GrönVit

GrönVit alltså. Och jag tänker omedelbart på Hammarby - de små elaka monstren till fans och usch och fy. AIK säger jag bara. Och Black Army är fromma som små lamm.

Har varit tillsammans med två Hammarbyare och det var väl ok. (Nej inte samtidigt. Var och en för sig var jag tillsammans med innan jag visste bättre)  Det är Djurgårdare jag inte tål.

Vad är det mer som är grönt och vitt? Mitt ansikte skiftar mellan dessa två nu när jag skrivit i åtta timmar. Åtta jävla timmar! Nej, jag har inget liv. :)

Roligt har det varit. Men att det sista man ska tänka på innan man lämnar in är grönt och vitt och Hammarby känns som en bestraffning Vi som har kämpat så tappert. Och så länge. Och så lämnar den där människan P.B ett sånt här ämne att skriva om. Meningslöst slöseri med vår talang...

Grönt och vitt, grönt och vitt... Gräset under snön när den smälter bort. Mmmmm, bättre. Snötyngda granar. Min mammas kille Kalles klistermärke på brödrosten... Hammarby igen!!! Måste sluta tänka på Hammarby.

Jag behöver PUNK!

Som en kufisk sfinx på ett eliktrifierat taggtrådsstängsel har nattens övningar rubbat min känsliga dygnsrytm. Jah MÅSTE ha Punk! Annars får jag Spunk!

Puss & Kram & Sov gott. Den här Honungen har förlorat sin sötma nu.

Stänger butiken!

Er Alldeles Egen i Tillvaron! /M

"Jag stänger ner systemet
Jag kopplar ur
Byter skepnad igen
Lämnar ännu en bur"
                                      /Ludde

Rammstein Igen

Aaaah, fick precis en uppenbarelse när jag kollade Andrea's blogg och vad hon skrivit om Rammstein. Hon hade lagt in en video och jag fastnade direkt. Wow...

Rammstein

Tur att det var en sommargryning i alla fall mellan alla Stanleys och allt vad det är.

Rammstein alltså. Tyskt band. Var värdinna på en bastufest en gång, där en av gästerna envisades med att spela Rammstein under hela ätandet av den grillade, gudomliga maten. Det var jäkligt jobbigt om ni frågar mig. Ingen frågade mig. Och ändå hade jag gjort gudomlig potatisgratäng och finfin sallad till ett helt gäng bastubadande gäster. Rammstein alltså... *mumlar*

Jag tyckte att det lät illa. Om jag hade fattat vad de sjöng, så hade jag kanske uppskattat det mer. Men jag kan inte tyska och har ingen brinnande längtan att lära mig det heller faktiskt. Rammstein säger att tyska är ilskans språk. HA! felfelfel. Och dubbelfel! Det är finska. Att svära på finska är befriande och kraftfullt. Och om man är riktigt ilsken, så är det dessutom effektivt.

Jag får försöka öppna mina sinnen och ladda ner några låtar med RAMMSTEIN DÅ OCH SE OM JAG KAN UPPSKATTA DET MER DEN HÄR GÅNGEN. Hoppsan. Caps lock åkte på och jag orkar inte ändra.

Börjar bli riktigt trött nu, men kan försöka vaakna med nämnda bands hjälp.

Puss&Kram!

Honung - Håller i hårt - i Tillvaron.

Sommargryning

En sommargryning är som en lätt kyss. Den är doft av dagg. Fräsch som en oskuld och fylld av löften om en ny vacker dag. Fylld av löften om oanade möjligheter och att drömmar kan bli sanna.

En sommargryning är lätta steg på väg hem från fest och folk och man fylls av tystnaden och lugnet. För sommargryningar upplevs bäst om man inte lagt sig ännu, utan upplever dem precis efter umgänge med glada polare. Det är då man fylls av lugnet och fyller sina lungor av så mycket gryningsluft man överhuvudtaget orkar och nästan sprängs av livsglädje.

Sommargryning är hopp och tro. Kärlek och lust. Glädje och kanske lite vemod, Lugn och ro.

Upplever en sommargryning just nu. Öppnar fönstret och andas.

/Honung

"Jag sitter stilla på altanen och ser solen gå upp
som en brand i det gråa och vita
Fåren går i det daggvåta gräset
Över skogen hör jag vråkarna skrika"
                                                                    /Ludde - En Ny Dag Randas

Stanley Kubrick

Ska erkänna en sak för er: Jag minns aldrig regissörer. Jag minns faktiskt inte ens filmer speciellt väl. Jag uppskattar verkligen en bra film, men kommer sällan ihåg den. Böcker minns jag, men inte filmer.

En film kommer jag dock ihåg och det är Full Metal Jacket. Den minns jag för att den var så jävla hemsk helt enkelt.  Bra men hemsk. Men om jag inte hede googlat Stanley Kubrick, så hade jag inte ens med kinesisk tortyr kunnast berätta vem som regisserat den.

Men nu vet jag i alla fall att Stanley Kubrick var född i lejonets tecken och året var 1928. Han dog i sin egen säng 1999. Och att han hade planer på en film om Nazismen, men sen la han planerna på hyllan när Spielberg kom med Schindler's List - ytterligare en film jag minns.

Han gjorde några riktigt kusligt bra filmer. Mer vet jag egentligen inte.

Mer kaffe till folket. Och kan man inte få skriva lite om kyssar eller något som man vet något om? Lite hångel - någon?

Er ytterst kyssvänliga Honung i Tillvaron /M

Black Sabbath

Är egentligen lite för ung för Black Sabbath, men anser ändå att det är ett av världens bästa band.

Jag kan berätta en liten anekdot kring black Sabbath för er. En gång i livet då jag kanske varit riktigt taskig mot någon, men personen i fråga vet inte om det.

Har en kompis som fullständigt saknar allmänbildning. Alltså man kan inte spela TP med henne för hon är så fullständigt omedveten om allt. Hon kan inte medlemmarna i ABBA och än mindre känner hon till medlemmarna i Black Sabbath.

Vi brukade träffas och spela Back Gammon, för det var hon en jävel på. Vid denna tidpunkt spelade jag en skiva som jag fåt i pris av en glad kamrat, för att jag varit social och trevlig på hans fest dit han bjudit en hel drös totala främlingar och alla gick omkring och letade efter Dunken.
 
