle jag aldrig kunna bli bra på ledarskap. Jag är alldeles för mjuk av mig - en del skulle också säkerligen kalla mig mesig. Har väldigt svårt att säga åt folk vad de ska göra. Jag har svårt att påpeka deras fel. Jag är alldeles för mån om att alla ska ha det bra och att de ska tycka om mig. Däremot är jag väldigt bra på att berömma folk och ge dem ärligt menade komplimanger. Såna som jag blir aldrig chefer.

Bra ledarskap har jag sällan stött på. Jag har råkat ut för sura chefer för det mesta faktiskt. De bästa cheferna jag har haft har varit manliga. (Men nu ska vi inte göra detta till en genusfråga) De ger konstruktiv kritik när det är befogat och presenterar också en lösning på det de upplever är ett problem. Män är lättare att ha att göra med än kvinnor. Även om jag inte begriper mig på dem, så är de raka och ärliga. De intrigerar inte.

De kvinnliga har varit påverkade av pms, klimakteriet eller andra saker. Och det ledarskapet vi har på jobbet nu... Är inte av denna världen kommen. Vi känner oss alla behandlade som idioter. Hon läcker vad hon tänker, som ett såll, och de tankarna är inte glada och soliga. Vi får aldrig beröm. Kritik får vi massor. Men den är aldrig konstruktiv. Den presenteras med suckar och stön och fräsningar. Utan att den anställde förstått kärnan av problemet. Häromdagen var jag tvungen att bita henne. Så det gjorde jag och sen gick jag bara därifrån. Inte lätt att arbeta på ett sådant ställe när man försöker ändra sitt tankemönster och vara positiv i det stora hela.

Så vad är bra respektive dåligt ledarskap?

Bra ledarskap eller bra chefer peppar sina anställda. Coachar dem till att, på en arbetsplats, prestera bra resultat. De ska kunna motivera, inspirera och även kritisera. På ett schysst sätt. Kritisera så att den underordnade förstår problemet och kan göra något åt det. En fotbollscoach peppar spelarna att prestera sitt yttersta. Peppning är nyckeln.

Dåligt ledarskap beskrev jag ovan.

Man kan gå kurser i ledarskap och en sån skulle jag vilja gå. Bara för att se vad de egentligen lär sig. Och om det stämmer att de behöver en charmkurs efter ledarskapskursen. Det verkar onekligen så i alla fall.

Som jag sa i början av detta inlägg: Det är skönare att jobba när ledarskapet håller sig borta. Jag sköter mitt och sen går jag hem.

Men ledarskap kan innebära många olka saker. Man kan leda ett land, en armé, ett lag, ett företag... You name it. Och starka ledare finns det även i djurvärlden. Är det så att vi alla behöver en ledare? Någon att fälja? Antagligen. Och den starkaste blir den som leder.

Jag är bara en i flocken. Och låt alla ledare gå en och annan charmkurs, så blir vi alla lyckligare.

Detta är min övertygelse.

/Honung

Raggare

Raggare är ett särskilt folkslag av alla dem som finns i detta land. Alla mina fördomar kommer här att nu blottas för er intet ont anande storstadsbor.

Raggare kör jänkare. Raggare har jeansväst och tilhörande jeans. Eller en väst i skinn oavsett om det är modernt eller inte. Tärningar i backspegeln. Glider gärna runt med armbågen ute och hög musik i de boostade bilstereohögtalarna. Företrädesvis The Boppers. Bebopalula! De brukar träffas på stora raggarträffar. Tror att en av dessa utspelar sig i Västerås..?

På vintern ser man dem aldrig. De är sommarfigurer och de har roliga frillor. De verkar ha kul i sin slutna krets i alla fall. Har själv aldrig träffat någon på riktigt, tror jag. Har dock åkt i en jänkare.

Vad jag undrar är varför de kallas Raggare? De verkar inte ragga så mycket.

Dagens Flashback: Tomas Fryk i Barnens Ö spionerandes på kopulernade raggare.

/Honung

Kastenholm

Per Kastenholm med tröjnummer 13. Utgår från att eftersom det är en innebandykille som startat infernot, så ska det handla om Per Kastenholm. Var tvungen att Googla det.

Jag vet ingenting om Per Kastenholm eller innebandy. Det jag vet om innebandy är nada, noll och ingenting.

För några år sedan försökte jag dock att dela min dåvaranade pojkväns intressen  (trav, Innebandy och sport i allmänhet och Brynärs Hockey i synnerhet) och gick så till Sporthallen på byn och kollade när han spelade match. Hans lag var Österby IBK, numera mig veterligt, dött och begravet. Jag försökte visa engagemang, men var nog mer intresserad av att köpa kaffe i paus. Det var ett bra försök i alla fall tycker jag. Ja, det tycker jag eftersom jag inte är intresserad.

Jag brukade också åka till Uppsala och kolla på min brirsson när han spelade Cup runt trettonhelgen. En stolt faster gör vad som helst för knoddarna.

Per Kastenholm alltså. Vilken utmaning.

Er Honung i Tillvaron / M

Häll Vete!

Jag har trott hela dagen att det är onsdag. Och att jag skulle få dregla över Patrick Dempsey ikväll.... Åååååh, fan. Jag offrade Hunken för Pudeln Pia. Vad gör man inte för lite kärlek, även om den kommer från en hund....

/Honey

Manna från himlen

Wow! Mitt elbolag skickade mig en check på över femhundra buckareller och jag är en lyckans ost. När jag var redo att ringa min ömma moder och be om ett lån, så kom den nerdimpande i min brevlåda. Oväntat och oskattbart underbart. Anledningen till att jag nästan var pank var den där slutarökamedicinen... Den var otroligt DYR. Jag tar inte de där pillrena heller. Så de är fullständigt oanvändbara. Vem vill bli nedstämd och deprimerad? Vem vill bli en aggressiv bitch? Inte Honung i alla fall. Och så är det med den saken. Skalman kanske behäver dem när han ska sluta den sista April. Han valde det datumet för att han är ledig i fyra dagar och kan gå omkring för sig själv och mumla. Då får han göra det. Han kan få mina piller om han kännner ett trängande behov av att bli en aggressiv bitch. Jag kommer att vara upptagen med Pudeln Pia anyways, så... Jag har inte tid med mumlande karlar. :)

Det finns saker som man undrar över. Bortsett från vad meningen med livet är och vad som finns utanför universum (ytterligare ett universum kanske?) och om växter har ett medvetande och sådana saker, så finns det annat man undrar som är lite mer trivialt.

Jag undrar över en annons jag såg. En helsidesannons där de gjorde reklam för hur man stoppar håravfall, eller om det var någon klinink eller något medel av något slag, minns inte nu. Håravfall var i alla fall ämnet. Om man anser det vara ett problem, så skulle man ringa ett telefonnummer. På en enorm bild i denna annons fanns en ung långhårig brud. Så långt ok, brudar brukar ha hår. På samma bild fann man en... Gosse. Inte en dag över 20, med hår som vem som helst skulle avundas. Hur trovärdig är denna annons? Skulle det inte vara bättre om man visade en äldre man med en hårman á la Lejonkungen? Hallå liksom... Den där gossen i annonsen verkade inte behöva håravfallsstopparnas tjänster och lär inte behöva dem inom en överskådlig framtid. Hur tänkte annonsmakarna?

Sen undrar jag lite över en annan sak. Ämnet uppstod på jobbet av någon anledning. Jag har en kollega som aldrig har undrat över meningen med livet. Hur kan man inte göra det? Hur kan man gå omkring i snart 65 år och aldrig ifrågasätta sin existens och vad som är syftet med den? Jag trodde att alla gjorde det vid någon tidpunkt i livet. Verkligen, det var min övertygelse. Men, det är klart. Om man bara talar, som hon, om hår, smycken, kläder, smink och recept i 6-7 år, så undrar jag varför jag blev förvånad. Alla som någon gång blivit lite kantstötta i själen eller gått sönder lite har säkert funderat över sådana saker. Jag vet inte om jag har fel... Jag tycker i alla fall att folk som bara kan tala om hår, smycken, kläder, smink och recept är oerhört ytliga. Om jag har fel eller inte är egentligen en annan historia. det är bara en åsikt jag har. Om du är av en annan uppfattning, så skulle jag gärna vilja veta och försöka förstå.

