Tonight I'll be Saturday Night!

Ok, igen och det var ett jävla tjat… Rippade frågorna, men svaren är mina. Och då är det så.

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Rabarberpaj.


Höll du några av dina nyårslöften?
Japp. Jag hade roligare än föregående år och det var mitt löfte till mig själv.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja.


Dog någon som stod dig nära?
Nej


Vilka länder besökte du?
Luxemburg. Och bytte transportmedel i Tyskland.


Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Mer pengar och mer dans.


Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
1 januari och 14 februari, 16 December och julafton. Dessutom hela Luxemburgvistelsen i juli.


Vad var din största framgång 2008?
Jag blev starkare och gladare.


Största misstaget?
Att jag inte tog tag i saker som borde tagits tag i – tidigare.


Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lunginflammation, förkylningar, magsjuka och nu senast urinvägsinfektion… *suckar* Dessutom har jag snubblat mer än vanligt och gått in i saker och fått bulor.


Vad spenderade du mest pengar på?
Mat.


Bra låtar 2008?
Curly Sue.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Och ibland ledsnare.


Smalare eller tjockare?
Samma lika. Men jag lyckades gå upp två kilo. Som jag ibland gick ner igen. Så, tjockare. Och smalare (efter lunginflammationen var jag mycket smalare, nästan genomskinlig.)


Rikare eller fattigare?
Lika fattig som alltid… Men rikare tack vare Kärleken.


Hur tillbringade du julen?
Hemma med Skalman.


Blev du kär i år?
Ja, eller var det förra året? Blev upp över öronen på nyårsafton. J


Hur många one night stands?
Inte ett endaste. Någonsin.


Favoritprogram på TV?
Grey’s anatomy och Gordon Ramsay’s program. Alla hans.


Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag hatar inte, men känner djup avsky mot idioter som mördar barn.


Bästa boken du läste i år?
Ojojoj… Har läst så många och har svårt att välja bara en… Men ”Skärvor av ett liv” berörde mig djupt. Och en som jag skrattade gott åt var ”Kalla det vad fan ni vill”.


Något du önskade dig och fick?
Åh, herregud, ja. En massa kärlek! Och roliga saker. Skansen önskade jag mig hett och fick.


Något du önskade dig men inte fick?
Nja… Nej egentligen inte.


Årets bästa film?
Jag gillade den senaste jättemycket. ”Australia”


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, mera tid med Skalman.


Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Mysbyxor is the shit. Annars mer rock n’ roll än classy skulle jag tro.


Vad fick dig att må bra?
Träning, närhet och värme.


Vilken kändis var du mest sugen på?
Jon Bon Jovi. Alltid, alla år.


Vem saknade du?
Skalman.


De bästa nya människorna du träffade?
De jag omger mig med, surrar med och tycker om är alla bäst, men Anna och Babydarling står högt på listan. Även Peter. Nya polare är bra.


Bästa sporthändelser 2008?
Sport?

 

Det var allt för mig. Nu ska jag göra pappas klyftpottis.

 

Tack och Hej!

 

Sköt om er och sup er inte fördärvade ikväll. Eller gör vad ni vill. Jag ska ha romantik.

 

Puss & Kram!

 

Honung - Tonight I'll be Saturday Night!


Årets

Ok, alla skriver listor. Jag också.

Årets bästa:


1. Nyårsdagen. Berusad av förälskelse.
2. Att förödmjuka Skalman i backgammon.
3. Alla hjärtans dag och en mycket speciell gåva.
4. Födelsedagsmiddagen på väninnas balkong.
5. Födelsedagsmiddagen hos Italienaren.
6. Skansen.
7. Luxemburgresan.
8. Whitesnakekonserten.
9. Pudeln Pia
10. Att återfinna gamla vänner och finna nya.

11. Bonus: Bloggandet!

Händelser i största allmänhet: Kräftskiva hos Anna. Alla trevliga vinkvällar med väninnor. Skalman - hela tiden... Och allt möjlig roligt som jag gjort. (Göra en visionboard, börja plugga franska, börja träna och laga den bästa rabarberpajen -  ever. T.ex.)

