Meningen med Män



Anser att meningen med män är att njuta av dem.

Håller just nu på och läser en bok av Unni Drougge som heter "Meningen med män". I den sitter två väninnor och ondgör sig över män sida ut och sida in. Den ena över den man hon har och den andra över alla män hon inte har. Man kan ju fråga sig om Unni Drougge hatar män, eller om hon bara illustrerar manshat i skitsnacksform.

Jag tycker om män. Jag tycker att männen idag gör så gott de kan. Faktiskt. Kalla mig bakåtsträvare eller vad som helst, jag står för mina åsikter. Visst tycker jag som alla andra att man ska ha lika lön för lika arbete o.s.v. Men det är ju så självklart att det inte ens behöver nämnas.

Det kan inte vara lätt att vara man idag. Verkligen inte. De ska vara hemma med sina barn och de ska diska och vara gourmetkockar och de ska vara jättesnälla. Men är de FÖR snälla och mjuka, så är de mesiga och kvinnorna vill bara vara "kompisar", så alltså måste de ha lite av en skitstövel i sig för att få komma till. Då blir de kallade för svin. De ska vara framgångsrika på jobbet, men de får inte jobba för mycket och de ska vara händiga och de ska vara bra älskare och helst ha stake, både bildligt och bokstavligt, en stor en! Ja herregud. Undra på att de behöver gå i terapi och sticka ut i skogen för att ta fram mannen i sig. Och käka Viagra och plastikoperera sig och gå på gym, för snygga ska de tamejfan vara också...

Det är ju synd om dem. Det krävs ju så lite för att göra en man glad. Det enda man behöver göra är "Show up naked. Bring food." That's it, girls! Hur man gör oss kvinnor glada, komplicerade och lynniga som vi är av naturen, är det ingen som vet. Inte ens vi själva... Som jag sa, de ska vara snälla skitstövlar.

Om man ska måla upp en drömbild av en man, det rena, osminkade helt ocensurerade idealet av en Man, så lyder det som följer:

Han är mystisk och spännande och lite hemlighetsfull. Han är superärlig och en drömmare med båda fötterna på jorden. Han är en intellektuell vinpimplare, filosof och poet. Han tar en öl med sina polare och vet allt om fotboll och han förstår allt som händer i Sex and the City. Han gör karriär och drar in drösar med stålars, som ska spenderas frikostigt på hans hjärtas dam, som han glad i hågen följer med på shoppingrunda. Han jobbar aldrig över. Han kommer med blommor. Han blir aldrig för full. Han ska vara vältränad och stark, men inte tillbringa så mycket tid på gymmet. Han ska vara manlig och hjältemodig och förstående och en god lyssnare. Han ska kunna öppna sig och tala naket och ärligt om sina känslor. Visst kan han få gråta, men han ska inte vara en lipsill. Han ska dyrka marken man går på, men vara lite oåtkomlig. Han ska aldrig tråka ut en. Han får aldrig vara förutsägbar, men man ska veta var man har honom. Han ska aldrig aldrig spotta på gatan, för det är så äckligt, så att det finns inte. Han ska ha stake. Och han ska veta hur man använder den.

Ovanpå allt detta så ska han göra som jag vill, men gå sin egen väg. ;)

Verkar detta lätt? Nä, tänkte väl det... Vi kvinnor får nog lätta lite på våra krav tror jag. Min man är ju så nära ett ideal man kan komma. Och han laddar kaffebryggaren på morgonen till en kvinna i koma.

Vad gäller kraven på oss kvinnor, så är de väl inte så få, de heller. Men det är inte männen som ställer dem. Det är andra kvinnor. Man ska vara snygg, men inte för snygg. Man ska klä sig jävligt snyggt, men absolut inte sticka ut. Man ska vara populär, men om killarna gillar en så är man en slampa. Man ska inte tro att man är något, för jävlar. Man ska inte vara för smal, för då är man ju anorektisk, Man ska inte ha celluliter och man ska inte vara för tjock. Och nåde den som opererar brösten eller någon annan kroppsdel. Man ska supa, men inte bli full och man ska dra med sig ett hångel hem, men om man inte blir kär så är det något fel på en. Ja, det är väl typ summan av kardemumman.

Vem tror ni att alla tjejer sminkar och klär sig för när de går ut en lördagskväll? Tror ni att det är för männen? Fel, fel, fel!!! Det är för andra tjejer. Hade det varit för männen, så skulle inte den där baben vid baren vara så jävla snorkig, när en snäll, vanlig karl vill bjuda på en drink.

Det är sannerligen inte lätt.

Herregud ni män, Bara att ni finns gör ju livet värt att leva, Särskilt nu på sommaren när man får se er lite mer avklädda. Skippa bara tubsockor och loafers nedanför era bermudasshorts (Ja, de finns fortfarande) så är jag glad. Och jag vill inte förändra någon av er. Allra minst min egen. Jag hade inte blivit kär i honom om han inte var som han är.

Puss på er vänner. Var nöjd med allt som livet ger! :)

Er egen Nöjd-med-det-hon-har-Honing i tillvaron / M

Dagens Faktum: En ogift kvinna vill ha en man i sitt liv. En gift kvinna vill ha liv i sin man. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0