Jag ska vara med i Jontes blogginferno i morgon. Ett inlägg i timmen från 21 i morgon kväll till klockan 07.00 på lördag morgon. Jag får sova i intervaller, eftersom jag ska jobba på lördag. Får se hur det går. Ska bli en intressant upplevelse i vilket fall som helst.

Pudeln Pia ska vara här i morgon natt på prov. Hon ska återbördas till sin matte i Uppsala på lördag morgon. Det är för att hon ska fatta sen när hon är här i en hel vecka att hon inte behöver vara här för evigt. Hundar tycker om dem som ger dem mat. Och jag har en massa godis som jag mutar det stackars djuret med när vi träffas. Hon är så rolig. hon sitter fint och sen ger hon en tassen och tackar. Hon gillar leverpastej också har jag hört. Så leverpastej får det bli.

Har vårstädat idag. Burit ut en del av mina alldeles för många saker. Ska fortsätta med det nu. Jag har kommit igång och det är så roligt. Den enda gången jag verkligen behövt min stereo, sedan jag släpade den till Skalman, är idag. Jag får nöja mig med datorn och skruva upp volymen. Till max. :) Mina grannar bryr sig inte. De festar hela nätter och dagar i sträck. Hela huset är involverade i dessa fester. Alla utom jag och en farbror som bor här. Jag är för gammal för dem. Fast enligt facebook så är min mentala ålder på 22 år. Så kanske jag blandar mig i festerna när jag tröttnat på dunka dunka så att jag skakar i min säng.

Lade in några av mina gamla alster här också, eftersom jag sktivit i åratal. Två av dem blev publicerade i en rikstäckande korsordstidning, som inte längre finns. *sträcker på sig*. Gissa vilka två. Den som gissar rätt får en puss i påsk.

Jahaja... Då går jag då. Och hoppas på att höra ev er. (Lena - hur kontaktar jag dig? Skriver du själv? Och var? Vi är ju för sjuttsicken soulmates!)

Här och nu - Er egen StädarHonung i Tillvaron. /M

Dagens citat: "Kaffe eller dö" Skrivet av den geniala Finne-Ninjan

Dagens Ludde:

"Har inte tid med några dåliga tider
Har inte tid med några magra år nu
Har inte tid med några meningsstrider
Har inte tid med det som hände igår nu

Jag har en dejt med hela livet
Jag har en dejt som betyder mer
Än allt som jag nånsin skrivit
Mer än allt som är påväg ner

Hej Älskling
Här kommer en hälsning till dej
Hej älskling
Du kan inte säga nej
Det är en underbar dag där ute
och den väntar på oss två..."

Dagens Hunk: Patrick Dempsey igen. Ikväll behöver jag inte avstå p.g.a. hockey. Slurp.

Tack...

...Goda makter för att det är lön på fredag! Honey är nästan pank.

Återkommer ikväll med utförlig beskrivning av mitt liv! :)

Er stackars fattiga Honungsbulle i tillvaron / M

Dagens hunk: Skalman med übersnygga kläder i morse som jag såg trots att jag var i koma.

Honung Roterar Höfter

Honung har haft en fulltecknad helg.

Fredagskvällen började med att jag fick beröm av mamma för mina tidningsskriverier, som blivit ett enda, eller säger man en enda, tidningsskriveri för övrigt, än så länge. I will be back. Be sure and be aware gott folk.

Sedan stod jag i baren på den lokala s.k. Parkpuben hela natten. Eller i alla fall halva natten. Till två. Gästerna drack och en del åt. Men de flesta drack. Japp. Diverse skamliga förslag fick man. De var av den lite jobbigare typen, som: "Kan man köpa dig??"  *fnyser*  "Det har du inte råd med lilla gubben" svarade jag. För det hade han verkligen inte. Ingen har råd med mig. Ska en man ha mig så får han mig gratis. Om han förtjänar det. Och för att förtjäna det så måste han se ut som Visselkungen, bete sig som Visselkungen, prata och vissla som Visselkungen. Om han inte råkar vara Jon Bon Jovi. För i så fall ska han vara som Jon Bon Jovi och eventuellt vissla.

Det var roligt att stå i baren och så får man pengar och så fick man beröm *sträcker på mig* och så blev vi inbjudna att äta middag med dem som anlitar oss. Najs. Supernajs. Gratis mat och så mycket öl vi orkar dricka. Synd att vi båda jobbar dagen efter... Men man kan inte tillbringa hela livet blöt och leva endast på flytande kost.

I lördags åkte Honung till Människobyn. Där träffade jag min sedan länge förlorade och återfunne kamrat Singelbruden. Singelbruden bor mitt i stan i en jättemysig lägenhet och allt var så trevligt. När man träffar någon som man inte snackat med på minst tio år, så är det så roligt när allt bara funkar.

Vi var fem tjejer till slut som åt och drack och var glada. Snackade karlar, snusk och sex och annat. Sånt som medlemmar av det täcka könet snackar om på tjejmiddagar. Typ. Vad det otäcka könet snackar om vet jag inte. Allt jag vet är att det påstås att vi är snuskigare, grövre i mun och använder hemskare ord och aldrig nämner orden "allsvenskan", "bakspårshäst" eller "innebandy".

Sedan gick vi ut. Honung dansade hela natten. Till halvfyra eller mer. Honung hade en 24-åring hängande tre steg bakom sig hela kvällen. I tre timmar. Minst. För att bli av med honom var Honung tvungen att kasta sig över en chilenare och låtsas att hon kan dansa salsa. Chilenaren hette, och heter förmodligen fortfarande, Juan.

Juan sa hela tiden åt mig att röra på höfterna. När jag rörde på höfterna sa han åt mig att rulla med höfterna. Jag rörde och rullade. Sedan sa han åt mig att ta ett steg hit och ett steg dit och att röra på höfterna ännu mer. Jag tog steg både hit och dit och rullade och rörde allt vad jag orkade. Och han sa åt mig att röra på höfterna.... Jösses... Jag sa åt han att sluta säga åt mig att röra på höfterna.


.

Det gick ganska bra med mina steg och mina rörelser och rull. Trots allt. Och 24-åringen försvann i alla fall, medan jag var koncentrerad på att lära mig salsa. Juan kunde i alla fall dansa. Jävlar i min låda, det kunde han.

Jag letade förgäves efter en macho Människobymedlem som kan bugga. När jag såg en som kunde, så var han alldeles för lång för mig. Bara två meter, men ändå... Annars är karlarna ganska korta där. Och det är bra för mig, men inte för resten av mänskligheten. Jag dansade mycket. Och länge. Och varvade mina cider med vatten, så att jag inte skulle vakna upp morgonen efter och finna att jag var död och hade hamnat i Helvetet. Det gjorde jag inte. Och det var en jäkla tur.

För på söndagen åkte jag och Visselkungen till min kära bror i Jakan och gratulerade mellandottern och de tog med oss ut på picknick. I det gröna. I solskenet. Mina ögon kändes väldigt små och solskenet var himla starkt och jag var knappt levande. Men det var god mat. Och gott vatten. Jag drack väldigt mycket vatten. Otroliga mängder vatten.

Men det var värt allt. Det var så skönt att få gå ut och flörta lite med boysen och få dansa loss. Singelkvinnan tyckte att jag dansade med fula killar men jag skiter i hur de ser ut. Om jag bara får dansa så är det ok. Och den rullande höften, Chilenaren med gung, kunde verkligen dansa. Även om jag dansade med många andra, så är det höftrullaren jag minns. Japp. För han lärde mig grundstegen i salsa och den viktigaste ingrediensen i denna dans: Den rullande höften. Nu är Honung redo att möta världen.

Jag tänker lägga mig nu. I morgon ska jag laga mat och bli snygg.

Det var allt för mig och jag tackar så mycket.

P&K: Er rullande Honing i tillvaron / M

Dagens hunk: Muxare - Som jobbar på Pressbyrån


Man dansar och gör barn

 

Idag känner jag mig gladare. Betydligt gladare.

Förmodligen för att det bara är en dag kvar till semestern. En enda dag. Skönt. Då ska jag ligga här och spela död i en hel vecka. Eller några dagar i alla fall. :)

Våran poler Mark från England kommer hit och skall förlusta sig på Eldfesten och dokumentera allt på bild och göra en webbsida om den. Vi ska bjuda på Kräftor och annat trevligt som han inte har varit med om förr. Det är svårt att förklara för en utlänning hur en kräftskiva går till. Man kan bara inte... Det är skitsvårt att förklara på engelska att alla äter kräftor, dricker snaps, har fåniga hattar på sig och blir dyngraka och det sjungs visor och andra märkliga saker. Just det är väl enkelt i.o.f.s. men att förklara varför är en helt annan sak.