Årets DuTuber: (som betytt massor för mig)

1. What love can be - Kingdom Come
2. Here without you - 3 Doors Down
3. All out of love - Air Supply
4. Ain't gonna cry no more . Whitesnake
5. Bamses Saga - Britt Erik
6. Catch the rianbow - Rainbow (With Ronnie J Dio)
7, Curly Sue - Takida
8. Love song - Tesla
9. How to end world hunger . Sam Kinison
10. Encore on computers - Eddie Izzard

För övrigt har jag nog inte tid förrän nästa år med att skriva. I morgon ska jag tillbringa min tid på ett hotell med Skalman - the Ninja Turtle och Ruler of my Universe.

Så, på återseende. Och gott nytt år allihopa!

Puss & Kram!

Er Egen Honung i Tillvaron /M

P.S. Taggtråden är borta. Lovad Vare den Gode Läkarguden!Jomen, man måste ju...En gentleman med lunginflammation

Jamen nuså blir det bra snart. Ringde den eminenta sjukvårdsrådgivningen i morse och fick en tid på närakuten. Himla bra... Kvart över tre skulle jag vara där... Och lyckades efter en Alvedon somna till igen. Skalman har upprepade gånger försökt väcka mig med kaffe och kärlek, men jag sov som en stock. När han väl lyckades väcka liket till liv, så fixade han lunch. Jag lever ett liv i lyx! (Jag har ju sagt att jag är bortskämd.)

Så, nu har jag fått medicin och känner att det kommer att bli så bra såååå!

På akuten såg jag en stackars karl som inte kunde prata och hade en hosta från helvetet. När jag sedan stod utanför närakuten och väntade på en taxi som skulle ta mig till sjukhusets jourapotek, så frågade han precis efter vägen dit (med en röst skrovlig som ett rivjärn). Så jag sa åt han att följa efter min taxi. Och så hade vi en rendez-vous på Apoteket också. Han kom in före mig, men lät mig ta min nummerlapp före honom... Det finns sanna gentlemän i det här landet fortfarande. Och taxichauffören som körde mig till Apoteket stod i entrén och väntade på mig när jag kom ut och frågade om jag skulle åka någonstans igen. Så jag fick skjuts hem också. Nåja, jag betalade, men orka gå när man är kissnödig hela tiden... Eller hur?
 
Karlen från akuten och Apoteket frågade mig om jag ville ha skjuts, men jag sa åt han att åka hem och lägga sig och krya på sig. Han hade lunginflammation. Jag frågade och han nickade. Stackars!!!

Vad jag egentligen ville säga är följande: Idag har folk varit så himla snälla. Precis som det ska vara. Man ska vara snäll!!! Detta är min övertygelse. Japp.

Nu ska jag ringa min ömma moder som fyller år idag.

Puss & Kram!

Hej dåååå! *vinkar*

Er egen Honung i Tillvaron /MTaggtråd

Aldrig får man vara riktigt glad. Och skulle man vara det så regnar det. :)

Skalman är hemma. Julen har varit helt underbar. Jag har ätit och kramats och mått så jävla bra. Och nu sitter jag här med årets urinvägsinfektion Allan. Nu var det ett tag sen, så det var väl på tiden - no shit. Helvete, helvete, helvete. Och helvetes helvete också. Har hunnit med en liter citronvatten redan (På 45 minuter) för att försöka få det att gå tillbaka. Händer inget, taggtråden är kvar. Snart får jag ta till de tunga drogerna som är vinäger. I vatten. Det är så jävla vidrigt.Tror jag måste till en akutmottagning nära mig.  Det betyder en låååång väntan. Varför kan jag aldrig bli sjuk på en måndag? Och varför måste jag sätta mig på akuten för en pytteliten åkomma och vänta i timtal under en tid på året då folk bränner upp sig på bortglömda stearinljus eller halkar åt helvete med bilen? Ja, det blir en lång väntan. Jag har roligare saker att göra på en söndag. Eller egentligen så har jag roligare saker att göra alla dagar på året. Japp, I'm telling you.

