Det var ett jäkla tjat...

Efter klagomål och ändlöst tjat skriver jag nu igen. Mitt flow är inte det bästa, men det återkommer säkert nu när jag väl sitter här i min underbara soffa mitt i mitt underbara liv. Jag har varit upptagen med att försöka leva så att jag har något att berätta. Vissa saker dyker upp till ytan och jag tänker att DET ska jag skriva om. Sen glömmer jag vad det var jag skulle skriva om, som jag tyckte var otroligt bra och ytterligare ett bevis på min genialitet -  eller galenskap - välj själv lämpligt alternativ. Om jag inte skriver ner det jag tänker på, så glömmer jag det. Alzheimer Light. "Rymdkurvor", som jag ser varenda dag, var jag tvungen att skriva ner. En blogg om underkläder på übersexiga babes.

MIdsommaren var torr och otroligt lugn och skön och underbar med tre lediga dagar. Jag, en partypingla av rang och partyklass och partystil, har förvandlats till en nykterist. Jag är nykterist utan att ha tänkt igenom det. Det har inte varit något medvetet val från min sida. Ingen tanke bakom. Jag har verkligen ingenting emot rödvin, skumpa, drinkar eller öl... Eller whatever. Men jag låter bara bli helt enkelt.

Men egentligen är det inte hela sanningen. Jag var hos söta väninnan för en helg sedan, för att rädda henne från att hela kvällen behöva babbla med ett gäng militärer. Militärerna var visserligen rätt trevliga och så, men det var VÄLDIGT mycket militärsnack. Minröjning hit och självmordsbombare dit... Nåväl, söta väninnans boyfriend blandade Margaritas och annat på rad. Det är de tillfällena jag dricker nuförtiden... När jag umgås med söta väninnan som har en boyfriend som är militär. Men det är egentligen de enda tillfällena. Inte för att vi någonsin orkar göra det vi hade tänkt, nämligen att gå ut till något ställe och skaka loss våra rumpor. Vi är för trötta - varenda gång. Tro nu inte att min Darlingväninna dricker otroliga mängder alkohol. De tillfällena vi träffas blir det bara så helt enkelt. För att det är helg eller fint väder eller för att vi vill.

Jag längtar verkligen efter att få dansa. Jag vill gå ut. Dansa järnet och dricka drinkar och vatten. Egentligen behöver jag inga drinkar för att dansa - går nästan bättre utan - fast man TROR att det går bättre efter att man druckit drinkarna. Då har man ju druckit sig själv och alla andra snygga dessutom och det är ju alltid trevligt. Att tro att man är snygg och en dancingqueen när man shejkar loss med någon kavaljer som man också tror är snygg.

Men nykterhet är trevligt. Om inte annat så fattar man ju att man är en medelmåtta på ett dansgolv och att man är medelsnygg och att alla andra också är medelsnygga. Men det är bara så... medel.

När jag dricker blir jag glad. Fnittrig. Jag blir aldrig ledsen och börjar gråta eller vill ta livet av mig och ringer gamla ex eller annat löst folk på fyllan. Det har aldrig hänt och kommer troligen aldrig att hända heller, Gud förbjude. Det är nog bland det värsta jag vet. Eller folk som gråter och säger att man ALLTID ska vara bästa vänner fast man har känt varandra i tio minuter. Vedebörande brukar vara av kvinnligt kön strax under tjugo som överkonsumerar läppglans och svart mascara. Döm mig efter mina fördomar gott folk!