Jag har försökt förklara för folk (utlänningar som aldrig varit här) vad midsommar är. De frågar ju och då får man försöka efter bästa förmåga. Man säger att man sticker ner en stång som är klädd med blommor i marken. Stången har två kransar upptill och den är LÅNG. För övrigt så är midsommarstången en fallossymbol som sticks ner i Moder Jord, förmodligen för att hylla fruktbarhet eller något sådant, men det är en helt annan historia.

Hursomhelst, så har jag försökt förklara det och att man dansar i en ring runt denna stång sjungandes en visa om Grodor och andra slagdängor från förr. Och sedan så säger man att alla är lediga den helgen. Då frågar de om det är någon religiös högtid och på detta svarar man nej. Sedan förklarar man att man äter sill och annat gott. Hur man förklarar vad sill är vet jag inte. Jag brukar säga Sushi, så begriper de flesta att det är fisk åtminstone. :) Sedan berättar jag att man dricker snaps och spelar krocket eller kubb eller så och sedan blir alla fulla.

De undrar förstås varför folk sjunger om grodor och äter sushi och blir fulla om det inte är en religiös högtid? Men på det brukar jag svara att vi har denna högtid av tradition och av födsel och ohejdad vana och att folk brukar göra barn då, om de inte plockar sju blommor och lägger under kudden i brist på lämpliga ragg. För knulla det ska man bara, om det så är i fablernas eller drömmarnas värld.

De brukar säga till mig att Sverige är ett så fritt land och alla är så vackra och varför måste de sjunga om grodor och äta sushi och bli fulla för att göra barn? Då brukar jag säga att Sverige är ett fritt land för att folk blir fulla rätt ofta och att alla är vackra efter ett par-tre snapsar och det är lätt att vara frispråkig och sexhungrig efter fisk och sprit. Jag är övertygad om att de flesta i Sverige håller med mig. :)

Nåväl, vi ska ta hit Mark och bjuda på kräftskiva i alla fall. Det är betydligt lättare än att försöka förklara att det är gott och att det är trevligt. Jajjamensan.

För övrigt så är Zorro hemma igen efter sin vistelse i USA där han har shoppat som en galning på outlet. Jag är avis. Lite bara. Jag vill åxå åka till USA! Men det är roligt att han är hemma igen. (Döp hunden till Sture, säger jag!)

Nu ska jag lägga mig.

Puss alla raringar och vänner.

Jag tycker om er!

Er tuliga Honing i tillvaron / M

Dagens faktum: Religionen har gjort kärleken en tjänst genom att anse den som en synd.


Saker man inte förstår

 

Är man en vanlig tjej bara om man inte begriper sig på fotboll i allmänhet och karlar som skriker i synnerhet? Inte vet jag, men jag begriper mig inte på fotboll.

Storebror och Visselkung och diverse män däremellan har förklarat för mig vad som gäller. Vilka reglerna är och varför domaren blåser i vissa situationer och när det är offside och frisparkar och straffsparkar och hur man avgör när det är inkast eller inspark och sånt. Jag begriper det ändå inte. Jag kanske är dum som ett spån. Eller så är det mitt bristande intresse som ger sig tillkänna. (Jag vet ju allt om textilfibrer och har uppfostrat mina sambos att INTE köpa T-shirtar som det är kemtvätt på... Det är hängivenhet.)

Så när man studerar män (måste generalisera nu) som i grupp ser en fotbollsmatch på TV så är det vissa saker man omedelbart kan se och höra:

1.) En glasartad blick i ögonen. Om det är själva fotbollen eller den/de tillhörande ölen som är orsaken är okänd.

2.) En slapp hållning med armbågarna på knäna, lätt framåtböjd eller lutandes tillbaka med vitt särade ben och ölburk i näven.

3.) Suckar eller stön av uppgivenhet.

4.) Suckar eller stön av uppsluppenhet.

5.) Meningar som: "Det var en jävel och vara dum i hela huvudet!" eller "Vafangöru?" eller "Det dära var förhelvete offside!!!!!" eller "Kan du vara tyst en sekund för jag ser på matchen" eller "Kolla målet, kollarå!" eller "Fanihelvetesjävlar!"

Jag begriper det inte. Hur ser man att det är offside? Bollen studsar ju åt alla håll hursomhelst och ibland är det offside och ibland är det inte det. Jag ser ingen skillnad.

Varför måste man vara tyst när han KOLLAR på matchen? Jag menar, jag kan begripa att jag ska vara tyst när han lyssnar på radio. Men när han tittar? Jag kommer aldrig att förstå det. Och vad har Arne Hegerfors som inte jag har? Flint, dåliga skämt och rynkor och penis kanske... Inte vet jag.

Sedan är det det här med målvakterna. De som ska göra mål skjuter alltid rakt på målvakten. Det är ofta han inte ens behöver röra sig, bollen bara flyger fram rakt i hans famn minsann. Målet är stort och målvakten är liten, förhållandevis, så varför skjuter de rakt på honom? För övrigt så är de ena tuffingar (målvakterna alltså) som står pall för långa bollar och hårda bollar. Jag har heller aldrig förstått hur de (målvakterna) kan sparka bollen så LÅNGT. Ända bort till andra målet? Wow, liksom. Där var det muskler och stål i benen minsann.

Om man som kille går på en fotbollsmatch och ser densamma live måste man också besitta vissa talanger och färdigheter:

1.) Man måste kunna dricka stora mängder öl på de lokala pubarna före matchen.

2.) Man måste behärska neanderthalspråkets grundfraser som t.ex. "Bajen, bärs å rakade brudar" eller "Gnaget e laget..." eller "Jag älskar blåvitt å de gör Ada också!"

3.) Man måste veta allt om banderollviftandets ädla konstart och kunna utöva densamma fulländat.

4.) Man måste kunna sjunga. Olika texter men med samma melodi och i samma tonart.

5.) Man måste kunna skrika ramsor i takt med andra män. Det har varje man lärt sig i lumpen och det kan han utan tvekan göra livet ut efter det.

6.) Man måste klara av att slå ner ett par medlemmar ur motståndarlagets klack.

7.) Man måste kunna dricka stora mängder öl på de lokala pubarna efter matchen.

Ja, hörnini... Fotboll kommer jag aldrig att begripa. Men jag begriper mig å andra sidan inte heller på modern konst. Inte heller på vad det är som är så bra med Ingmar Bergman. Samma sak med Lars Norén. (Man blir ju bara deprimerad.) Jag förstår inte heller varför folk avgudar sushi.:) Jag förstår mig inte på män. Å andra sidan förstår jag mig inte på kvinnor heller.

Det finns en massa i livet som man inte begriper. Men så länge man lever så lär man antar jag. Är det därför vi är här? Fan vet och Drag Your Ass in The Grass! Jag är ledig i morgon! :) Tjoohooo!

Förresten så behöver man inte vara huligan för att gilla fotboll. Men det kanske underlättar? Vad vet jag? Jag begriper mig ju inte på det över huvudtaget.

Nu ska jag gå!

P&K: Er egen antihuligan-Honung i tillvaron / M

Dagens Hunk (jo han finns ibland): Daniel - sagomannen.


Meningen med MänAnser att meningen med män är att njuta av dem.

Håller just nu på och läser en bok av Unni Drougge som heter "Meningen med män". I den sitter två väninnor och ondgör sig över män sida ut och sida in. Den ena över den man hon har och den andra över alla män hon inte har. Man kan ju fråga sig om Unni Drougge hatar män, eller om hon bara illustrerar manshat i skitsnacksform.

Jag tycker om män. Jag tycker att männen idag gör så gott de kan. Faktiskt. Kalla mig bakåtsträvare eller vad som helst, jag står för mina åsikter. Visst tycker jag som alla andra att man ska ha lika lön för lika arbete o.s.v. Men det är ju så självklart att det inte ens behöver nämnas.