Vi var på bio igår och såg Australia. Jag tyckte den var skitbra. Mainly för att jag grät ögonen ur mig. Det är en konstig sak - att man tycker att filmer som får en att gråta är bra. Men å andra sidan så gråter jag till Lassie också. Och det har hänt att jag gråtit till Idol. Jösses alltså. Tänk att jag är så blödig... Jomen filmen som vi såg då - den var spännande och romantisk och lite rolig och sorglig, men hade såklart ett lyckligt slut som någon liten Hollywoodmänniska satt ihop. Hade nog inte mått så bra efter filmen om alla hade dött på slutet och ingen hade levt lycklig i alla sina dagar.

Idag ska Skalman och jag kolla på Indiana Jones på DVD. Och så ska vi äta fiskpinnar. Och så tänkte vi gå ut på stan och kolla på rean. Och allt det där får jag tänka på när jag varit på sjukan och på ett Apotek. Helvete. Om man inte vet hur det känns att pinka taggtråd, så vet man inte hur jag känner mig just nu. Stackars, stackars mig!!!

Klockan är strax efter 6 på morgonen på en söndag. Förr i världen var jag aldrig vaken vid den här tiden på dygnet om det inte råkade vara så att jag inte hade gått och lagt mig ännu. Förr i världen var innan jag hade urinvägsinfektion.

Jag ska ringa sjukvårdsupplysningen först. Om jag ska sätta mig på akuten så vill jag vara säker på att de tar emot mig. Förra gången jag sökte hjälp på akuten så tog de inte emot mig. Den gången höll jag på att hosta mig sönder och samman. De sa bara åt mig att fortsätta hosta i tre timmar till och gå till en annan akutmottagning. Tack så jävla mycket för att man får hjälp när man behöver.

Jaja... Jag ska sätta mig och ringa nu. Och packa mig iväg till vem som helst som vill hjälpa mig. Brukar gå över efter et enda litet piller. I alla fall så att man inte känner ett endaste dugg. Och urinvägsinfektion är förödande för ens sexliv.

Bye bye för nu.

Er Stackars Taggtråds-Honung i Tillvaron /M

Känner att jag verkligen behöver AC/DC!


En bortskämd gammal hagga

Ååååh, jag säger er detta: Jag är bortskämd. Otroligt bortskämd. Skalman är som jultomten själv och har under hela hösten handlat saker till mig som gör mitt liv lite roligare. Inte för att saker kan kompensera hans kramar, men prylgalen som jag är, så tycker jag ändå att det är roligt. Ja, det är roligare att kramas, men när han är borta i Luxis och slåss mot väderkvarnar och jobbar häcken av sig, så har jag hörlurar i mina öron med ljuv musik som kommer från min iPod. Cyberblå. Som Skalman köpt till mig för att jag älskar musik. Jag har skitsnygga brillor, som får mig att se intellektuell ut, på näsan, som Skalman köpt åt mig. Jag har varma fötter, för jag har usb-tofflor.  Jag har en upplevelse i bagaget, som jag drömt om i 20 år, som Skalman fixat och betalat för (Whitesnake på Hovet). Dessa saker var mina julklappar, som jag såg det och jag sa åt han att jag inte vill ha eller behöver någonting till Jul, mer än att ha honom nära mig.

Men en bortskämd gammal hagga är vad jag kommer att bli om han fortsätter såhär. För på självaste Kulafton låg det ändå ett paket till mig under granen. Och när Skalman rimmade och räckte över paketet och jag öppnade och såg vad det var i, så var tårarna inte långt borta.
 