Nåväl, på denna skiva fanns i alla fall "Paranoid" med. Och när den börjar ljuda i mina underbara högtalare så säger min kompis: "Usch, jag har aldrig gillat Ozzy!" Varpå jag med pokerfejs säger: "Det här är inte Ozzy, det är Black Sabbath." Och hon fattar inte det roliga! Hon sa bara "Jahaaaa... Jag trodde att det var Ozzy."

Jag kunde varirt lite schysst och upplyst henne, men jag tyckte det var så jävla roligt att jag behöll för mig själv att det verkligen var Ozzy som sjöng. Ja, det var taskigt, men jag har roligt åt det än idag. Jag är en hemsk människa.

Black Sabbath har betytt mycket för musiken och betyder en del även idag. Och de har ju haft världens bästa sångare genom åren också.

Tack för mig.

Er überelaka Honung i Tillvaron /M

"Finished with my woman
cause she couldn't help me with my mind"

Did I get it right?

Say no more!

Födelsedagsminnen

Dagen jag fyllde 18 var åretsdittills varmaste dag. Temperaturen hade säkert nått 30-strecket eller var strax över. Jag hade så lite kläder som möjligt på mig, utan att vara utmanande på något sätt. Shorts och något linne. Jag jobbade på hemtjämsten vid denna tidpunkt och den dagen skickar min chef mig till en mycket gammal farbror för att duscha honom. Gubben måste duschas och ingen av våra manliga medarbetare var där den dagen. Så, sagt och gjort - jag spatserade dit.

Får efter badbyxletande (givetvis fick jag in honom i duschen utan badbrallor, gullvivan måste ju tvättas!) och en del panik från gubbens sida slutligen ner honom i badkaret. Och jag duschade och tvättade hår och rygg och ben och fötter och allt utom den alra intimaste delen av honom som han fick tvätta själv. När jag tvättade hans hår en gång till för säkerhets skull så såg jag något i ögonvrån som jag aldrig trodde att jag skulle få se... Han hade fått  STÅND! Jävlar i min låda! Jag rodnade och gubben rodnade. Utan ett ord fick jag honom ur badkaret, och på med rena kläder.

När jag sedan fått ner honom på en stol och står bakom honom och kammar hans hår så har fortfarande inte ett ord yttrats. Gubben harklar sig lite och säger: "Jaaaa du... Den fungerar i alla fall." Och jag muttrar "Jaaa". Sen säger han: "Men du kan komma hit och dusha mig nästa vecka igen, för nu dröjer det ett halvår innan den fungerar igen."  Jösses.

Detta orsakade mycket munterhet bland mina arbetskamrater, vilka jag senare på kvällen gick ut och drack öl med för att jag kunde. Fick en kamera denna dag. En kamera som numera är trasig, men som jag fortfarande saknar. Jag bar med mig denna kamera överallt.

Födelsedagsminnen finns det gott om. Jag tillbringade många av dem på Grönan i mina tidga tonår. En av dem i en park i Stockholm med picknickmat och vin som jag inte fick dricka, men drack ändå. När jag fyllde fem år så var det avslutning på min Mulleskola samma dag och jag fick en medalj som jag hade på mig under hela födelsedagskalaset. Diplom fick jag också.

Jag minns mina födelsedagar som ljusa och glada. Men den jag hade för två år sedan var rent ut sagt överjävlig. Så den minns jag inte. Den jag hade förra året var riktigt underbar. Och i år kommer den att bli kul och minnesvärd. Och antagligen kommer jag att vara lite trött. :)

Nåja, jag känner mig inte ett dugg annorlunda än för typ 40 minuter sen. :) Ja, jag fyller år idag. Nog om detta.

Er Egen inte-alls-gammal-Honung i Tillvaron!

Altruism

Var tvungen at fråga en nära vän till mig vad det egentligen betyder. Sedan googlade jag det.

Osjälviskhet. Motsatsen till egoism. Jag kom fram till att jag aldrig har utfört en helt igenom altruistisk handling i hela mitt liv.

Jag har gjort osjälviska saker. Jag har bjudit frysande uteliggare på kaffe och smörgås utan någon anledning alls, utom att en man som inte har ett hem har tillbringat natten någonstans ute och det är 20 grader kallt. Jag har tagit med en annan uteliggare till ett badhus och betalat för att han ska få göra sig ren, för att han skulle träffa sin socialsekreterare samma dag. Jag har bjudit folk på cigaretter när jag själv rökte. Också de utan pengar att köpa egna för. Jag har vaggat en vuxen man med panikångest i timmar. Allt detta utan att egentligen tänka på att vinna något på det för egen del.

Men - och det är ett stort men - jag har mått bra när jag gjort det. Att få ett tack, ett strålande leende eller en kram har fått mig att må bra av att ha utfört dessa handlingar. Och det, fick jag reda på, är inte ren altruism. Ren altruism är att utföra något utan att få någonting alls. Att utföra något som inte får en att må bra med sig själv. Att behandla andra som man själv vill bli behandlad är inte heller altruism i dess sanna betydelse. För då vinner man ju något på att behandla andra väl.

Jag är empatisk och lever mig väldigt lätt in i hur andra känner och om jag kan hjälpa, så gör jag det. Om jag kan stötta någon så gör jag det utan att tveka. Men då förväntar jag mig någonstans samma sorts hjälp när jag själv vacklar och behöver stöd. Så, empatisk är jag, men inte helt igenom altruistisk.

Är någon det?

Handen på hjärtat.

Er egen Empatiska Honung /M

"Hjälp din granne att bära tungt" /Ludde

Innebandy Uppland

Jag tycker att det är rentav TASKIGT att inte särskriva Innebandy Uppland i detta fallet. Innebandy är enkelt. Jag vet ingenting om det och kan skriva ungefär likadant som i det förra blogginfernot om Kastenholm. Uppland är också enkelt. Jag kan massor om Uppland. Men fucking innebandyuppland... Vilket trauma.

Jag växte upp i Stockholm, den Uppländska delen av det. Så jag kan skriva vad jag lärde mig om innebandy då. Jag lärde mig att man tar sin ömma moders största soppkastrull och kokar klubbladet. För att få exakt rätt böjning på detsamma fick jag lära mig, då jag undrade över detta, i mitt tycke, utomordentligt fåniga beteende.

För övrigt har jag tillbringat en hel del trettonhelger med att se småungar spela innebandy i Storvreta. Jag tyckte alltid synd om målvakten i det förlorande laget, som inte var det jag hejade på och ville bjuda honom på karameller. Blev hindrad varenda gång.