När jag är ledsen eller deppig tar jag aldrig till sprit för att glömma mina bekymmer. Jag har en annan mycket bättre drog mot bekymmer. Jag läser helt enkelt en bok. Jag är en sucker på böcker helt enkelt. Lever mig in i dem så till den milda grad att jag glömmer allt annat. Jag har suttit på bussar och skrattat och gråtit till böcker. Jag ligger i sängen och skrattar och gråter mig igenom böcker. Och jag glömmer allt i mitt eget liv. Ingen drog är bättre än en bok. och så kan man ju hoppas på att bli lite intellektuell på kuppen också när man ändå håller på. Jag läser allt. Jag läser på mjölk och flingförpacningar. Jag läser flygblad, broschyrer och tidningar. Jag läser skvallerblaskor, bloggar och dagstidningar. Jag läser böcker. Ofta har jag tre böcker på gång samtidigt. Om någon, mot förmodan, någon gång vill ge mig en present av något slag så är en bok ett hett tips. Förutom elektronikprylar och diamanter. Både det ena och det andra kan bli väldigt dyrt, men en schysst pocket har de flesta råd med.

Egentligen borde vi starta en pocketcirkel. Vi läser en varsin pocket på typ en vecka och så skickar vi böckerna till varandra. Eller något. Vi skickar runt dem och när alla i cirkeln har läst boken så kan vi skriva en varsin recension. Typ. Något sånt... Nu har jag överhuvudtaget inte tänkt igenom denna lysande idé eftersom jag kom på den just i detta nu, men det är en kul tanke. I alla fall om man, som jag, gillar att läsa.

Jaja... Det får vara nog med svammel nu för denna afton. Jag känner det i min innersta sömngen. Så jag tackar och bockar.

Jag återkommer med allra största säkerhet någon annan dag. Antagligen i helgen eller så. Eller i morgon. Nu måste jag för övrigt anteckna en massa idéer jag precis fått, så jag  inte glömmer dem.

Puss&Kram små Raringar.

Er Egen Nyktra Honung i Tillvaron /M

Tre veckor kvar till semestern . Och jag är så himla trött och slut att jag längtar till pension. Bara 29 år kvar... Låt mig bli rik!!!

"I can't stop loving you
No matter what I say or do
You know my heart is true
I can't stop loving you"
                                               /Van Halen i min fina dator nu. Och nu kom Metallica... Ljuva liv!!

God natt!

Fodertunna

Jaaa, hörni, nöden är uppfinningarnas moder. Skulle till tvättstugan idag då min tvättkorg i tyg från IKEA sprack. Tvättstugan ligger två trappor ner och jag kunde inte bära ner min tvätt. Panik och katastrof (nåja). Så... jag släpade in min spruckna tvättkorg in i lägenheten igen innan resten av den också sprack och gav mig ut på byn på jakt efter en ny. Ingen tvättkorg fanns i sikte någonstans. Bara en i tyg på ICA men den kunde jag ju inte köpa p.g.a. min tidigare erfarenhet på detta område. Man vill ju inte betala hundra bucks för ytterligare en sprucken tvättkorg. Inte du, inte jag. Gick in i en affär där de har allt och lite till och  hittade ingen tvättkorg där heller. Men jag hittade en fodertunna. Så den köpte jag.  Min tvättkorg är alltså en fodertunna. Egentligen vill jag ha en i rotting. Ni, vet en sån där fin med lock som nästan är en prydnad. Men jag får hålla tillgodo med denna vackra fodertunna och gilla läget. Och vem vet när en kvinna kan behöva en husmussäker fodertunna för avsett ändamål?

Var på Skansen i Söndags och fröjdades med alla djuren och Skalman. Förr har jag knappt sett rovdjur där, som varg eller järv, för de gömmer sig när jag kommer. Men järven var ute och jåg i vattnet och plaskade! Han plaskade verkligen så det stänkte. Det var roligt att se. Har aldrig sett en järv plaska, varken på TV eller någon annnastans. Jag har ju knappt fått syn på dem alls.

Varg såg vi också och en pytteliten skymt av vargungarna, som låg gömda i en ihålig stock. Man blir varm och glad. På Skansen blir de inte skjutna i alla fall och det är den stora fördelen med att ha dem i en djurpark. Annars bör väl alla djur få vara fria, men sånt är livet.