Rimmet lyder som följer:
"I Tillvaron är det vanskligt att ta saker för givet
 Därför är det viktigt att föreviga de små och stora ögonblicken i livet"
Och sen sa han: "God Jul önskar din Stud i the Tillvaro"

I paketet låg en kamera!!!! Åååååh.... Jag fick en kamera! Kan ni fatta detta alltså? *glaaaaaaaaaaaaaad*

Min bästa födelsedagspresent ever var en kamera jag fick när jag fyllde 18. Jag hade den med mig överallt och tog kort på allt och alla - hela tiden. Den kameran är trasig sedan länge och sedan den gick hädan har jag inte haft någon egen kamera. I diverse hem har det funnits, men ingen har varit min. Nu har jag en alldeles egen och den är jättefin. Så nu kan jag åter ta kort på allt och alla och föreviga de små och stora ögonblicken i livet. :)

För övrigt har vi ätit mycket. Vi har kramats mycket. Och det är obeskrivligt skönt att ha honom hemma. Det är så skönt att jag blir helt rörd bara av att tänka på det. Han är här och jag kan få en kram närsomhelst. Jag behöver inte tråna och längta, för han är helt nära. Jag njuter av vartenda ögonblick. Och ikväll ska jag laga hans önskemat. :) Att ha någon att laga mat till är en enastående sak indeed. Fullständigt wonderful. Skalman har dessutom längtat efter hemlagat, eftersom han i Luxis ätit ute vareviga dag. Märkligt nog har han ändå gått ner i vikt... Han jobbar för hårt.

Mitt bästa julrim i år var nog:
"Man betalade för två, men fick tre
så du får det här me' !"

Är det inte fullständigt lysande? Inte lika poetiskt som Skalmans, men ändå... Jag hade ju inte förberett mina rim alls, eftersom han sa till mig dagen före att vi skulle rimma på paketen. Jag rimmade och improviserade bäst jag kunde... Ett anat rim var:
"Detta är från en stjärna
 med bröst och rumpa
 och kanske en hjärna"
Det var en bok skriven av en porrstjärna. Jamen herregud, vad säger man liksom? Jag improviserade ju. Om jag hade fått lite tid på mig, så hade mina rim blivit bättre. Sådeså!

Nåväl, jag har nu inte längre tid att sitta här. Jag ska äta lite till och tvätta kläder. Och krama Skalman lite till också.

Och vet ni... Vi har en sak till att se fram emot och det är nyår. Lysande. En utförlig rapport kommer om jag har lust.

Ha en fortsatt trevlig jul, det som är kvar av den och njut av helgen som kommer. Själv ska jag jobba i morgon. Men jag är ledig denna annandag jul och det har inte hänt på minst 15 år. Falalalalalalala!

Puss & Kram dåra!

Er Egen bortskämda gamla hagga Honung i Tillvaron /M

Förresten så hade min mascara utgått. Han kom hem med en ännu bättre mascara och i rätt färg. Han är en riktig karl, som kan handla mascara till sin kvinna.

Skalman - Praise You!Hitta på rubriken själv

Och den som hittar på den bästa rubriken får en puss i påsk.

Nu är jag i alla fall klar med det som ska vara klart tills i morgon när Skalman kommer hem. Handlat julklappar och pysslat och gjort mysigt. *glaaaaaaaaaaaad*  Roligt är det och jag hoppas att Skalman också tycker det. Men, varför inte? Såklart han tycker. Jag njuter i alla fall av allt julstök och pyssel. I år gör jag det. Och det har varit lite si och så med det på senare år... Men det är en helt annon historia.

Jag har gnetat och försökt spara lite pengar till denna jul. Jag vill passa på att skämma bort Skalman lite. Nu när jag har någon att skämma bort, så vill jag verkligen göra det. Kanske blev det lite mer än jag tänkt från början, men det är han väl värd? Jomenvisst är han det och det kan ni hoppa upp och slå era piffiga små skinkhalvor på att han är. Han är inte bara man. Han är The Man.

Babydarling skickade ett sms i förmiddags och frågade om jag hade tid att gå ut på stan med henne. Absolut! Jag har alltid tid för mina vänner och eftersom jag ändå var tvungen ett handla idag, så gjorde jag två flugor på smällen. Alltid roligare att gå med någon än att gå själv. Hon hjälpte mig också med en ängels tålamod att prova ungefär tretusen nyårsutstyrslar, varav ingen passade. Jag får dra något gammalt över mig.

Nu är jag dock slut som artist och människa och sneglar på bingen med  vad jag förmodar är en längtansfull blick. Och i morgon kommer han äntligen hem och jag behöver inte sova själv. Jag får sova med Skalman och med öronproppar, de magiska. Det är verkligen värt all väntan och längtan när man äntligen får träffas. Så himla skönt, så det knappt finns.