Det kan inte vara lätt att vara man idag. Verkligen inte. De ska vara hemma med sina barn och de ska diska och vara gourmetkockar och de ska vara jättesnälla. Men är de FÖR snälla och mjuka, så är de mesiga och kvinnorna vill bara vara "kompisar", så alltså måste de ha lite av en skitstövel i sig för att få komma till. Då blir de kallade för svin. De ska vara framgångsrika på jobbet, men de får inte jobba för mycket och de ska vara händiga och de ska vara bra älskare och helst ha stake, både bildligt och bokstavligt, en stor en! Ja herregud. Undra på att de behöver gå i terapi och sticka ut i skogen för att ta fram mannen i sig. Och käka Viagra och plastikoperera sig och gå på gym, för snygga ska de tamejfan vara också...

Det är ju synd om dem. Det krävs ju så lite för att göra en man glad. Det enda man behöver göra är "Show up naked. Bring food." That's it, girls! Hur man gör oss kvinnor glada, komplicerade och lynniga som vi är av naturen, är det ingen som vet. Inte ens vi själva... Som jag sa, de ska vara snälla skitstövlar.

Om man ska måla upp en drömbild av en man, det rena, osminkade helt ocensurerade idealet av en Man, så lyder det som följer:

Han är mystisk och spännande och lite hemlighetsfull. Han är superärlig och en drömmare med båda fötterna på jorden. Han är en intellektuell vinpimplare, filosof och poet. Han tar en öl med sina polare och vet allt om fotboll och han förstår allt som händer i Sex and the City. Han gör karriär och drar in drösar med stålars, som ska spenderas frikostigt på hans hjärtas dam, som han glad i hågen följer med på shoppingrunda. Han jobbar aldrig över. Han kommer med blommor. Han blir aldrig för full. Han ska vara vältränad och stark, men inte tillbringa så mycket tid på gymmet. Han ska vara manlig och hjältemodig och förstående och en god lyssnare. Han ska kunna öppna sig och tala naket och ärligt om sina känslor. Visst kan han få gråta, men han ska inte vara en lipsill. Han ska dyrka marken man går på, men vara lite oåtkomlig. Han ska aldrig tråka ut en. Han får aldrig vara förutsägbar, men man ska veta var man har honom. Han ska aldrig aldrig spotta på gatan, för det är så äckligt, så att det finns inte. Han ska ha stake. Och han ska veta hur man använder den.

Ovanpå allt detta så ska han göra som jag vill, men gå sin egen väg. ;)

Verkar detta lätt? Nä, tänkte väl det... Vi kvinnor får nog lätta lite på våra krav tror jag. Min man är ju så nära ett ideal man kan komma. Och han laddar kaffebryggaren på morgonen till en kvinna i koma.

Vad gäller kraven på oss kvinnor, så är de väl inte så få, de heller. Men det är inte männen som ställer dem. Det är andra kvinnor. Man ska vara snygg, men inte för snygg. Man ska klä sig jävligt snyggt, men absolut inte sticka ut. Man ska vara populär, men om killarna gillar en så är man en slampa. Man ska inte tro att man är något, för jävlar. Man ska inte vara för smal, för då är man ju anorektisk, Man ska inte ha celluliter och man ska inte vara för tjock. Och nåde den som opererar brösten eller någon annan kroppsdel. Man ska supa, men inte bli full och man ska dra med sig ett hångel hem, men om man inte blir kär så är det något fel på en. Ja, det är väl typ summan av kardemumman.

Vem tror ni att alla tjejer sminkar och klär sig för när de går ut en lördagskväll? Tror ni att det är för männen? Fel, fel, fel!!! Det är för andra tjejer. Hade det varit för männen, så skulle inte den där baben vid baren vara så jävla snorkig, när en snäll, vanlig karl vill bjuda på en drink.

Det är sannerligen inte lätt.

Herregud ni män, Bara att ni finns gör ju livet värt att leva, Särskilt nu på sommaren när man får se er lite mer avklädda. Skippa bara tubsockor och loafers nedanför era bermudasshorts (Ja, de finns fortfarande) så är jag glad. Och jag vill inte förändra någon av er. Allra minst min egen. Jag hade inte blivit kär i honom om han inte var som han är.

Puss på er vänner. Var nöjd med allt som livet ger! :)

Er egen Nöjd-med-det-hon-har-Honing i tillvaron / M

Dagens Faktum: En ogift kvinna vill ha en man i sitt liv. En gift kvinna vill ha liv i sin man. :)


Bastanta Bullen 2

Om du inte läst "Bastanta Bullen" innan som jag skrev när Falun brann så kommer du kanske inte att begripa någonting alls av denna blogg. Men mycket nöje i alla fall.

 

Nu är det bevisat: Bastanta Bullen är bastantare än någonsin. När jag en gång i världen snubblade mig fram genom tillvaron som en mager tarm så trodde jag aldrig att detta skulle hända. Jo, ni förstår, jag får kommentarer.


En kund sa en dag: "Jag är inte gravid, som du." Hallå???!??? Jag har aldrig varit gravid i hela mitt liv.


En kille jag känner: "Öh, du har så jävla snygg kropp nuförtiden. Nu har du rumpa och pattar och mage." (Jo, han sa faktiskt PATTAR. Att folk använder det ordet...) Rumpa, ok. Pattar (nåja) helt ok. Men Mage? Vem fan vill ha mage? Inte Bastanta Bullen i alla fall. Inte för att jag inte gillar den mage jag har - eftersom det faktiskt är den enda jag har - men den kunde vara lite mindre kanske. Jo, det kunde den.


En annan kille: "En tjej ska ha något att TA i." Jomenvisst. Och jag skulle vara denna tjej då? Som han vill TA i? Jösses. Störtlöjligt...

 

Bastanta Bullen fick byta ut hela sin BH-garderob en gång i världen när hon blev väldigt liten och bara rasade i vikt som den värsta jag-vet-inte-vad... Hon fick köpa sig A-kupor så det stod det härliga till. Hon provade penntricket och den ramlade till golvet varje gång. Penntricket? Jo, det kan jag förklara för er: Det är ett test som Vecko Revyn lärde oss unga tjejer att göra för att kolla om brösten hänger. Jajjamensan, gossar. Man lägger en penna under bröstet. Om den ramlar till golvet är man fortfarande 20. Om den fastnar har man passerat 30.

 

Nåja, under A-kuporna fastnade inte den minsta tandpetare ens. Men det är väldigt dyrt att behöva köpa nya BH:ar.

 

Sedan gick Bastanta Bullen upp i vikt litegrann. Jeansen fick ärvas av 13-åriga brorssonen och de gamla B-kuporna passade igen. Det var välan för väl att man hade sparat dem och inte skänkt dem till någon i behov av kaffefilter eller något. (Vilken lysande idé.)

 

Sedan började man kunna ha kläder. Storlek 36. Wow! Det är otroligt svårt att hitta kläder i storlek 32 kan jag säga. Och det är jobbigt att behöva sy in allt man köper i 34. Men det är en annan historia. Jomen, kläder i massor hittar man. Och man kan ha dem utan att det ser ut som man lånat sin pappas gamla paltor från 1974.


Nu kommer det: Bastanta Bullen har fått byta ut hela sin BH-garderob IGEN. C-kupor. Nu är det C-kupornas tid. Penntricket bekräftar detta med all önskvärd tydlighet. Och alla mina fina B-kupor är återigen undanskuffade. De ligger längst in i lådan och är oanvändbara.

 

Visselkungen ser på dem (brösten, inte B-kuporna) med förundran och undrar vart den gamla Bullen tagit vägen. Nu är där en ny Bulle med nya Bullar. Och det utan minsta kirurgiska ingrepp. Han tittar och tittar. Och konstaterar att nu är det bannemej en handfull och lite till.

 

Jag har inga matproblem. Jag har aldrig lidit av någon som helst ätstörning, som många anklagade mig för när jag nästan var en fläck på golvet. Jag har inte ändrat matvanor de senaste tio åren. Möjligt är att jag åt lite mindre när jag bodde ensam i en etta med fransk balkong, men det var mest för att jag inte orkade gå till affären när jag var sugen på något. Om jag var sugen och det enda som fanns var knäckebröd, så åt jag helt enkelt knäckebröd. Jag bor på landet. Här kör de inte hem pizza.

 

Jag tänker inte heller ändra mina matvanor. Jag äter nyttigt faktiskt. Jag använder inte onödigt fett och jag gillar inte socker nämnvärt mycket. Jag hatar bröd som det är sirap i. Det är det värsta jag vet. Skogaholmslimpa, den klassiska, är som att käka kaffebröd för jämnan. Jag gillar inte kaffebröd heller. Men Ostbågar är fanimej det godaste som finns.