Jag vet också att när vårt damlag vann SM-guld, så vägrade kommunen att bidra med pengar så att vi kunde bygga läktare i vår sporthall, så damlaget fick spela sina hemmamatcher i Uppsala, där ingen av dem bor.

Jag vet en del om Österby  IBK. Det var en hel del söta grabbar som spelade i det laget och en av dem var min. Därför detta sittande i en sporthall utan läktare många söndagar, då jag kunde ägnat mig åt roligare saker. Jag är nästan dumt lojal när jag är kär. Och i synnerhet mot folk jag bor ihop med.

Innebandy Uppland. Jag googlade det och var tvungen att ta mer kaffe, så utomordentligt trist är det.

Er Egen Innebandy - not - lover Honung i Uppland i Tillvaron.... Här och Nu.

"You're not the only one with mixed emotions"  / Stones 

Drömmar

Jag har nattdrömmar.

Jag har dagdrömmar.

Och jag har framtidsdrömmar.

Jag drömmer sällan eller aldrig om gårdagen.

Men jag har i hela mitt liv blivit anklagad för att vara en drömmare. Oftast av pessimistiska människor vars ständiga paroll är "Det GÅR inte!" Varenda liten drömsk idé man har kläckt har kvävts där och då. Så för det mesta håller jag numera käften om mina drömmar.

Mina nattdrömmar är så sjuka, så jag undrar ibland om jag har något allvarigt fel i min hjärna. De drömmar jag minns är också ofta så realistiska att jag undrar vad som är sant när jag vaknar. En gång drömde jag att jag var med i Robinson och hade en hel orm över mig som Anders Lundin skulle mata med kanelbullar. Ormen hade min häl i sitt gap och när jag vaknade hade jag panik och väckte den stackars människan bredvid mig och sa åt han att skaffa serum.

Mina dagdrömmar är flummiga. De handlar väl mest om at vinna på Triss eller att bli rik på något annat sätt, så att jag slipper gå till jobbet och bara ägna mig åt saker som jag tycker är roligt. Dagdrömmar handlar ofta om pengar. Onödigt mycket pengar dessutom. Egentligen när jag ingen brinnande önskan att bli onödigt rik - men visst är det en skön dagdröm. Jag drömmer aldrig om berömmelse. Bara om materiell rikedom - obegränsad och snuskig. Ibland drömmer jag om platser jag vill besöka, spännande upplevelser och kulinariska sensationer. För att uppnå dessa saker behöver jag.... Just det - pengar.

Framtidsdrömmar då? De är inte omöjliga att uppnå, men det verkar ibland nattsvart. Det enda jag just nu drömmer om är en man att älska, att föda minst ett barn och en hund. En familj helt enkelt - rätt och slätt. Det är det enda jag önskar mig. Det är min dröm, min plan och mitt livsmål just nu. Jag har inga karriärdrömmar eller annat. Bara familjedrömmen som jag närt i mitt hjärta i många långa år. Efter att det har uppnåtts kan jag drömma andra drömmar.  Eller tvingas ge upp den drömmen och drömma andra drömmar och skaffa mig andra livsmål.

Gårdagen drömmer jag aldrig om. De drömmarna är redan drömda. Och förbrukade. Och det är dessutom fullständigt meningslöst att drömma om saker som är förbi.
 
Drömmar är ett ämne som kan stötas och blötas i evigheter. Och man kan vrida och vända på det i all evighet. Men jag har tyvärr inte tid med det.

Väntar med spänning på nästa ämne i detta blogginferno.

Er Egen Drömkvinna - Honung - i Tillvaron /M

"Say 99 and kiss me
Just hold me tight and tell me
You'll miss me
While I'm alone and blue as can be
Dream a little dream of me"
                                                   /Mama Cass 


Livet är Skönt

Sitter i min gudomliga soffa med min senaste kärlek - min underbara laptop. Åååååh, livet är skönt.

Livet är skönt för att solen skiner och för att de har lovat lysande sol och strålande väder på lördag, då jag fyller 27 för tionde gången. :) Sol på - kläder av!

Livet är skönt för att jag framför mig har tre lediga dagar som inleds med blogginferno i morgon kväll. Jag hade verkligen SÅ kul förra gången! Den som vill vara med får anmäla sig hos Jonte på hans mail senast kl. 17 i morgonl (läs Fredag) eftermiddag. Vore trevligt om så många som möjligt vill vara med. The more the merrier säger jag. Verkligen roligt och utmanande.

På lördag ska jag grilla med goda vänner. Wow, liksom. Jag älskar grillat och brukar börja längta någon gång i Februari. Nu är det äntligen väder och inte oväder och synnerligen grillvänligt. Wonderful indeed. Ja, livet är skönt

Skönt för att jag har så mycket bra musik i min dator, så det är nästan orgasmiskt (är det ett ord på riktig svenska?).

Hade egentligen tänkt skriva ett inlägg om dödsångest eller bristen på detsamma, men det GÅR inte i dagar som dessa. Får återkomma till det någon annan dag, helt enkelt.

Denna sena afton avslutar jag nu. Och snälla, kila över till Grabben här ovan och anmäl ert intresse. Han är läsvärd för övrigt också.

Nu lämnar jag in. Puss & Kram dårå.

Er egen Solkyssta Honung i Tillvaron /M

Dagens: 

"I wanna be her lover
I wanna be her slave"
                                       /Bryan Adams - back in the days

Dagens Hunk: Elvis Presley - back in the days och framför allt när han levde. :)

Åldrande

Rynkor verkar vara ett otroligt hett ämne bland mina stackars kollegor nuförtiden. Rynkors förekomst pratas det om i tid och otid och dagarna i ända. Jag kan inte förstå det. Om man nu ändå pratar med varandra på jobbet så måste det väl finnas viktigare eller intressantare saker att prata om?


En ung, talangfull makeupkille i stan gjorde reklam för sitt företag genom att sminka upp sin mamma, som för övrigt är kund hos oss, och satte upp affischer på henne överallt. Hon är en vacker kvinna som passerat 50-strecket. Det talades inte alls om att hon var snyggt sminkad eller att hon var snygg överhuvudtaget. På jobbet pratade de bara om hur rynkig hon var.