Så jag kanske, kanske inte, har tid att skriva något mer... Jag vill passa på att önska er allihopa en riktigt god jul. Ät riktigt mycket mat och mys med era nära och kära, men glöm inte att tänka på dem som inte har det lika bra. Om möjlighet finns, så passa på att bjuda en hemlös på en kopp kaffe och en smörgås. Jag gör det ibland när jag kan och det finns inget som slår det - att göra en annan människa glad. Mina kollegor tycker att jag inte är riktigt klok som gör såna saker. De undrar om jag inte har något bättre att använda mina pengar till, nu när det är jul och allt. Och jag säger att det har jag inte. Speciellt nu när det är jul och allt.

Livet är helt ok nu. Livet är härligt. Jag har ljus, värme och kärlek. Ett knippe fantastiska vänner och en underbar alldeles egen Skalman i mitt liv (och snart i mitt underliv också *blink*).

Med detta lämnar jag er nu.

Puss & Kram!

Er Egen Jultuliga Honung i Tillvaron /M

Bjuder nedan på två snygga människor.

 

En U-tangent Ur Funktion...

Ju närmare julen vi kommer, desto mer jobbar jag, Det är därför jag brukar ta några dagars semester någon vecka innan jul, så att jag inte ska vara så himla trött. Vi har mycket att göra på jobbet. Och vi springer som skållade troll hela dagarna och slår in paket efter paket efter paket. Men egentligen ska jag inte klaga. Det är mycket roligare att jobba när man har mycket att göra än när det är lugnt. Men följden brukar bli att jag somnar på julafton. Mat och Kalle Anka och att jobba som en hund innan brukar ge en sån effekt.

I morgon är jag i alla fall ledig och då ska jag göra fint här hemma tills Skalman anländer på måndag kväll. Lovely! Mera juleljus och mer av allt. :) Roligt.

Jag har inte varit mycket för att hålla på och pynta inför julen genom åren. Röda gardiner skär sig mot det mesta faktiskt. Och tomtar överallt gillar jag inte heller. Men ljus kan man aldrig få för många av! Och jag gillar att ge presenter. Jag kom på att det är så svårt att handla julklapp till Skalman för att vi brukar ge varandra små presenter då och då bara för att... Så egentligen behöver jag väl inte vara så överambitiös. Men jag tackar för era tips! Det är wonderful att ni är så himla snälla. Det ger mig hopp. Mänskligheten kanske överlever, eftersom folk är snälla.  Innerst inne. En del väldigt långt inne, men ändå. Man blir glad och varm i hjärtat.

Jag börjar jobba om en timme, så jag måste gå nu.

Dagens i-landsproblem: U-tangenten på mitt tangentbord funkar inte om jag inte trycker jättehårt. Svårt när man ska skriva om julen.

Dagens Önskan: Snö.

Vi hörs väl igen innan julen verkligen är här. Värme och kärlek till er så länge.

Puss & Kram!

Er juliga Honung i Tillvaron /M


It's christmas time...

Well, vad säger man? Bortsett från ett evighetslångt och ûbertråkigt gitarrgnidande, som lät som ett gäng torterade katter, så var Whitesnake en upplevelse. Och vad folk än säger om det så kan David C fortfarande sjunga. And that's all I have to say about that. Men skippa gitarr och trumsolon. Sånt blir jävligt tråkigt. Om Steve Vai och Yngwie Malmsteen håller på med sånt, det må vara hänt... Det är liksom deras grej... Men vill man höra David C och Whitesnake så vill man. Och jag ville och jag gjorde. Tack igen Skalman.