 

Är man sugen på saltgurka, då käkar man saltgurka. Är man sugen på det ena eller det andra så äter man det. Man kan ändå inte äta sig mer än mätt. Eller hur?

 

Viktväktare och GI-metoder och banandieter och fan-å-hans-moster-å-alla andra släktingar också. Jag kunde inte bry mig mindre. Nej. Jag är mjuk. Bilar är hårda. Och så är det med den saken. Men magjäveln skulle jag vilja trolla bort.

Japp.

 

Må kupor komma er väg och skänk mig pengar till nya för bövelen!

Nu tänker jag gå härifrån.

 

Er alldeles egen Bastanta Bulle i tillvaron, fräls oss från Söndagsbilagor. / Honung

 

Dagens och denna veckas (veckan som kommer) Hunk är (trumvirvel): Robbie30! Nöjd nu? Uffe kommer. Den som väntar på något gott väntar i allmänhet alldeles för jävla länge.

Men man måste säga att no_one_se får dela denna plats nu när han kommit hem från Kanarie - fucking - öarna. Har saknat honom kopiöst. Som en flodhäst i öknen, typ.


Bastanta Bullen

Nu ska ni få höra (läsa) om Honungsbullens vidare öden och äventyr.

I lördags samlades vi ett gäng glada kamrater hos ytterligare en glad kamrat för lite vin och lite musik och annat pysmystrevligt umgänge på alla-man-hand. Och det var najs. Supernajs.

Jag satt där i godan ro och pratade och skrattade och smuttade på mitt vin, då en av karlarna vände sig till mig och sa: "Inte för att vara oförskämd, men har du gått upp i vikt?" Jag stirrade på honom med vad jag förmodar var ett uttryck av ren fasa etsat i mitt ansikte! Till slut harklade jag mig lite och medgav givetvis att jag har gått upp i vikt, ja. Jag förklarade också att jag har gått upp stadigt sedan jag träffade Visselkungen, men inte mer än andra normala människor. Då säger han: "Ja, jag tycker nog att du ser bastant ut!"

BASTANT??!!??? Aldrig i hela mitt liv har jag varit bastant. Tvärtom har jag som en späd älva snubblat mig fram genom tillvaron. Bastant, alltså! Jag trodde att jag skulle dö. Där och då.

Och det spädde ju på min övertygelse att jag gått upp alltför mycket, sedan jag tidigare på kvällen provat tre par jeans som jag inte längre kan ha. Jag låg på rygg och försökte få på mig dem, men det gick bara inte. Och så kommer jag iväg på ett litet samkväm och killen säger att jag ser bastant ut. Vilket ord att välja för att beskriva en en-och-en-halv-metersmänniska på 51,6 kilo. Och jag som hade gått ner lite.

Jag såg för min inre syn min ostbågsbudget sjunka till noll buckareller och mitt jeanskonto öka till ett par tusen. Jag känner hur jag bleknar vid blotta tanken. Ge mig outlet.

Finns det inte en organisation av något slag för Anonyma OLW-Ostbågarfanatiker eller så? Det BORDE finnas, för de är grymt goda. Det är elakt att göra så goda ostbågar, så att folk tycker att man blivit bastant. Det borde vara kriminellt. Verkligen. Och varje kväll när jag går från jobbet till tåget, går jag förbi Pressbyrån. Där ligger de där pyttesmå påsarna och bönfaller mig att komma och äta upp deras innehåll. Jag hör hur de ropar. Och jag är alltid JÄTTEHUNGRIG. Men nu ska jag ha karaktär. Idag köpte jag i stället kaffe. Jag gick förbi påsarna utan att kasta en endaste blick på dem, rakt fram till kaffet. Och satt sedan på tåget och tänkte på ostbågarna med saknad och drack mitt kaffe.

Så kommer det att bli framöver. Och jag vill ha en organisation för att bli av med mitt ostbågsberoende. Jajjamensan!

Visselkungen säger att jag är mjuk nuförtiden. Han påstår att jag inte var vidare mjuk förr. Hur ska man tolka det? Mjuk. Det är ett mjukt ord. Flebbomagen står rakt ut och den verkar ha blivit permanent. Förr stod den bara ut då och då. Nu står den ut för jämnan.

Så gott folk, det blir snåla tider. Hårda tider. Tur att jag ska ut på landet en vecka. Då kanske det äntligen blir lite ordning på torpet. Där finns inte några ostbågar så långt ögat kan nå. Snygg hade jag tänkt bli också. Jag skall nu be en bön till vädergudarna att låta mig bli lite snygg. Varde ljus. Varde stor lampa på himlen.

I morgon får jag äntligen se Ulf igen! Gud, vad livet är härligt. Om han andas ett endaste ord om att jag har blivit bastant, så är den levande legenden en död legend. Det är så sant som det är sagt. Men det är underbart. Skansen och Uffe. Jag har sett fram emot det hela året.

Jag tänker gå nu. Puss & Kram.

Er alldeles egen Bastanta Honing i tillvaron / M

Dagens Hunk: Robbie


Insomnia

Jag har drabbats av pigghetshormon och misstänker att jag också fått en släng av nymfomani. Till Skalmans stora förtjusning - eller skräck - välj själv lämpligt alternativ.

Igår blev jag alltså 20 igen och lyckades ta några drinkar utan cigaretter. Efter en sängfösare hos söta väninnan efter krogbesöket bar det så iväg genom stan till Skalmans boning. Jag var tvungen att hålla i mig i trappräcket (i hans trapphus) med båda händerna för att inte ramla baklänges, då mina stövlar plötsligt fått väldigt långa tår. Sedan utnyttjade jag lite av nymfomanhormonerna, varpå jag sedermera somnade. Vaknade i morse och upptäckte att jag inte var död och hade hamnat i helvetet. Det fanns kaffe och glad karl. Och det är egentligen allt som behövs för att resten av dagen ska bli underbar. Det var ju för sjuttsicken VARMT! Åh, det finns nog en och annan god vädergud. :)

Fejade på jobbet och snackade med kunderna, som inte handlade. De väntar på lönen. Det gör vi nog alla lite till mans såhär veckan innan.

Har suttit på YouTube och letat musik. Och pigghetshormonerna slocknar inte direkt av Van Halen. Tvärtom, de vaknar till liv ännu mer och hoppar runt i kroppen och jag känner mig som sockerdricka. Jag vill egentligen inte alls sova. Jag vill rocka loss. Och så har jag hittat låtar som jag sökt med ljus och lykta efter i åratal. Teknikens under är verkligen fantastiskt och ett under när det fungerar. Jomenvisst blir man glad?

Så, läget är som följer: Jag klarar mig utan cigaretter. Jag kan t.o.m. supa (nåja) utan cigaretter. Jag kan titta på Skalman när han röker utan att falla sönder framför hans fötter och be tårdrypande böner om ett bloss. Han säger ändå bara det magiska ordet. Ordet är NEJ. Det är magiskt och effektivt. Och lite stolthet har man ju. Så det bir inga böner. Och följaktligen inte heller varken bloss eller cigaretter. Det är gott. Och jag klarar mig bra.

Jag ska till ett sjukhus i Östhammar på tisdag och röntga mina lungor. Den rara farbrorn på vårdcentralen tyckte väl att det verkade bra för framtiden eller någonting. Jag vet inte hur jag ska gå upp i vikt av det. men det ordnar sig nog ändå. Frågan är om jag behöver ringa först och kolla om de strejkar. Borde kanske göra det. Annars är Östhammar en ganska mysig liten stad att gå omkring i om man inte har något bättre för sig. Om de nu skulle råka strejka på sjukhuset och det inte blir något av med någon röntgen. Den som lever får se.Nåja, jag behöver verkligen sova, så jag går hän.

Chokladdieten har utökats till att även inkludera ostbågar. Halleluja - jag har gått upp ett kilo!

Lev väl. Sov gott. Är mat.

Här och Nu, Er Egen NymfomanHonung i Tillvaron. / M


Dagens att njuta av:

"If everyone cared
Nobody cried
If everyone loved
Nobody lied
If everyone shared
and swallowed their pride
We'd see the day
When nobody died"
/Nickelback

Dagens att njuta av 2: Skalmans kropp . Åf Kååååås!