Personligen tycker jag att det är det bästa han har gjort. Att sätta upp sin mamma på stan alltså. Trådsmala nittonåringar finns det så gott om i all reklam ändå. Jag skulle också ha satt upp min vackra mamma i all sin rynkiga härlighet på affischer om jag hade varit han. Man kan inte vara nitton för evigt och det tackar man för. Det skulle vara hemskt. Ännu hemskare att vara medelålders och försöka se ut som 19.


Mina egna rynkor bär jag med stolthet. Den största fördelen med dem är att folk slutat klappa mig på huvudet och kalla mig för ”Lilla Stumpan” på ett, vad jag uppfattat som, nedsättande sätt. De har också slutat behandla mig som en som är för ung för att begripa. Det är underbart. De enda som kan kalla mig för ”Stumpan” utan att jag går i taket är min mamma (hon har alltid gjort det på ett kärleksfullt sätt) och möjligen en handfull noga utvalda väninnor.


Åldrande är inte farligt. Bortsett från att man så småningom dör av det, så är det inte farligt. Rynkor är inte heller farliga och dem dör man inte av. De finns där och de blir fler. Ungdom är inte synonymt med skönhet. Lika lite som att bli äldre är synonymt med att bli ful.


Kroppen ger efter för gravitation. Rynkorna kommer för att stanna. Håret blir grått. Hyn förlorar sin spänst. Och oj, vad en mycket gammal indian – kvinna eller man – är vacker!


Jag läste om hur det kom sig att Elvis nästan skrattar ihjäl sig på den där liveinspelningen av ”Are you lonesome tonight”. Det kom sig av att en kvinna i publiken till varje pris skulle fram till scenen för att få tag på en av de där svettiga handdukarna som Elvis brukade dela ut. Kvinnans man försökte till varje pris hindra henne. De drog i varandra åt varsitt håll, varpå mannen tappar sin toupé. Elvis garvar och ändrar texten i låten… ”Do you gaze at your bald head and wish you had hair” istället för”Do you gaze at your doorstep and picture me there”. Roligt. Man skrattar ju när man hör den där versionen, för Elvis skrattar så härligt och kan inte sluta. Ytterligare en pärla av onödigt vetande från mig till er.


Undrar hur Elvis hade sett ut idag om han levt? Hade han fått en flint och önskat att han hade hår? Det tillhör också åldrandet – att tappa håret. Det innebär inte att personen blir ful. Det är samma vackra människa med lite mindre hår bara. Det är så jag ser det. Hur ser du det? Man får helt enkelt försöka göra det bästa av de gener man fått sig till skänks.


Men att prata om rynkor på jobbet är inte intressant. Det tillför inte mitt liv någonting. Nu har jag sagt mitt i den frågan och sen talar jag inte mer om saken. På blogg.se har jag plötsligt blivit 36 förresten. Jag kan upplysa alla om att jag inte fyllt än. Snart, men inte än. Om nio dagar eller så blir jag ytterligare ett år äldre och en och annan rynka rikare. :)


Nu har jag inte längre tid att sitta i min underbara soffa med min underbara laptop och delge er information om mitt liv.

Har saker att göra och pannbiff att laga och en kropp i behov av lite sol.


Här och nu – Er Egen Honung i Tillvaron /M


Dagens Ludde
(förlåt Yver):


”40 är din ungdoms ålderdom

50 är din ålderdoms ungdom”


Dagens Hunk:
Bruce Springsteen – en man som bara blir snyggare med åren.


Teknikens Under

Ikväll efter jobbet ska jag köpa min laptop! Jaaaa, och hurra och roligt! *glaaaaaaad*

Tänk att man kan bli så glad av prylar. Egentligen är det förkastligt. Egentligen alltså. Men man blir glad, i alla fall en kort stund. Och teknikprylar är för mig glädje. Åtmínstone innan jag ska börja fippla för att få det att fungera och sedan inse att jag inte kan, för att ringa en vän som hjälper mig. En vecka senare sitter jag då med en fungerande monstermaskin som gör mitt liv roligare. I soffan!!! Jag kvittrar som en sparv hela vägen till PC City och tackar pappa, den rara gamblern för att han vann pengar till mig. :) Livet kan inte bli roligare när det är fem grader varmt och regn.

Nu måste jag för all del jobba.

Vi hörs och ses och beware, gott folk!

Dagens:

"Share my life
Take me for what I am
'Cos I'll never change all my colors
For you 

Take my love
I'll never ask for too much
Just all that you are
And everything that you do

I don't really need to look
Very much further
I don't want to have to go
Where you don't follow"

/Whitney Houston

Bodyguard ikväll ju!

Dagens Hunk: Teemu Selänne

Man kan ha roligare

När man missar bussen här ute i Ödeby så dröjer det en timme innan nästa går. Snälla bostadsguden - ge mig en lägenhet i stan! Ge mig asfalt och betong och höghus och tio minuter till jobbet! Ge mig, ge mig, ge mig!!!

Mina mornar är på marginalen. Händer det något oförutsett, så är jag torsk. Idag var det fummel med nycklarna. HItta dem i väskan, sticka rätt nyckel i nyckelhålet (Skalmans ser precis ut som min och de sitter bredvid varann i nyckelknippan) och försöka låsa. Bussjäveln åkte och det hjälpte inte att jag är snabb som en blixt på morgonen. När jag springer. Till bussen.

Nåväl. På morgonen har jag allt uträknat. På minuten. Morgontrött som jag är, så måste det bli så. Fummel med nycklarna ingår inte i min uträkning. Jag får nog kalkylera med lite större marginal i fortsättningen. Det finns ingen som är mer morgontrött än jag. Om du tror att du är morgontrött, så är jag sju resor värre - tro mig på mitt ord. På kvällen och natten är jag däremot pigg som en sparv. Och hela världen är anpassad efter morgonpigga människor.

Ju mer morgonpigg du är, desto bättre människa är du. Det värsta jag vet är präktiga människor som går upp innan tuppen och tvättar fyra maskiner tvätt, bakar fyra limpor, springer ett par varv runt kvarteret, äter frukost, duschar, lägger en perfekt make up, för att därefter gå till jobbet och skryta om allt de gjort på morgonen. Jag är glad om jag kommer upp ur sängen. Om jag gör allt detta på kvällen är det ingen som säger något om det. Om man gör det på morgonen innan man börjar jobba, så är man plötsligt en mycket bättre människa. Varför är det så?