Det bästa var nog när vi kom till björnarna. Där var tre små björnungar och deras mamma. Och vi kom precis när de skulle ha lunch! Wow! Vi fick se mamma björn sätta sig bekvämt tillrätta med tassarna på två av björnungarna och den tredje mellan bakbenen och så diade de. Ååååååh, gudomliga liv, vad fint det var! 

Sen gick man och gick och gick. Nästan en mil. Och jag hittade något där som jag inte sett sedan jag var barn... Femöreskola!!! De kostade inte längre fem öre styck, men det är gott. Betalade en förmögenhet för en påse och äter dem nu med vördnad. Vem vet när man får äta femöreskola nästa gång?

Mitt ätande ger inget som helst resultat förresten. Jag har fått rådet att äta fettbildande födoämnen och njuta av det så länge jag kan. För en vacker dag kommer det att synas och Hunny kommer att rulla fram som en boll på gatorna. Det behöver bara synas fen kilo. Sen är jag glad. Jag är glad nu också i.o.f.s. Efter lunginflammationen vägde jag 36 kilo och såg ut som en som svultit under en lång tid. Jag blev rädd när jag såg mig i spegeln. Ihålig och nästan genomskinlig var jag. Nu mår jag bra. Och väger fyra kilo mer. Och jag äter och frossar. Vem som helst som känner mig och har sett mig äta kan intyga detta.

Om man tycker att 40 kg låter lite, så stämmer det. Men jag är kort också, så proportionerna stämmer något sånär. Jag är smal, men inte mager, tror jag i alla fall. Kollade spegeln nu... Smal, men inte mager. Ja, det är ok. Men en rumpa skulle vara trevligt att ha. Det kan ni hoppa upp och slå era piffiga små skinkhalvor på att det skulle vara.

Måste till tvättstugan nu. Nästa tvättare kommer klockan fem. Förresten fick jag tömma torkskåpet och vika ihop tvätten åt den som var före mig, innan jag kunde hänga in min tvätt. Herregud, jag viker kläder hela dagarna... Kan man inte få slippa när man är ledig? Om jag måste vika mina egna kläder är väl en sak för sig, men andras? Ska man behöva hålla på med sånt? I så fall vill jag ha betalt för det. Rätta mig om jag har fel.

Zerpo tycker att jag skriver för sällan. Jag vet inte... Vad tycker du?

Nu går jag!

Puss&Kram!

Er Egen Laundrybitch i Tillvaron - Honung /M

Dagens:

"Junigrönskan böljar
och vinden är varm och stark."
                                                      /Ludde

Dagens Hunk: Jonte i jeans. Har bara sett det på bild, men det ser snyggt ut.

Vet inte vilka jag ska hålla på ikväll, men det får väl bli både Grekland och Sverige... Kluven är ordet. Men det är ok, jag är ju född i tvillingarnas tecken, så jag är van. :)

Mallgroda

Alltså, kan jag göra rabarberpaj eller KAN jag?!!?? Jag är så jävla bra och förbluffad över mina förmågor. Efter att ha sökt efter det bästa receptet på rabarberpaj över halva Uppland och hela internet så fann jag. Och bakade. Och jävlar i min låda - det blev den godaste rabarberpaj jag någonsin ätit i hela mitt liv. Antagligen var den så god för att jag inte trodde att den skulle bli det eller också var den i själva verket helt enkelt överjävligt god. Jag känner att jag svär onödigt mycket, så jag ska försöka skärpa mig på den punkten. Den blev helt enkelt fantastisk. Jag råkade händelsevis träffa på några äkta Österbyska husmödrar på tåget en morgon och frågade. De gav mig några tips som inte stod i receptet jag hade som jag använde mig av och det gjorde pajen godare - och flottigare. Ju fler onyttiga grejer det är i bakverk, desto godare är de. Det är en sanning gott folk. Så rabarberpaj blir det mer av framöver. Och nu kan jag bjuda hem folk på fika utan att de känner en stark dödslängtan när de tvingas äta det jag försökt baka. Jag är mycket stolt och glad. En riktig mallgroda.