Apropå Skalman så är det väl vida känt att han kommer hem på måndag? Eller har jag missat att berätta det för någon? Well, det gör han! Och jag är muchos glad för det. Och det är jul. Och p.g.a. detta event har jag spenderat två kvällar på raken spanandes på stan efter Den Perfekta Julklappen. Jag vet inte vad det är, men när jag ser det så vet jag. Hoppas jag. Det är till Skalman och jag vet verkligen inte vad jag ska köpa till honom. Den Perfekta Julklappen är något som gör Skalman glad och som inte kostar mig tre miljoner kronor som jag inte har. Den dagen jag har tre miljoner att spendera på julklappar kommer förmodligen aldrig att inträffa. och om den gör det, så går jag antagligen bara och plockar blommor till han. För jag kommer att befinna mig på ett ställe där det är möjligt att plocka blommor i December.

Jag trodde att det skulle bli jättelätt att handla julklappar nu när jag träffat en man som faktiskt uppskattar att läsa en och annan bok och som uppskattar AC/DC dessutom. Men det är inte lätt. Verkligen inte! Han är kräsen också sörrni. Jag vill köpa kläder till honom. Och gärna i någon annan färg än svart, grått eller marinblått. Men eftersom jag vet att han aldrig skulle ta på sig något annat (mycket sällsynt) , så handlar jag inte kläder. Hur många grå, svarta eller marinblå kläder får en människa ha i sin garderob? Köpte en halsduk till honom som han använt ett par gånger förrförra gången han var hemma. Den är för bövelen grå och svart med en pytteliten röd rand i. Jag säger inte att Skalman är tråkig - men lite konservativ kanske? Ja, definitivt konservativ i sitt val av kläder. Jag vet att han kommer att protestera vilt nu - han kommer att säga att han faktiskt har vitt också och att han minsann har en röd tröja. Förvisso har han det och han har haft den på sig en gång. På ett år.

Jag får kolla bokhandeln när jag har tid att stå i en milslång kö. På söndag förmodligen.

Ni undrar förmodligen varför jag inte frågar bara? Jag kan tala om att jag har frågat, men inte får några vettiga svar... Han vill ha mig säger han. Och jag säger att han redan har mig. Äsch, någon får komma hit och hjälpa mig att slå in mig. Så får det bli. Man måste skratta åt min älskade Skalman. Han är speciell - minst sagt - och det på ett, för mig, positivt sätt.

Om ni har några tips så får ni gärna lämna dem här. Om jag får in flera tips, så kommer Skalman ändå inte veta vad han kommer att få. Om jag bara får ett tips och det är bra, så kommer han att veta och då är det inget roligt ju. Jag tänker Inte köpa kalsonger eller strumpor. Aldrig i livet ejkä senkään jälkeen.

Kan säga några saker: Inte verktyg. Skalman klarar vissa saker, men jag tror att han föredrar att ringa ett nummer framför att plocka fram en verktygslåda. Inte datorprylar.... Han har det mesta och behöver han något, så vet han alltid exakt vad han vill ha och skaffar det själv. Jag tror att han föredrar det så. Så, förutom det - tipsa på bara. Tack på förhand.

Nu tänker jag lägga mig. Ju tidgare jag lägger mig, desto fortare går tiden. Och tiden vill jag ska gå fort nu när hans hemkomst närmar sig. Åh, så härligt!

Bye för nu och jag ser fram emot massor av tips från er. Please?

Er Egen Juklappsproblematiska Honung i Tillvaron /M

Och egentligen - vilka i-landsproblem man har. Ingen har väl glömt detta? (Av oss som i alla fall var födda 1984....)

Band Aid:


Ain't no love...

...In the heart of the city.

Själva orsaken till min dyrkan av detta band.

Njutbart i alla lägen. Och gärna i ryggläge.

Puss & Kram!!!

Er Egen Konsert-Honung i Tillvaron /M

Lista från Babydarling....

...och det är väl valda delar av den. Jag kan absolut inte komma på hela 8 favoritprogram på TV. Jag tittar inte på TV tillräckligt mycket för att klara av en sådan utmaning. Några favoriter har jag dock.

De TV-program jag ser om jag kommer ihåg att jag har en TV:

1, Grey's Anatomy
2. Idol (eller vilket fredagsunderhållningsprogram som helst som involverar musik)
3. Hell's Kitchen
4. The F Word
5. The Late Show (om jag är vaken och någon rolig är där)

I veckan missade jag både Grey's och Idol och grät inte för det. Men det slutade med att jag satt i soffan och degade igår och glodde på repriser.