Jag skulle trivas bättre om dagarna började senare. Betydligt senare.

Nej, det är ingen bra dag. Inte idag. De flesta andra dagar är bra dagar, men en dag som börjar med att man missar bussen ute i bushen där jag råkar bo, är inte alls kul. Men å andra sidan så kan den ju bara bli bättre efter detta.

Sverige mot Kanada ikväll. Hinner kanske hem för att se slutet på tredje perioden. Om Sverige vinner ikväll, vilket inte är troligt men möjligt så blir jag glad. Och då kommer jag att kvittra resten av helgen. Om Sverige inte vinner, så kanske det blir lite mindre kvitter, men då är det så. Japp. Vi håller väl alla tummar vi har? Minst två var, eller hur?

Nu måste jag gå!

Puss & Kram - Här och Nu i Tillvaron.

/Honey - snart på en buss i Uppland.

Dagens:

"Gå upp tll jobbet
jobba, jobba
Äta lunch
Samma sak händer i morgon
...
det är inget liv
Det är slaveri!"

/Ebba Grön

HÄR Går Man!

I Söndags satt jag i Kungsan i Estocolmo och njöt av Kyckling i stora lass och sol och synnerligen trevligt sällskap och detta var dessutom efter shopping!!! Idag hade jag på mig BH, linne, skjorta, kavaj och ytterjacka och jeans och strumpor och skor och, tro det eller ej, trosor. Och jag frös. Min näsa var röd och jag skakade och rasslade som det skelett jag är. Men det är ok antar jag, så länge det står MAJ i min kalender så VET jag att det blir varmare. Snart. LIte jobbigt att ha Juli ena dagen och nära en brinnande önskan att klä av sig det lilla man har på sig och be någon bära ner en till sjön, och nästa dag ha.. typ... Mars. *neggovarning på Hunny* Men nu har jag AC/DC här i mina öron och allt känns muchos bättre!

Det finns saker som man tänker på. En massa som far igenom skallen och man klurar och vill skriva, men vet inte var man ska börja. Jag skulle vilja skriva om Herr Gårman t.ex. Hallå? Vem har hittat på att Herr Gårman skulle vara diskriminerande på något sätt? Jag gick på stan och orerade min sanna övertygelse inför Skalman och vem som helst som eventuellt ville lyssna på vilket jävla vansinne jag tycker att det är. Vem i helvete sitter och känner sig förnedrad och diskriminerad av Herr Gårman - som är en jävla ORDLEK? Här Går Man. Har de stackars förtryckta medsystrarna eller vilka det nu är som känner sig kränkta verkligen inga viktigare frågor att syssla med? Vad är det att bråka om? Hålla på och väcka riksomfattande debatter om fucking bagateller. Rätta mig om jag har fel, men jag säger bara Herregud!

Jag är säkert otroligt fördomsfull eller nåt när jag blir upprörd över bagateller som att folk blir upprörda över bagateller. Ibland, även om jag försöker ha ett öppet sinne och en positiv attityd till allt och alla, blir trycket för stort och jag bara måste få klaga på det pågående vansinnet och den växande skaran av korkade människor på den här planeten. Var kommer alla ifrån? Ytlighet och dumhet  tar allt större plats och jag bara står med uppspärrade ögon och ser på. Vad är det som händer?

Men sen finns de andra. De som tänker och känner och skriver om det. De som har annat att tänka på. De som får en att känna hopp. Det finns så många redan som skriver om kändisskap, mode och smink, så att man kan drunkna i havet av dem,. Tretton på dussinet. De andra - som tänker - växer inte på trän. Jag kanske inte är så smart. Jag är inte högutbildad. Inte utbildad alls faktiskt.  Jag tillhör samhällets bottenskikt - en andra generationens invandrare från Ghettot, med en ensamstående mamma. Det är verkligen bottenskiktet i samhället. Förutsättningarna kanske inte är/var de bästa för ens framtid.... Inte vet jag. Men om man är LITE smart och tänker till lite och använder sig av den hjärna man fått sig till skänks, så förstår man att ytlighet kanske kan göra en rik, men inte lycklig. Ytlig har jag aldrig varit. Inte på riktigt. Och jag uppskattar den tänkande skarans blogginlägg, för de lär mig något.

Fördomar har jag. Massor. Men de är sällan fördömande i sig. Och jag tror att jag säger emot mig själv i hela den här bloggen, men det är min blogg och jag säger vad jag vill så länge jag inte sårar eller förtalar folk till höger och vänster. Jag kan gå omkring och tro att någon är supersmart och inte våga prata med personen i fråga för att jag tror att den är mycket smartare än jag.  Bätrre att hålla käften och verka korkad än att öppna munnen och bekräfta det. Jag nedvärderar inte folk i min fördomsfullhet. Jag nedvärderar mig själv. Jag vet egentligen inte vilket som är värst.

Internet är en fantastisk värld. Jag har bildat mig uppfattningar om människor jag aldrig träffat. Jag har en klar bild av dem. Vilka de är och i de flesta fall vet jag också hur de ser ut. Jag har några som jag snackar med regelbundet via nylleboken och folk här vars bloggar jag läser regelbundet. Jag har en klar bild av er. Vad har ni för bild av mig? Tror ni att ni vet vem jag är, så som jag tror att jag vet vilka ni är? Jag har folk på min msn som jag snackat med i åratal - read my lips - och som läst alla mina blogginlägg i lika många år. Jag tycker att jag känner dem väl, lika väl som andra kompisar, men jag har aldrig träffat dem. Jag har i alla fall två stycken som jag räknar till mina allra bästa vänner som jag aldrig träffat. Men det känns som jag känner dem utan och innan. Och det känns som de känner mig. Men jag vet inte vad de egentligen har för bild av mig och om min bild av dem är helt felaktig. Vem vet sånt? Jag får ofta höra, när jag väl får ändan ur och träffar någon irl, att jag inte alls är som de trodde. Och då vill jag veta vad folk egentligen tror. Vad tror du?