Dagens Hunk: Richard Gere. Wow! Jag har hjäntvättat mig själv med Pretty Woman denna afton.

Alltså

Kvällstidnigarna är fucking unbelievable! Jag bara undrar hur många droppar man kan klämma ur den stackars Englas tragiska död i bokstavsform egentligen? Jag fattar inte att de orkar. Jävla gamar.

Jag villle en gång bli journalist. Tills jag öppnade ögonen och såg vad de egentligen sysslar med. Då ville jag inte bli det mer. Därför sitter jag här och bloggar lite stillsamt. För att jag tycker att det är roligt att skriva och för att jag får skriva om det jag vill. Och behöver inte vältra mig i andras olycka. Kvällstidningarna - fräls oss från dem.

Drag your ass in the grass! Alltså. Jag har blivit gammal. Detta är nu ett obestridligt faktum då jag igår köpte ett stycke Allers veckotidning. Bara för att de hade goda recept och för korsordens skull. Hade någon sagt till mig för bara ett par år sedan att jag skulle köpa en sån för KORSORDEN så hade jag skrattat dem rätt i nyllet. Japp - in your dream and my nightmare - typ.

Så, nu har jag nått tantstadiet och det har smugit sig på mig obemärkt och försynt. Ibland ploppar det ur tantord ur min mun också. Ord som 'förskräckligt' eller 'otäckt' eller 'järnspikar'. "Usch och fy och järnspikar också, vilket förskräckligt väder. Alldeles blött och otäckt." Annars så brukar jag bara säga att det är ett jävla väder, om jag över huvud taget bryr mig om att kommentera det.

Skalman krossade mig i backgammon igår. Det tärde hårt på greken i mig. En halv fransman ska inte ostraffat få förödmjuka en halv grek i backgammon! Inte ostraffat, beware gott folk! RevengeHonung är på krigsstigen. Här ska krossas halva fransoser på löpande band när tillfälle ges. Kan ha varit bristen på cigaretter. En halv grek som precis har slutat röka kan tappa koncentrationen. Backgammon och cigaretter och vin brukar höra ihop för min del. Nu får det bli utan cigaretter. Men hämnd ska jag ha. :) Stackars Skalman!

Jag glömde för övrigt min Allers hos honom, så här sitter jag nu utan både korsord och cigaretter. Lika bra är väl det. Jag håller ut, men nikotinmonstret rider mig som en jävla mara kan jag be att få tala om. Den där människan skrev i den där sluta-rökaboken att det skulle bli roligt. Jomen, eller hur? Jag tar det en timme i taget. Timme för timme. Och jag klarar det. Och äter otroliga mängder choklad. Som säkert kommer att ge mig ett dussin finnar, men det kan det vara värt. Speciellt om det syns litegrann på vågen också. Nästa livsmål är att dra på mig en sisådär sju kilo. Skalman såg en bild på min rumpa i jeans från den tiden jag hade en rumpa och sa något i stil med "åååh..." med andakt i rösten. Han har också sett en bild där mina bröst skymtar från den tiden jag hade några och det gav ungefär samma effekt. Sju kilo till att börja med och sen får vi se. :) Det är roligt nästan jämt.

I helgen blir det jobb hela helgen. Är det bara jag, eller finns det fler som lever för sin ledighet? Jag kanske är arbetsskygg eller något men jag jobbar för att ha råd att vara ledig. Och hade jag inte jobbat så hade jag säkert inte uppskattat att vara ledig. Och kanske inte heller haft råd med det. Bara 30 år kvar till pension. Och jag är redan trött. Lite semester i maj ska bli otroligt skönt. Och jag ska vara hundvakt till pudeln Pia. De säger att djur är lugnande för själen och det tror jag är sant. Speciellt hundar. Jag är osäker på om ormar eller guldfiskar har samma effekt. Om jag kunde så skulle jag ha en katt. Jag är tyvärr allergisk mot katter, men inte mot hundar. En hund har jag inte tid med, så jag får ha en veckas semester med en lånad hund i stället. Finfint. Vad kan vara bättre än en hund hos en gammal nucka som jag? ;)

Jag är fortfarande genomsyrad av positiva vibbar, tro det eller ej. Jag njuter så länge det varar. Detta euforiska tillstånd av nyupptäckt livslust och energi. Det är helt enkelt fantastiskt. Och det var så LÄNGE sedan! Jag är bara så himla glad hela tiden. Och stolt över mig själv. På lördag ska jag låtsas vara 20 och supa med söta väninnan, trots att jag jobbar på söndag! När jag var 20 kunde jag gå direkt från en fest till jobbet. Vet inte om det funkar idag, men man måste ju testa. Jag kanske märker att jag har dött och hamnat i helvetet och verkligen är 35 dagen efter... Men då får jag se till att det var värt det på lördag i så fall. Jag är nästan pank, så vi ska supa upp hennes pengar. Nästa gång super vi upp mina. Ge hit Margaritas bara! Ställ dem på rad framför mig och låt mig dansa och göra bort mig genom att sjunga "Bär ner mig till sjön" väldigt högt någon gång vid tre innan väninnan bär hem mig. Det måste gå utan cigg! Visst gör det? På lördag har jag kanske glömt att jag någonsin rökt. Låtom oss bedja gott folk.

Nu ska jag lägga mig. Sluta mina ögon och drömma om Skalman och hundar och ännu mer choklad. Och oaser i Sahara.

Puss& Kram!

Här och Nu: Er überglada Honung i Tillvaron / M


Dagens att ha på hjärnan:

"Last night when the moon was new
I couldn't sleep, I was thinking of you
and how much I need you
How about that?

I act like I'm tough as steel
with a heart like stone
but you know it ain't real
I need you, baby
How about that?"
/ Bad Company

Dagens Hunk: Nikos, en barnkär grek. (skulle gärna ha Skalman här varenda gång, med risk för att bli tjatig.)

Bye for now! *vinkar*


Att titta med ögonen

Jomen! Honey har fått uppenbarelser och AHA-upplevelser som inte är av denna världen. Jag fattar inte vad som hänt, men jag känner mig absolut lugn och harmonisk och ser på livet och framtiden med tillförsikt. Japp. Och, nej, jag har inte träffat Jesus eller sett något spöke eller blivit Hare Krishna medlem. Nej, nej - inte alls.

Jag tittade med ögonen och såg - mig själv. Och det är helt jävla otroligt. Jag fattar. Jag fattar vad det är som fått mig att må så jävla dåligt. Det är inte vintern som är orsaken. Det är inte vad jag uppfattat som angrepp från andra människor. Det är inte mitt jobb eller min chef eller brist på bekräftelse eller dålig lön eller pissiga arbetstider. Det är inte någon eller någonting annat än jag själv som är orsaken till mitt sinnestillstånd.

Och ingen annan kan heller få mig att må bättre än jag själv. Inte Dr. Phil eller Skalman eller bästisen eller någon alls. Bara jag. Med hjälp av Skalman och bästisen och mina släktingar och det. Dr. Phil har aldrig gjort något för mig mer än att inse att man kan doktorera i sunt förnuft. Sunt sydstats bondlurksförnuft i USA.

Nåja, vad är det som öppnat mina ögon? Tja, vad säger man? Jag har läst en bok och fått AHA-upplevelser. Den lär en hur man ska vända sina tankar. Den ger konkreta exempel på situationer och hur det kan vara när man tänker negativa tankar på autopilot. Och hur man identifierar de negativa tankarna och ändrar sitt tankemönster. Helt otroligt är det. Jag känner igen mig i nästan varenda exempel och ser mitt eget beteende och FATTAR äntligen. Jag ser och jag förstår vad jag har gjort i så många år nu. Nästan hela mitt vuxna liv har jag genomsyrats av negativa tankar -trots att jag i grunden är en optimist.

Hur går det ihop? Jag har alltid angripit mig själv och alltid trott att alla andra är bättre än jag. Jag tror alltid att alla andra är smartare, roligare och snyggare och trevligare än jag. Och så slår jag nästan knut på mig själv för att verka bätrre än vad jag tror att jag är. (No More!) Ändå tänker jag alltid, utan undantag. att allt ordnar sig. För att det brukar ordna sig. Allt gör det. Varenda gång man tror att jorden ska gå under så gör den inte det. En vacker sommardag när man ligger på en äng (med kroppen fullproppad av Clarityn) och tuggar på ett grässtrå så kommer jorden att gå under. :)

Jag fick en film av Skalman som öppnade mina ögon ytterligare. Det var insikt efter insikt på löpande band. Förträfflig man, den där Skalman, eller hur? :) Och jag blev ännu mer beslutsam. Jag bestämde mig för att det får fanimej räcka nu. De senaste två veckorna har jag mått bättre än jag gjort på mycket lång tid. På väldig, väldigt länge, jag talar om åratal, och det märks. Jag har lärt mig att ändra tankemönster och attityd. Mitt liv och mitt välmående och min lycka hänger inte på någon annan människa. Men inte heller hänger det eller beror det på någon annan om jag mår dåligt. Jag har fattat att det bara är jag som ska ta ansvar för mitt liv.