Veckans samtalsämne på jobbet har varit sjukdomar gott folk. Fruntimmer över 60 kan tala om detta i all evinnerlighet. Om den ena har den ena krämpan så har den andra samma krämpa, men tjugo resor värre. De har alla möjliga fel och det är bara eländes elände alltihop. När man lyssnar, så undrar man hur de överhuvudtaget kommer upp ur sängen, Det är för övrigt de som går upp klockan fem på morgonen och tvättar och bakar och allt vad det är, innan de går till jobbet. Sen orkar de inte jobba. För de har ont överallt... Måste jag lyssna på en enda till som klagar så sjukskriver jag mig.

Min mamma har fibromyalgi. På riktigt. Det tar en hel dag för henne att laga middagsmat, för hon måste göra allt i små etapper. Och hon har så ont att hon gråter. Hon har svårt att sova på nätterna för att hon har ont. Hon har svårt att röra sig för att hon har ont. Hon har RÄTT att klaga, men det är inte ofta hon gör det. Hon kämpar på och försöker vara positiv. Hon lyckas inte alltid och det kan ingen klandra henne för. Hon försöker i alla fall och det är mer än gnällspikarna på jobbet gör. Jag hyser en stor respekt för min mor. Hon är en enastående kvinna på många sätt. Jag är stolt över henne och jag är stolt över att ha henne till min mor. Hon har haft det oerhört svårt i sitt liv men har med en övermänsklig styrka klarat allt. Finsk Sisu när den är som bäst.

Hon har så mycker roliga saker i sitt kylskåp och i sin kryddsamling. Hon var jättesjuk förra sommaren så jag åkte dit och fixade allt som måste fixas. Och jag lagade mat. Mängder av mat. Och det var så himla roligt med hennes kryddor och mystiska röror och allt vad det var. Jag gjorde en fantastisk korvgryta som min bror, som också var där, åt fyra portioner av. Han sa att jag skulle bli tvungen att laga den när jag kom hem till dem nästa gång... Men jag kan inte. Jag har ingen aning om vad jag hade stoppat i den. Allt och lite till av mammas kryddor och man-tager-vad-man-haver. Fyra portioner alltså... *muttrar* Jag som hade tänkt att frysa in korvgryta i portionsförpackningar åt dem(mamma och hennes man), så att de skulle ha mat ett tag framöver. Blev inget av med det. Det är synd och skam att jag inte kommer ihåg vad jag hade i den! Jag var ialla fall stolt över att in bror åt så mycket av den och mammas man också. En riktig mallgroda är jag.

Portugal slog Turkiet med 2-0 ikväll. Alltså portugiserna... Det landslaget är ögongodis för en utsvulten kvinna i ödemarken. Jag hade fått tips angående dessa i ett mail från min svägerska och var givetvis ivrig att kolla in fotbollen. Åååååhhhh.... Vilka sötnosar! Portugiser - De blir dagens hunkar!

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag ska på en muchos lång promenad i morgon och jag ska kolla på djur. :) Min tvätt som jag hade tänkt tvätta i morgon kommer inte att gå någonstans och kommer att finnas kvar på tisdag, då jag är ledig igen. Tjohooo!

Puss & Kram dårå.

Er  Egen Mallgroda Honung - med överaktiva rabarberhormoner - Honung i Tillvaron /M

Dagens:

"And when you smile the world is brighter
You touch my hand and I'm a king
Your kiss to me is worth a fortune
Yor love for me is everything

I guess I'll never know the reason why
You love me as you do
That's the wonder
The wonder of you"
                                                     /Elvis Presley

Rabarberpaj

Wow, det är helt otroligt så mycket förmiddag man får när man inte behöver åka hemifrån förrän klockan 11. Alla är lediga idag. Alla utom jag! Tänk att butikerna har öppet.... Idag åker alla normala människor till något lokalt vattendrag och lägger sig. De onormala går ut och shoppar. Och vi som är ännu mer onormala jobbar så att de onormala kan shoppa. Vilken kategori tillhör du?