Pudeln Pia var inne i butiken häromdagen. Jag fick det bästa plastmattebetyget man kan tänka sig för hunden blev så lycklig och så till sig att hon nästan kissade på sig när hon såg mig. Hoppade upp i famnen och det var ett pusskalas utan dess like. Underbart indeed. Herre Jösses och jävlar i min låda - jag älskar den där hunden mer än mig själv. Hennes bajspåsar är allestädes närvarande fortfarande. I varenda ficka och i varenda väska hittar jag en eller två. :)


Sverige vann i sudden - God bless förhelvete! Kul kul kul! Det känns som att det var värt att försaka McDreamy för hockeyn när de (vi) vann. Hade inte varit like kul om det blivit förlust. Och egentligen är jag uppfostrad till att heja på Finland, men när de är värdelösa är jag svensk. När Grekland vann fotbolls-EM var jag grek. det är bra att kunna välja lite som det passar. :)

Jag tänker gå nu.

Om du orkat läsa ända hit så får du en tulipan!


Här och Nu - Er Egen inte fördomsfria Honung i Tillvaron /MDagens Ludde:


"Natt

Jag gömmer mej i ord

Jag är en annan

Än den du tror"

Dagens Hunk: Janne H - för att han förtjänar det.


Blue

Nu känner jag mig otroigt ensam. Hunden - Primadonnan Pudeln Pia - och jag brukade ju ligga i soffan och trängas och hon tryckte sig emot en så att hon var riktigt nära.... Så mysig hon är! Trösta Honung, den som kan.

Idag har jag tröstshoppat! Shoppa tills du droppar! Jag köpte en klänning som redan hängde inne i provrummet när jag kom in. Rätt size och allt. Det var ödet. Jag provade och sen frågade jag en annan kund som stod i provrumskön hur den satt. Hon glittrade av förtjusning. Det var också ödet. En sån måste man köpa då ju.

Jag jobbar i butik. Den är full av kläder. Som jag inte kan ha förrän jag gått upp mina återstående fem kilo. Eller kanske jag behöver gå upp sju kilo för att kunna ha dem... Men ändå. Det är tröstlöst när man går till en butik som är känd för att ha små storlekar och provar femton par brallor och alla är för stora. Honung får gå byxlös i sommar. Och jag överdriver inte. Jag har provat femton par idag. En del såg ut som... Ja, jag skulle behöva bli gravid och förbli gravid i alla fall en sex månader, innan jag kan ha dem! Och det i storlekar som XS eller 34. Det kan inte vara sant. SÅ jävla avtärd är jag väl inte ändå? Jag lever ju och mår bra. Skalman - SVARA mig!

Om någon mot förmodan tror att jag inte äter så kan jag säga att så inte är fallet. Igår åt jag en massa och speciellt till middag. Restaurangmat som var för god för att man skulle sluta äta när man var mätt. Jag fortsatte äta. Sen gick vi på bio. Jag smällde i mig en hel rulle Menthos och lite djungelvrål. Men sen var det stopp. Jag fick håll när vi gick ut därifrån. :) Var fortfarande mätt i morse. Idag har jag ätit ett halvt kilo husmanskost och en hel pizza. Varför HÄNDER det ingenting?

När jag skaffat mig en helt ny garderob, från scratch och den är komplett så kommer jag att öka i vikt. :) Så... Låt pengarna flyga bara. Varpå jag sedan kommer att få skaffa mig en helt ny garderob igen. Jaja... Shoppa är roligt och välgörande för själen och extremt bra för hyn eller nått.

Jag lär låna hunden igen någon ledig helg. Jag blev handlöst förälskad. Samma sak hände med en Dobberman för ett bra tag sen. Det var ömsesidig kärlek från början. Den satt i knät på mig. Den var stor och tung och jättebra på att hämta sin husses snusdosa. :) Tur att Pudeln Pia är en Pudel. Hade inte orkat ha en dobberman i knät igen. De är stora och jag är liten.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite äkta pornografisk kiosklitteratur förklätt till en bok. The Devil in Disguise...

Er Egen Shopping Hunny utan brallor / M

Dagens:

"Bär mej bara till den där sängen
Ge mej en ros

Älska mej rått och romantiskt
Rym med mej på ett tåg till Paris
Älska mej rått och romantiskt
Älska mej som eld och is

...

Ta mej genom tunneln till solen
Ta mej dit, så ska jag visa dej vem jag är"
/Ulf Ludde Lundell

Dagens Hunk: Sebastian Bach i Skidrow

Levande och Varm

Snodde titeln från Ulf Lundell. Jag känner mig levande och varm. Precis så.

Har bestämt mig för att köpa en laptop. Och när jag har bestämt mig så vill jag ha en NU. Helst igår. Jag blir så lätt otålig och ivrig. Gimme! Så jag har bestämt mig för detta under till maskin som ska ge mig sköna kvällar i soffan istället för att sitta på min oergonomiska stol, vid ett oergonomiskt bord och få ont överallt. Gikt och åderbråck och skörbjugg. ALLA mina polare, som är mycket coolare än jag, halvligger i sina soffor och pular med sina datorer. Jag ska också bli lika cool. Och så kan jag ta med den överallt också. Det är så himla bra.

Primadonnan ligger kvar på soffan än. Hon ska tillbaka till sitt riktiga hem klockan 15 idag, Hon som har såna vanor.. Hon har skog och gräsmattor och alla möjliga ställen att lägga sin tvåa i. Men det duger inte. Tvåan lägger hon i herrgårdsparken. Är man en primadonna, så är man. Välkommen till bajspåsarnas underbara värld. Får nu ta farväl av bajspåsar. Det är väl det enda som är bra med att hon åker hem.

Nu vaktar hon sin boll med sitt liv. Och mig vaktar hon också med sitt liv. Hon skällde på brevbäraren idag igen. Han la post i min brevlåda. Hon blev fly förbannad. Lilla älskade hårboll!

Jag vill ut. Jag vill gå på Skansen och jag vill åka till Kolmården och träffa vargarna igen. Jag träffade dem för några år sedan och det var något av det häftigaste jag varit med om. Hångla med fem vargar döpta efter Gladiatorena. Wow, liksom. Det vill jag göra i sommar igen. Vilka häftiga djur. Fick höra dem yla live också. Det är såna saker som förgyller livet. Djur gör det alltid.