Ok, då går jag vidare.

8 saker jag gjorde igår:

1. Vaknade.
2. Drack kaffe.
3. Övade franska fraser.
4. Kollade på reprisen på Idol.
5. Åt kaviarmackor.
6. Kollade reprisen på Grey's Anatomy.
7. Grät en skvätt tillsammans med min Pärla i Tillvaron.
8. Åt mat som involverade pommes frites.

Och sen lästa jag lite och somnade, efter lite mer TV-tittande. Visst är det så spännande så man bara kan DÖ???

Ok, nu blir det lättare...

8 saker jag ser fram emot:

1. Whitesnakekonserten på Hovet i morgon!!!!! Sedan jag var en pubertetspropeller på blott 12 vårar har jag drömt om detta. Och nu blir det äntligen av!!! Åååååh, David C - öppna ditt hjärta och din plånbok för mig (men håll gylfen stängd)! Och sjung för helvete! Och jag tackar Skalman för detta. Utan honom ingen David C med älsklingsbrodern.

2. Julen. För första gången på många år ser jag fram emot julen på riktigt. Den ska tillbringas med Skalman och det ska bli myyyyyyys!

3. Nyårsafton. Ska tillbringas i Den Kungliga Huvudstaden på hotell och det ska firas ettårsdag och nyårsafton och mitt löfte blir att nästa år ska bli mycket bättre än det här var. För om man bortser från att jag träffat Skalman och varit/är kär, så har det varit ett skitår. Inte hela tiden och varje dag, men... Nja...

4. Att få flytta ifrån byhåla för gott och aldrig mer behöva se det. Please?

5. Bloggkryssning i vår! Jag och mina underbara, sköna bloggpolare, läsare, fantastiska skribenter och härliga människor i allmänhet.. Vi ska inta Östersjön!  Ooooooh, beware gott folk. Jag ser fram emot det så sjukt mycket att jag nästan vill att det ska bli vår på en gång. Nu. Fast kanske inte. Men direkt efter nyår. Helst.

6, Att lära mig mer franska. Så att jag kan babbla på som jag brukar. Kanske illa och med brytning men babbla i alla fall.

7, Att flytta till Luxemburg.

8. Och så fred på jorden och sånt snusk såklart, vilket det aldrig kommer att bli, eftersom man inte ens kan hålla sams med sin granne. Men man kan ju alltid hoppas att människor tänker lite mer och snackar lite mindre. Och att vi alla tänker på att vi ska vara snälla! HUr svårt kan det va'?

Sen ser jag alltid fram emot att Skalman ska komma hem. Alltid.

Nu då?

8 Favoritrestauranger? Nä det får bli 8 maträtter i stället.

8 Maträtter att dö för:

1. Mammas mat. Vad hon än lagar.
2. Skalmans Pasta med fläskfilé och paprika. (Kom hem Skalman och hör vad jag säger!!!)
3. Pannbiff med lök och en massa sky och potatis. Hemmagjord av mig.
4, Pastan runt hörnet från hotellet där Skalman bodde i somras i Luxis.
5. Lasagne. Hemmagjord av mig.
6. Tartiflette. En bacon -potatis och osthistoria man äter i Luxemburg. Man äter så att man inte kan röra sig som folk på två dagar!
7. Fisk i ägg och örtsås. Förra gången jag gjorde den lyckades jag riktigt bra.
8. Grillad mat hos min bror.... Riktig grillad mat, riktig sallad, riktigt öl och riktigt jävla gott! Något att längta efter varenda sommar.

8 saker på min önskelista:

Ööööh...? Eeeeh? Snuskigt mycket pengar kanske? Ett litet hus eller en fantastisk lägenhet? Eller god hälsa och ett långt liv? Ett riktigt kök? Ett botemedel mot cancer? Att stoppa världssvälten? En god jul? Tomten? Hallå?? *lyssnar till ekot*

Jaaaa, hörrni. Vill ni kan ni skriva listor av samma slag. Annars låter ni bli. Det blir för jobbigt egentligen.