Jag har inte varit hemma mycket den här veckan. Jag har träffat folk. I onsdags träffade jag så Zerpo och det var trevligt. Det var spontant. Bara ett sms. "Skulle vara kul om den där fikan blev av, när kan du?" "Jag kan idag", typ. Bara sådär. Det blev käk för vi var båda hungriga. Det är trevligt att få en bild av den verkliga männsikan bakom orden. Det är sällan som man tror. Det brukar vara bättre. Gillar man någons blogg, så gillar man i allmänhet människan bakom också.

Hade en dejt med Pudeln Pia igår. Åååååh, denna underbara lilla fraggel. Det finns inte ord. Käkade en onorm grillad ciabatta också. Pudeln Pia försökte tigga åt sig något av alla på det där fiket... Hundar har inga hämningar. Hon försökte, men hon fick inget och det är ok. Hon får inget hemma heller och det vet hon. Det var väl därför hon försökte med främmande folk.

Hade den märkligaste drömmen på länge häromnatten. Jag vet inte vad det betyder, men någon annan kanske vet. Jag drömde att en vråk svävade över mitt huvud. Det var en tecknad Disneyvråk som kunde prata. Den tyckte att jag skulle lägga några ägg. Den sa "Jag är utrotningshotad så jag tycker att du ska lägga några ägg". Mycket konstigt. Innan jag hann fråga om den tänkte befrukta äggen och i så fall hur och började oroa mig för om jag måste idka könsumgänge med en tacknad vråk och sedan värpa, så vaknade jag. Det var tur. Om jag skulle drömma om att ha sex med en vråk för att lägga ägg, så skulle jag bli VÄLDIGT orolig över min mentala hälsa. Jag är tillräckligt orolig som det är redan, tack så mycket.

Jag har under hot och tvång blivit tvingad att avlägga ett löfte om att laga rabarberpaj idag efter jobbet. Jag har aldrig gjort en rabarberpaj i hela mitt miserabla liv! Det faller in under kategorin Bakning i min värld och jag kan verkligen inte baka. Jag misslyckas verenda gång. Och efter ett tag glömmer jag att jag inte kan baka och upprepar mina misslyckanden. Den som lever får se hur det går. Nåja, jag vet i alla fall att det inte är något som involverar någon sorts järning, så det ska väl gå bra.... I wish.

Förr var jag otroligt bortskämd när folk kom och fikade. De tog med sig eget kaffebröd. Det är himla bra, för den här stackars Bullens bullar kan man stena ihjäl folk med. Det är märkligt att en som är ganska duktig på att laga en och annan maträtt inte kan baka. Fullständigt talanglös är vad jag är.

Nu måste jag gå. Ska ju för sjuttsicken jobba. Uuurrrrk säger jag om det.

Hur firar man nationaldagen i det här landet? Ingen vet.

Dåså, nu har jag orerat klart. :)

Bye alla och Puss & Kram!

Er Egen Rabarber-Honung i Tilllvaron /M

Dagens:

"I'm feelin fine
And it's 99 in the shade"
                                             /Bon Jovi

Dagens hunk: Yver

Come to Mama

Har kollat in Ricky Martin på YouTube idag.... Ååååh, han kan dansa han! Jävlar i min låda! Det rinner till gossar och töser. Det har i åratal ryktats att han är homosexuell. Vilket slöseri, eller hur? Och hur kommer det sig att Guds gåva till kvinnorna alltför ofta visar sig vara Guds gåva till männen i stället? Vilken ironi.

Men titta får man ju. Den dagen man slutar titta så är man nog sjuk. Allvarligt sjuk dessutom. Även om man har sitt hjärtas kära inom räckhåll och han är det vackraste man sett i hela sitt liv, så får man titta på andra. Annars vet man inte hur bra man har det. Jag är övertygad om att alla tittar, mer eller mindre. Snygga människor finns det gott om. Både män och kvinnor. Jag tittar även på kvinnor. Inte för att jag är intresserad (har fått veta att jag är en übertråkig människa för att jag är MEGAhetero) av kvinnor. Men jag kan uppskatta en snygg kvinna. Eller snygga kläder, snygga skor, snygg frisyr eller whatever.