Vad jag däremot inte vill är att börja jobba igen. Det är såna jävla negativa vibbar på det där stället att man kan bli galen. Om jag har funderat på att byta jobb? Ja och det får bli nästa projekt efter att jag har blivit hel som människa och artist. :)

Nåja, hel är jag numera, men det lär bli lite mer av mig. Jobbar på det. Har inte vägt mig på en hel vecka och jag hoppas när jag väger mig idag att jag ökat något kilo. Alla andra verkar kämpa för att gå ner i vikt. Jag är fröken tvärtom. Kämpar för bli fit till beach '08. Jag har ingen lust att sola mina revben. Jag vill sola en riktig kropp. Det fanns en tid då jag kämpade för att gå ner 5 kilo. Nu kämpar jag för att gå upp 5 kilo. När blir man någonsin nöjd? Livet är en enda lång kamp. Men utan mål stagnerar man i tillvaron och det är inte bra. Stagnation är av ondo.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sjunga lite. Måla tånaglarna och ta på mig lite fina vårkläder. :) Det är så skönt att slippa frysa ihjäl så fort man visar sig utanför dörren. Men först måste jag gosa lite med Pudeln Pia innan hon försvinner. Får ansöka om delad vårdnad tror jag. Herregud, detta är Kärlek. Och det gör inget att hon väcker mig jättetidigt på morgonen, skäller på grannarna och brevbäraren, känner att hon vill jaga änder och sånt bus. Hon kan få mig dit hon vill hur lätt som helst. Det är sorgligt att man har ett sånt vekt hjärta.

Ok, jag drar. Har inte längre tid.

Puss & Kram!

Här och nu - Er Egen Honung i Tillvaron! /M

Dagens Ludde

"Ingen kan bli ung igen
Men lyktorna är kvar
Under träden i den varma natten
Går dom par om par

Jag viil gå där i ett annat land
Med en kvinna vid min arm
Det här kriget är så meningslöst
Hon är levande och varm"

(Får mig alltid att tänka på Eldfesten...)
http://www.simbadet.com/

Dagens hunk: Den übersnygga basisten i Luddes band med det konstiga namnet som jag inte minns. :)

Days Of Joy

I morgon måste jag lämna tillbaka Primadonnan - La Diva - Pudeln Pia. Vill inte alls. Jag planerar en kupp. Någon som har en bra plan på hur man kidnappar en hund utan att åka dit för det? Den här lilla hårbollen har förgyllt min tillvaro betydligt. Det är Kärlek. Djup och innerlig. Hon är så tillgiven och så beskyddande. Igår ville hon beskydda mig för brevbäraren. Han var tvungen att knacka på dörren för han skulle leverera mina skivor. Jag klädde på mig snabbare än någon gång innan och öppnade dörren. Han var på väg ner för trappan i trapphuset och hunden kom som ett skott och for ut genom dörren och jagade ut honom. Jösses, sånt händer bara i roiga historier. Jag trodde att hon hade blivit galen. Hon ser så jäkla rolig ut när hon springer också, så man måste skratta. Och skrattar gör man. Ofta och mycket. Jag tror inte att brevbäraren fick några bestående men, men jag såg inte till honom idag och inte fick jag någon post heller.

Skalman kom hit i fredags med skumpa och paket och trollspö. *glad* Och hunden blev kär. När han hade åkt i lördags så vankade hon omkring här och letade efter honom. Hon letade på toa, i kokvrån och under sängen. Sen sket hon i det och gick och la sig i soffan igen. Med huvudet på min kudde. Hon tror att hon är människa. :)

Så, jag fick alltså min 90-talssamling. Musik förknippar man med minnen, människor och händelser. Varför tycker man alltid att man hade roligare förr? Man tror att man hade roligare än man i själva verket hade. Och förr tyckte man också att man hade roligare förr. Man glorifierar sina minnen. Men 90-talet var kul för min del. Åkte på en nyårskryssning 90-91. Det var en 36-timmarskryssning till Helsingfors och vi var gott och väl 40 pers med på den. MIn dåvarande pojkvän spenderade nästan hela nyårsafton med hissåkande. Han letade efter discot, utan att förstå att man var tvungen att gå ur hissen och till andra änden av båten och upp för en trappa. Så i timtal åkte han hiss. Och jag tillbringade ganska mycket tid med att leta efter honom. Sen satt jag i en trappa och snackade med två snubbar från Alunda. Och dansade en hel del gjorde jag. Efter frukost gick jag till vår hytt. Pojkvännen var inte där heller. Trodde jag. När jag hade lagt mig, så hörde jag duns-aj-JÄVLAR! Det var boyfrienden som vaknade, försökte resa sig och fann att han fortfarande var full och låg under sängen. På finlandsbåtsradion spelades Dr Alban dygnet runt.

Det var på 90-talet jag upptäckte Kreta. Och åkte dit två ggr per säsong vissa år. Hittade ju backgammongudinnan där. Hon jobbade på ett hotell där som hennes dåvarande karl ägde och fortfarande äger. Egentligen är hon från Falkenberg och numera är hon återvänd dit, via Växjö. Men vi tillbringade många sköna eftermiddagar i solen med backgammon, vin och glada skratt. Dessutom är hon en festgudinna. Roligare får man leta efter. Med henne släppte jag alla hämningar. Ett år drack jag orgasmer i hotellbaren en hel kväll varpå jag sov till 5 på eftermiddagen påföljande dag. Orgasmer är inte bra för kroppen. Eller, det är de, men de är synnerligen utmattande. ;) Och dessutom är hon rolig att shoppa med. Såna väninnor kan man inte få nog av.

Det hände mycket på 90-talet, ja. Hann med tre samboförhållanden. Det sista startade -99 och avslutades... När var det? 2006. Ja, just det.

Upptäckte Lundell då också. Han var här i Ödeby -97 och var en sjutusan till rocker. Satt på axlarna på en otroligt lång människa och såg jättebra. De flesta ortsbor var mer intresserade av att dricka öl, men de riktiga fansen hade kommit från hela Uppland och stod längst fram och skrålade. Som en annan gör numera. (Jag måste stå längst fram, för annars ser jag INGENTING! Jag är egentligen för kort för konserter.)

Men det bästa med mitt fina paket som den jagade brevbäraren kom med var i alla fall Van Halen! Har städat garderober till Van Halen och det är en njutning alla dagar. Energi och glädje. David Lee Roth var en stor man. Och Sammy Boy är inte sämre. Wonderful.

Har väl inte något mer att förtälja denna afton. I morgon ska jag lämna tillbaka min lånade Kärlek och sen ska jag på restaurang och bio. På torsdag ska jag jobba ihjäl mig igen. Det är skönt med en hemmavecka med fint väder. En vecka man är hemma utan att vara sjuk. Pollenmedicin är inhandlad och livet är vackert. Och vädret har verkligen varit enastående. Har haft tid att hälsa på lite folk den här veckan också. Sånt som jag varken har tid eller ork för annars. När man tillbringar hela dagarna med att vara trevlig mot folk, så orkar man ofta inte vara trevlig en endaste minut till när man kommer hem. Synd men sant. Tur att jag är ganska snäll av mig ändå, utan att behöva anstränga mig nämnvärt.

