Buckareller

Om vi har tur så får vi en gästblogg från Skalman ikväll. Så låt oss alla bedja. Vi behöver inte ens vända oss mot Mecka när vi ber. Det räcker om vi vänder oss söderut, till ett tåg mellan Paris och Luxemburg. För där kommer Skalman att spendera några timmar, efter en helg i Paris med familj. En bror som fyllt år och en pappa som firats idag. Lite tråkigt att jag inte kunde vara med, men så är det när man jobbar jämt.

 Skalman är en underbar man. Vet ni att han skakade fram två biljetter till Whitesnake på hovet i december? Alltså... Whitesnake är själva huvudorsaken till att jag, c'est moi, La Honungsbulle överhuvudtaget började lyssna på hårdrock. Jag kan nästan alla texter (som jag reciterar på engelska med småländsk brytning till Skalmans stora förtjusning). Men jag har aldrig sett dem live. Kan ni förstå? Jag började gråta, när han kom med en sån överraskning. Jag var både skakad och rörd kan jag säga.

Jag tänker skaffa mig ett extrajobb av något slag. För att jag behöver buckareller. Och då kommer jag att jobba ännu mer och ha ännu mindre tid att åka till Paris och dricka rödtjut och käka baguetter. (Det hoppas jag på att det blir ändring på i vår.) Men extra pengar behöver jag. Och speciellt till jul. Och en fattiglapp som jag vet att extra bucks inte kommer av sig själva. Man lär jobba häcken av sig för att få dem.

Jag har span på ett extraknäck på café. Lite trevligt faktiskt. Jag har jobbat på café förr i mina unga dar, när jag var lite lätt fuktig bakom öronen och rynkfri. Där gjorde man sundaes och splittade bananer på en massa löpande band och hemmagjorda milkshakes och espressos, cappuccinos och - hör här nu - Café au Lait! Latte, gott folk, fanns redan på 80-talet. Men eftersom franska inte är lätt för någon så döpte man om det till Latte, hällde upp det i ett glas och - vips! - så blev det så jävla trendigt. På nämnda café, där jag vill jobba extra, så behöver man kunna kaffemaskinen, att göra lättare måltider (läs: sallad och mackor) och så behöver man kunna plocka disk. Hur svårt kan det vara?

Om  blogg.se fortsätter att strula i veckan, så tänker jag flytta min blogg. Kanske bloggar sida vid sida ett tag, för att sen flytta den helt. Det är bara så svårt att byta. Att bryta vanor och ovanor. Och jag vill ju inte tappa bort er! För - hur ska jag då klara mig?

Nu måste jag gå. Återkommer kanske senare. Eller så får ni Skalman. :) Till låns.

Puss & kram! Er egen Honung i Tillvaron /M


Kommentarer
Postat av: Lallis

Häftigt med gästbloggaren Skalman igen:) Ser jag fram emot. Och vad spännande sådär med ett extraknäck. Jag tror absolut att det kan vara skojsigt att jobba på fik:) Och så lite gott också.. s

Kramis från mig till dig!

2008-11-09 @ 16:59:19
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Tina

Håller tummarna för extraknäcket! Ett sådant skulle jag också vilja ha! Det skulle i och för sig duga med ett ordinarie jobb också... :-)

Ett stort tack för din kommentar på min blogg, den värmde!



/T

2008-11-09 @ 18:18:16
URL: http://meanwhilesomewhereelse.blogg.se/
Postat av: Mli

Jag ber!



Håller också tummarna för extraknäcket, det låter jättekul. Jag har också funderat på liknande - inom restaurang. Inte för att jag egentligen behöver utan mer för att det jobbet jag har är så "ensamt" jag älskar ju att träffa folk face to face. Som Systembolaget..ojoj vad jag saknar det ibland. Det är annars ett hett tips (jag tipsar alla om det) för att söka lite extra timmar. Rätt lätt att få, särskilt nu till jul och roligt som attans är det!

2008-11-09 @ 18:34:08
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: Mli

Ja just ja..suck, jag tänker mycket och rätt ofta blir det fel =) Hade nog kanske för mig att du inte jobbade precis 100% eller så. Aja, nu ska den här trötthjärnan gå till sängs, godnatti =)!

2008-11-09 @ 22:32:14
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: Mattias

Vad roligt att du får se Whitesnake! Gitarrsolot på Is this love ger mig rysningar och sen är ju Love Ain´t no stranger ju en gammal favoritlåt! Slow and easy och here I go again också förresten :)



Trist när blogg.se strular men själv har jag bytt från blogger.com hit och orkar nog inte byta igen för det är ju trist att tappa allt man skrivit ännu en gång. Det finns förstås för och nackdelar med de olika bloggtjänsterna och vill du vet vad jag tyckte om blogger så är det bara att fråga i så fall.



Jag har inte glömt din utmaning tidigare heller utan den ligger som ett utkast-inlägg som snart kanske dyker upp i bloggen :)

2008-11-10 @ 10:30:42
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Malin B

Håller med Lallis, det är gott att jobba på café! ;) Mitt första sommarjobb var på café. Trivdes bra. Fast jag har allt varit "som fisken i vattnet" vart jag än har jobbat. Flexibel är bara förnamnet.

"Vart jag än har jobbat" förresten, det lät det. ;) Jag har nog bland de kortaste CV man kan ha... ;)





2008-11-10 @ 13:21:03
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: S@tu

Jag skulle också behöva lite buckareller... har faktiskt funderat på att börja jobba heltid... men så måste ju behovet finnas :-/ Suck!



Sv: Jag lever på hoppet om att bli ascool när jag väl har fått tummen ur och tatuerat mig.... det måste ju vara så det funkar ;-)

2008-11-10 @ 21:03:03
URL: http://mammasatu.blogg.se/
Postat av: Mli

Tack för tipset! Ska kolla över resurserna på bibblan imorgon. Att vara boklös kvällstid är som att vara kuddlös nattetid..eh? näh, men nära. Det är ett nästan-måste iaf =)

2008-11-10 @ 21:52:51
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: Mli

Tack för tipset! Ska kolla över resurserna på bibblan imorgon. Att vara boklös kvällstid är som att vara kuddlös nattetid..eh? näh, men nära. Det är ett nästan-måste iaf =)

2008-11-10 @ 21:56:44
URL: http://lenaemeliemarie.blogg.se/
Postat av: J

Haha minns när jag sommarjobbade i golfkiosk i min arla ungdom. In kommer en högdragen dam, hon spanar in kaffeautomaten och utbrister glatt till sin vännina "Nämen guuud vad trevligt! De har café latté här!" Okej det var inte så kul, men lite kanske.



Och ja, hummersåsen är oslagbar =)

2008-11-10 @ 22:40:38
URL: http://kreftans.blogg.se/
Postat av: anna

oh så gulligt :) jag har saknat dig också haha! hade så mycket i skolan, vi jobbade liksom kvällar och helger och nätter och dagar, har bara levt på gröt och nudlar liksom! ge mig mat!



oh roligt med whitesnake! ta massa bilder!

2008-11-11 @ 05:40:18
URL: http://rocknrolltardodpamig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0