Nåja, jag läste en till bok som gäller min rökning. Och jag tänker aldrig mer röka. Jag läste den här boken, som också kommer från Skalman för övrigt, och förstod vad det beror på att jag alla gånger jag försökt sluta har misslyckats. Här gäller det också att ändra tankemönster. Och jag har fattat att jag inte behöver röka. Och jag behöver inte några piller eller pulver eller annat för att fatta att jag inte behöver röka. Jag behöver verkligen inte. Ingen tvingar mig. Och det är underbart! :) Så, jag har rökt min sista cigarett. Och ja, visst är jag sugen, men jag tänker inte ge vika för suget. Suget sitter inte i min kropp, det sitter i huvudet. Och jag vet att om jag tror att jag mår dåligt av att INTE röka, så kommer jag bara att må ännu sämre om jag gör det. Så jag skiter i det helt enkelt. Jag behöver verkligen inte.

Tänk vad många underbara och fantastiska saker man ser om man bara forskar lite och tittar. Verkligen tittar efter... Och tänker. Det finns så många människor som är klokare än jag och de skriver böcker och förklarar för mig. Om jag tror att de har rätt eller inte är upp till mig. Om jag vill ta hjälp av dem eller inte är också upp till mig. Om jag vill öppna mina sinnen och förändra saker till det bättre är upp till mig. Allt hänger på mig. Och det är fantastiskt. Att fatta att man har ett val.

Allt det här kan nog närmast beskrivas som en religiös upplevelse. Men egentligen vet jag ingenting om det, för jag har aldrig varit religiös i hela mitt liv. Jag kan aldrig tro på en Gud som tillåter att barn blir mördade när de är ute och cyklar en vårkväll i April. En Gud som har all makt att stoppa sådan ondska men ändå tillåter att barn, som Engla, inte kan vara trygga i den här världen kan helt enkelt inte finnas. Och vad jag tycker om människor som mördar barn och hur man bäst ska straffa dem kan jag inte skriva. För jag saknar ord. Och även om jag inte hade saknat ord, så hade de nog inte varit lämpliga för allmänhetens ögon att läsa. Så vidrigt är det. Och jag vill lägga armarna om Englas familj och bara.... Trösta. Jag tror att de flesta känner som jag.

Jag kan inte göra något åt det. Om jag hade kunnat så skulle jag. Det är bara, som jag sa till Skalman, att försöka se till att göra samhället lite tryggare så att alla andra barn kan cykla i frid alla vårkvällar alltid. Vi måste hjälpas åt - alla vi om tycker att barn ska få vara barn utan att  behöva vara rädda. Hur svårt kan det vara?

Jag lämnar in nu. Jag är, trots världens ondska, euforisk för egen del. Och så länge jag är det så kan jag sprida positiva vibbar och kärlek. Och det är väl inte så illa till att börja med?

 Här och Nu -Er Egen väldigt rökfria Honung i Tillvaron / M

Dagens Ulf "Ludde" Lundell:

"Jag såg underbara ting
 Det var vackert, det var sant
 Underbara ting
 Det var nytt me ändå så bekant
 Underbara ting
 det fanns glädje, det fanns hopp
 Underbara ting
 Och från botten finns bara en väg
 - det är opp!"

Dagens Hunk: Jon Bon Jovi (åååååhhhh)

Dagens Faktum: I kväll ska vi se till att hitta en oas i Sahara. Har en dejt med Skalman! *glad*
Blåst

Jahaja... Våren kom och gick och nu har vi kyla, slask och drivis och nordanvind igen. Roligt - inte. Men - och det har jag alltid sagt - vädret är det enda man kan klaga på utan att behöva göra något åt det. Så jag ruggar under filten i min übersköna soffa när jag inte sitter här och glor.

Jag vart blåst på McDreamy idag till förmån för HOCKEY! När jag var sambo så fick jag avstå från många TV-program på grund av hockey. Nu, när jag inte är sambo måste jag ändå avstå från det jag vill se på grund av hockey. Hur går sånt ihop?

Så blåst är jag.

Gick till doktorn i måndags för att ta reda på varför jag är så avtärd och emlig. Han frågade vad problemet var och jag sa åt han att titta på mig. Han såg mig knappt. Nåja, han förstod utan att jag behövde förklara. men jag sa åt honom att nu får de ta alla prover som finns och that's it. Han frågade om jag fortfarande röker varpå jag svarade ja."Du måste bli av med den där skiten!" sa han. Jo, han uttryckte sig så. Jag förklarade för den rara farbron att jag behöver hjälp med det, för jag har ingen som helst karaktär.

Så han skrev ut en rökavvänjningsmedicin - receptbelagd - som kostade muchos dolleros och sa att jag skulle börja med den omedelbart och halvera antalet cigaretter den första veckan och sedan minska lite varje dag den andra veckan varpå jag inte ska röka en enda på måndagen den tredje veckan. Han satte upp det målet för mig. Ok.

Jag ska tala om för er hur det går. Jag ändrade mina rutiner lite. Morgonciggen tar jag. Men de två följande som jag tar bara för att jag råkar ha tillfälle utan att vara sugen egentligen tar jag inte. Ja, jag har i alla fall minskat antalet till hälften - man ändrar lite på rutinerna och väljer de tillfällen när man ska röka. Igår tog jag varje cigg som en belöning. Och valde med omsorg när jag skulle röka. Räknade och visste hur många jag hade kvar till kvällen och så. Valde klockslag.

Idag har något hänt. Det är tredje dagen jag tar röavvänjingspillrena (Särskrivning? Nä.)och idag har det hänt. Cigg smakar fan! Det är vidrigt. Jag förstår inte. Det är inte gott - jag har blivit blåst på min belöning. Varje cigg jag har tagit har smakat råttgift. Min hjärna har dock inte kopplat det än, Jag tror varje gång jag tar en att nu ska det bli njutningsfullt och jag röker en cigg med rynkad näsa hela tiden. Jag betvivlar att det kommer att bli några problem att minska dem till hälften och mindre än det och sluta helt innan måldatumet om de fortsätter att smaka fan. Jag tror att jag har fått upp ögonen för hur de egentligen smakar - på riktigt - för någon som inte missbrukar dem. Antagligen.

Om man är missbrukare så har man alltid en ursäkt. Vad det än är man missbrukar, om det är droger, cigaretter, alkohol, mat eller whatever, så har man alltid en ursäkt för att fortsätta missbruka. Jag har rökt i tjugo år och jag har alltid haft en ursäkt för att fortsätta röka.

Jag är nedstämd - jag klarar inte att sluta nu.
Jag är så himla glad - jag vill inte förstöra det genom att försöka sluta röka och bli en bitch.
Det är semester och inte läge att sluta för man dricker ju kanske  mer vin och så.
Jag kan inte sluta nu, för det är helg och fest ikväll.
Nej, jag kan inte sluta för Lennart har namnsdag och det ska firas! (Om man känner någon som heter Lennart eller inte är irrelevant.)

Har man ingen bra ursäkt så hittar man på en.

Den här medicinen är i alla fall effektiv. Nu ska min hjärna fatta också. Den ska förstå att nästa cigg jag tar också kommer att smaka skit. I morgon kanske den förstår.

För övrigt så kan den här medicinen i värsta fall göra en nedstämd och deprimerad. Man kan bli yr och svimfärdig. Man kan få paranoida tankar och drömma konstiga drömmar. Och man kan bli aggressiv. Alla dessa biverkningar är sånt man känner när man ska sluta röka utan medicin. Man blir nedstämd och deppig. Och aggressiv - man kan vilja slå ihjäl folk. Utan synbar anledning mer än att man tycker att de är dumma i huvudet helt enkelt. Och lite yr och matt kan man också bli. Paranoida tankar - tell me about it. Man tror att folk skrattar åt en eller säger otroligt korkade saker bara för att reta upp en. Mig. Moi. Jag, jag, jag!