God natt på er. Jag ska tillbringa en timme eller två på msn med en sötnos till väninna som behöver vädra. Vi finns där för varandra. That's a good thing.

Puss & Kram!

Er Alldeles Egen Hårbollsjunkie i Tillvaron, a.k.a Honung. / M

Dagens:

"If you wanna be with me
Baby, there's a price to pay
I'm A Genie in a bottle
You gotta rub me the right way

If you wanna be with me
I can make your wish come true
You gotta make a big impression
Gotta like what you do"
/Christina Aguilera

Dagens Hunk: Lenny Kravitz

Doggystyle

Den första officiella semesterdagen är nu till ända och den har varit fullständigt underbar! Har lekt med Pudeln Pia massor och gått långa promenader med henne, varpå hon sedan intagit min soffa och somnat som en stock. Hon har t.o.m. SNARKAT, gott folk. Är det mitt öde att behöva dela mitt liv med folk/hundar som stör min (sedan länge förfallna skönhets) sömn? Antagligen. Men det är ju gulligt.

Köpte lite snacks till henne idag också. Inte för att hon inte har massor av hundgodis och god pudelsnobbmat och leverpastej och allt vad det är... Utan för att hon stannade hemma helt själv när jag var i affären. Det var ätbara ben. Hon blev lycklig som bara en liten pudel kan bli och intog ett av dessa ben i äkta doggystyle. Svankandes på framtassarna och rumpan i vädret! Om jag hade haft kamera skulle jag tagit ett kort och visat er. Herregud, jag garvade läppen av mig. Är det sådär man ser ut när man... alltså... Ja, ni vet... Hehe, inget fel på det, men ändå. Att se en HUND svanka sådär var en upplevelse. Hundar kanske gör det? Pia har en fluffig rumpa och det kanske var det som gjorde att det såg så roligt ut.

Apropå fluffig rumpa så kan jag nu meddela att jag gått upp två kilo av mina eftertraktade sju, sedan jag slutade röka den 15:e. Wow, liksom. Det går framåt och uppåt i Hunnys liv! :) Jag känner mig som sockerdricka! Jag känner ciggsug, men ger inte efter, så jag äter. Idag var det oliver. I morgon lär jag ha saltgurka. Och mer choklad.

Mina hormoner går inte av för hackor denna våren, gott folk, och det är dagens sanning. Jag går snart bananas om jag inte får lite av ett magiskt trollspö och det illa kvickt! Geeeezz.... Snart ber jag någon ringa mig oavbrutet i tio minuter medan jag har vibratorn på moblen mot ett väldigt intimt ställe på min klena lekamen. Det är vad jag kallar telefonsex! Trollspö hitåt!

Beställde grejor från CDON idag. Van Halen. Och en 90-talssamling. Sen fick man också två filmer för väldigt inga dyra pengar alls. Så jag beställde även det. Och dem tänker jag se i en soffa med vacker man. Vad 90-talssamlingen anbelangar, så har jag alla samlingar man kan ha förutom en sån. Samlingar är jättebra om man inte vill köpa en hel skiva med Haddaway, vilket jag alltså inte vill under några som helst omständigheter. Jag utstår hellre kinesisk tortyr faktiskt. Jag vet nog kanske inte riktigt vad kinesisk tortyr är, men det gör säkert ont. En hel skiva med Haddaway skulle för evigt förstöra mitt sköra hårdrockshjärta.

Men 90-talet var rätt kul. Vi hade ju Panget här i ödemarken då. Ett gammalt hederligt pilsnerpang, med dansgolv och allt. Äkta discokula i taket och massor av ölstinna karlar. Och Haddaway i högtalarna. Och Dr Alban. Och gud-vet-allt. Jag vann tusen buckareller där en gång. Tack vare Lisa Ekdahl. Annars har man inte mycket att tacka henne för. Fast, Vem Vet, hon kanske har tillfört världen mycket mer än jag vill veta.

För övrigt är det så jävla vidrigt med den där karln som avlade sju barn med sin inlåsta dotter. Han där som jag inte ens vill nämna namnet på, så jävla vidrig är han. Jag skulle gärna skriva mer om det om jag fann ord. Snackade med Jonte om det idag...Ingen av oss hade ord för det. Vidrigt. Det finns inte ord som är vidriga nog för att beskriva det.

Vad är det som driver människor? Vad har hänt i en sån människas liv? Vad har fått honom att utvecklas till ett sånt jävla monster? Alla är ju nyfödda bebisar i början. Ni vet, såna där gulliga saker som äter och bajsar och sover och luktar gott... (när de är bajsfria) Även den här mannen har varit ett barn. Jag tror på människors inre godhet. För att den godheten ska försvinna måste det till något riktigt hemskt. Vi är kanske alla elaka ibland, men man har väl för helvete en spärr? Någon måste ju någon gång ha berättat något för den här mannen? Lärt honom att skilja på rätt och fel? Vad är det som driver människor? Ett mysterium är vad det är. Finns inte på kartan ens...

Nu ska jag hångla med min lånade Diva en stund. Jo, hon är en riktig Diva. När pojkhundar vill flörta så sätter hon bara svansen och nosen i vädret och trycker på ignore och sedan delete. Hon skiter i dem och tillintetgör dem med en enda blick. Förutom då när pojkhundarna vill hoppa på henne är hon söt som sockervadd.

Jäklar vilket långt inlägg det blev nu igen. Den som orkat läsa ända hit får en puss i påsk.

Dagens:

"You don't need diamond rings
Or eighteen karat gold
Fancy cars that go very fast
You know they never last, no,no

What you need is a big strong hand
To lift you to your higher ground
Make you feel like a queen on a throne
Make him love you till you can't come down"

Express Yourself / Madonna

Er alldeles Egen Honung i Tillvaron tackar för sig denna sena afton. / M

P.S. Hade tänkt dregla över Patrick Dempsey igår när han var med i Jay Leno Show, men jag somnade. Damn! D.S.

Dagens Hunk: Trollkarlen med spö.
RSS 2.0