Egentligen ser de flesta rätt bra ut om man tittar efter. De allra flesta har något som är fint. Det finns ju de som är rent undersköna, men de finns ju nästan inte på riktigt. Vi andra, som ser ut som folk gör mest ser väl hyfsade ut en bra dag? Dessutom så är ju smaken så himla olika. Och det är en jäkla tur.

Själv faller jag för karisma, intelligens och en sjujäkla humor. En människa med dessa egenskaper är snygg i mina ögon. Helst ska mannen jag faller för vara smartare än jag. Annars blir jag uttråkad. Det är kanske inte så bra, men det är sant. Jag tycker att det blir fruktansvärt tråkigt.

Är allmänbildning intelligens? Allmänbildning tyder på vetgirighet och om man är vetgirig och tillräckligt smart för att ta reda på det man vill veta, så är man väl intelligent? Jag vet inte. Själv är jag streetsmart och ett vandrande lexikon av onödigt vetande. Jag har vunnit TP på både Nana Mouscouri och backhopparskidor. Sånt som man bara vet utan att man vet att man vet.

Men vad är intelligens egentligen? Jag tycker att människor som är rätt lika mig och som tycker som jag och som delar min humor är oerhört intelligenta och trevliga människor. Men vem vet? Jag kanske är korkad som ett jäkla spån? Om man är korkad så är man i allmänhet för korkad för att inse att man är korkad.... Det har jag alltid sagt. Så jag kanske lever lyckligt ovetande om att jag är korkad och de som umgås med mig gör det för att jag är snäll.

Snart ska jag till stan och äta god mat. Så nu är det dags att raka benen och ta på fina klänningen och de högklackade. Här ska ätas tills magen står rakt ut! Jajjamensan! *glaaaaad* 

Ricky Martin får dansa vidare utan mig denna afton, men guuud.... Come to Mama!

Jag ska avlägsna mig nu. Puss o Kram och lev vidare i all er gudomlighet och var säkra på att ni är vackra. Det var allt jag ville säga nu. Japp.

Bye!

Er Egen snart lite snyggare Honung i Tillvaron /M

Dagens citat: "Saliga äro de korkade, ty, de skola flyta när floden kommer."

Dagens:

"She looks like a flower
but she stings like a bee
Like every girl in history"
                                            /Ricky Martin - She Bangs

Dagens Hunk: Denna tillägnar jag alla självsäkra, intelligenta män som, tack gode Gud är lite mer avklädda nuörtiden.

Soft

Blogginfernot har tagit ut sin rätt och först nu har min trötthet gått över. Om jag hade orkat så hade jag rakat benen, tagit på mig fina klänningen och de högklackade igår och gått ut på stan för att dansa loss och dricka Margaritas på rad. Men jag ORKADE inte. Inte söta väninnan heller. Så vi satt hemma hos henne och åt en jäkla massa mat och bara tog det lugnt. Himla skönt. Det var en trevlig födelsedag.

Ledig helg. Kanonväder. God mat. Kan det bli bli bättre? Inte mycket - kanske ett snäpp, men bara ett.

Det blir ett mycket kort inlägg ikväll. Jag ska läsa lite och så. Ville egentligen bara tacka för gratulationer och trevliga kommentarer. Tack alla!

Nu ska jag inta ryggläge.

Puss & Kram!

Er egen bokmal - Honung i Tillvaron /M

Dagens:

"Never thought I would find love so sweet
 Never thought I would need someone like you
 Now I found you man I'll tell you no lies
 This love I got for you could take me round the world

 Now show me love."
                                                  /Robyn

 Dagens Hunk: David Coverdale för 20 är sedan. Karisma ÄR skönhet.

RSS 2.0