Sa till Skalman idag att jag måste lära mig att folk helt enkelt är för upptagna för att ägna mig minsta tanke. Världen och universum kretsar inte kring mig. De pratar inte om mig, tänker inte på mig och skrattar inte åt mig heller. Och de tittar framför allt inte på mig. För de ser mig inte. :)

Nåja önska mig lycka till nu. Mina hett eftertraktade sju kilo kanske kommer av sig själv när jag blivit av med de vidriga små pinnarna.

Dagens:

"I can dream about you
 If I can't hold you tonight.
 I can dream about you
 You know how to hold me just right"

Så de så, Skalman!

Här och nu, er alldeles egen snart av ljuv nektar doftande Honungsbulle i Tillvaron. / M

Dagens Hunk: Patrick Dempsey (Jävla hockey!)

Inte så mycket kvar av mig

Ok, nu är jag här igen. Jag tittar in med mycket ojämna mellanrum, men när inspirationen ramlar över mig så passar jag på.

Vår. Äntligen ser jag ljuset i allt det svarta och hemska som på svenska heter Vinter. Fy faaan, säger jag bara.

Fick en gång i världen en mycket vacker prydnad av min bror, som är min idealman #1 för övrigt, för att jag skulle klara av November. Han köpte den efter att ha läst alla mina bloggar som är prydligt uppsamlade i pärmar. Det är en mojäng som man hänger upp på väggen med två värmeljus i. Efter att ha skrattat och gråtit sig igenom mina skriverier tillsammans med sin flickvän, så köpte han den endast till detta ändamål. Och den är otroligt underbar även i Januari. Jag brukar tända två ljus och tänka på min bror som alltid älskar mig förbehållslöst vad som än händer. Då blir jag varm, glad och lite rörd för att han är så rolig och rar. Lite vass i kanterna kanske, men ändå underbar om man skrapar på ytan. Under ytan finns en juvel!

Prydnaden hänger numera på Skalmans vägg. Men det gör inget, för nu är det April och även Skalman kan behöva lite ljus och värme. Jag förmodar att han inte tänker på min bror när han ser den, men kanske sänder han en tanke till mig och känner att även han har någon som älskar honom förbehållslöst, vad som än händer.

Nåväl. Jag har blivit en blöt fläck på golvet. Snart kan man sörpla upp mig från nämnda golv och sen finns jag inte mer. En gång i världen blev jag kallad "bastant". Det var under C-kupornas tidsålder. För ett par år sedan lite drygt var jag, om inte tjock, så ganska frodig. Jag har alltid varit liten. Periodvis väldigt liten. Men då, när jag hade C-kupa, så kunde jag ha kläder i storlek 36. Alltså, det var en fröjd av sällan skådat slag. Jag kunde handla normala kläder i normala affärer och även i den affär där jag själv jobbar. Jag njöt.

Nu, däremot har jag storlek 30 eller 32. Det finns inte kläder som jag kan ha. Ironiskt att jag jobbar i en butik med massor av glamourösa kläder (en del prydda med lite väl många paljetter, men ändå....) och aldrig har något att ta på mig. Jag kan inte handla för det finns inget jag kan ha. Jag provade en kappa i vintras, för jag tyckte att jag behövde en ny (mina gamla var för stora). Den såg ut som... Eller jag såg ut som jag hade lånat min morfars rock från finska vinterkriget. Jag garvade läppen av mig. Det var bara pälsmössan och stövlarna som saknades.

Alla tror att jag har matproblem. Jag blir anklagad för att inte äta alls, för att äta och sen spy, för att låtsas äta, för att äta fel... Folk som inte känner mig och som inte ens har något med mitt liv att göra anklagar mig för detta. Mina kollegor köper mat till mig, för de orkar inte se mig. Tågvärdarna på Upptåget ser mig inte överhuvudtaget. Jag måste vara genomskinlig eller något. Människor som känner mig VET att jag äter. Och äter dessutom enorma mängder. Jag brukar äta upp min egen mat och sen Skalmans också, för han lämnar alltid, nästan helt utan undantag, lite kvar på tallriken. Jag är som en avfallshink.

Jag har verkligen inga matproblem, har aldrig haft och kommer aldrig att ha. Det finns inte i min värld. När jag var fem år sa någon att man i framtiden inte skulle äta mat, utan man skulle bara ta ett piller och sen skulla man klara sig. Jag började gråta som endast en femåring kan vid tanken på att inte få äta mat. Det, gott folk är mitt förhållande till mat. Jag älskar det i nästan alla fomer.

Så - jag har problem. Jag har gått ner jättemycket i vikt av orsaker som jag inte behöver ta upp här, mer än att jag varit ledsen. Suicidalt ledsen faktiskt men min livslust har hittills alltid varit större än mina kval. Jag gick till en vårdcentral nära mig för att kolla att allt stod rätt till förra vintern. Med tanke på vad jag åt och hur mycket, så var det konstigt att inte ett hekto syntes på vågen. De tog prover och allt var bra. Då sa doktorn, den rara farbrorn: "Du är ledsen" och skickade mig till en psykolog. Jag gick dit och luftade alla mina problem men blev inte tjockare för det. Jag gick till vårdcentralen igen och de tog prover och allt var bra. Jag var inte ledsen längre. Jag ska dit i morgon igen. Då får jag göra som jag brukar. Spänna ögonen i den där männsikan och säga som jag brukar. Jag brukar börja med ett "Hörrudu!" och sen förklarar jag problemet. Han skickar mig alltid vidare. Om de säger att jag ska dricka vispgrädde och äta Wienerbröd så dör jag. Jag står inte ut med varken det ena eller det andra.

Jag har börjat försöka göra något åt det i alla fall. Efter att inte ha ätit frukost på över 20 år (har alltid prioriterat morgonsömn) så har jag nu börjat med det. För övrigt äter jag som vanligt. Två lagade mål mat om dagen. Har utökat dieten med banan till eftermiddagsfikat. Och sen lägger jag till ostbågar, godis, goda franska ostkuber och annat som jag älskar och aldrig slutat med. Använder röd mjölk och riktig grädde i såser och annat. Mycket fett blir det. Och det händer tamejfan ingenting. Kan man äta sig mer än mätt frågar jag?

Jag är lite trött på att människor hoppar på mig. Talar om för mig vad jag ska göra och hur jag ser ut. Jag vet hur jag ser ut. Jag vet själv att jag ser för jävlig ut och att jag är som en jävla tarm. Jag behöver inga moralkakor. Jag behöver tröst och sju kilo. Lite sympati i en värld som är hård nog, så att man knappt står ut.

Tack och lov att det är vår. Äntligen April igen. Vintern har varit lång och svår. Lite lättare sen Skalman dök upp en kall vinternatt... Men svår, så svår.

Man har dock en del att vara tacksam för. Min bror - som försåg mig med ljus och kärlek. Skalman, som är lite bråkig just nu :), men som talar med mig och förklarar och kommer med kramar och värme. Mina väninnor som finns där - som lyssnar och som jag lyssnar på. Min övriga familj. Och att jag ibland kan skriva. Att jag lever. Att jag lyckats ta mig igenom ytterligare en vinter. Och att jag har semester i Maj, som jag ska tillbringa med hunden Pia. Jag ska spela The Poodles för henne och se om hon ylar med. Behöver jag säga att hon är en pudel?

Nirvana i datorn nu . *ylar med*

Bäst just nu:

Körslaget - Att det finns så många härliga människor i Sverige! Man blir glad och varm.
MTV igår kväll - Nirvanas Unpluggedspelning. Komplett. Wow liksom!

Dagens:

"Vinden kommer in från sydväst
  Jag sov ingenting inatt
  För himlens alla stjärnor glimmade emot mej 
  Som en outtömlig skatt
  Och vindarna bar med sig dofter
  Från ett fjärran hav
  Och mitt hjärta stod vidöppet
  Och tog emot allt vad natten gav.
  Så kom hit, kom hit, kom hit!
  Kom till mig och dansa!
  Morgonen doftar vår och jag är glad igen!"
                                                                             /Ulf Lundell - vem annars?

Lev väl. Ät mat. Må bra.

Er egen Honungsbulle i Tillvaron / M

Dagens Hunk: Skalman

RSS 2.0