Men jag ska gå på Whitesnake i morgon!!!!! *glaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad*

Så det så!


Puss & Kram små raringar till vi hörs igen!

Rock on!!!
Er egen Honungsbulle i Tillvaron /M

Skramlar men det var ett jävla drag på den gamla tiden. Och jag hoppas att det blir det i morgon!Semester

Japp, semester är ordet. Det har jag nu. Det enda som saknas är väl Karibien... Ja Karibien är definitivt det som saknas. Annars brukar jag ta några dagars semester vid den här tiden på året. För att håna vädret. Jag ligger i sängen och pratar med vädret och säger åt det att det kan regna och snöa och slaska hur mycket det vill, för jag behöver inte gå ut. Jag måste ingenstans och det är underbart. No shit!

Blev väckt av en skrällande telefonsignal i morse. Ingen i luren när jag stapplade upp ur sängen och ett okänt nummer... Kollade på Eniro... Det var någon telefonförsäljare. Sånt gör mig irriterad. De ringer och väcker folk på deras semester och vill kränga saker som ingen vill ha eller behöver. Om jag personligen behöver något eller vill handla så söker jag upp det själv. Jag behöver inte ettriga försäljare i luren.  Nej, jag vill inte ha skosnören, trosor, rakhyvlar, strumpor, böcker eller Svenska Dagbladet. Och jag vill inte ha någonting gratis. För det visar sig aldrig vara gratis ändå.

Ikväll ska jag på julbord minsann. :) Har blivit bjuden av en Aloe Vera människa som är kund i mn butik. Hon vill att jag ska kränga Aloe Vera produkter. Och visst, det kan jag göra, för det är underbara grejor. Jag kanske kan ringa och väcka folk när de har semester? I alla fall så ska jag på julbord och jag ska äta tills jag storknar. Japp, det tänker jag göra. Jag älskar mat. Utan mat skulle jag dö. Utan mat skulle alla dö. För att ta mig till julbordet så behöver jag gå ut. Vädret liknar skit, men jag går ut ändå. Det är skillnad på att gå ut för att man vill ta sig någonstans för att ha roligt. Måste man till jobbet är det inte lika roligt.

Har gått med i en grupp på Nylleboken som heter Bloggfest och är till för oss som läser varandras bloggar och vill träffas och åka på kryssning eller gyttjebrottas nakna (fast det blir inte förrän i sommar). Det är en underbar grupp! Och det kommer att bli så kul!!! Gå med, gå med, gå med!!!! Join the party! Ju fler vi är desto roligare blir det. Och tänk att Sveriges vassaste bloggare - och jag - tar över Östersjön i ett dygn. Tänk buffématsalen, karaokebaren (där det huvudsakligen sjungits finska schlagers alla gånger jag besökt den, varpå jag översatt texter för icke finskförstående människor), nattklubben, hyttlängan där vi alla bor.... Wow liksom. Och vi känner varandra fast många av oss aldrig träffats. Bloggvärlden är underbar faktiskt. Kryssningen blir i vår. Tills dess räknar vi med att det blir riktigt många i gruppen på fejjan. Och har man inte FB, så får man väl kanske följa med ändå? Fråga  MLI - den underbara kvinnan som ska bli sambo. Jag vill också bli sambo!!!

Min hubbie  to be håller bara på och fjantar sig och åker till Luxemburg hela tiden. Hur kan man bli sambo då? Nåja, det blir vi nog så småningom I hope. Om han står ut med mig. Jag är snubblig, vimsig och inte helt stabil kanske. Men vem är stabil alla dagar och hela tiden? Jag känner ingen. Jag är i alla fall snäll. Det måste man vara för annars får man inga julklappar.

Apropå julklappar, så har jag semester nu, inte bara för att håna vädret, utan för att orka handskas med hysteriska människor som är sönderstressade av julhysteri. Alla år som jag jobbat med handel har jag somnat som en klubbad säl på självaste kulafton för att jag blivit sönderstressad av sönderstressade människor. Bedrövligt. Det gäller en enda dag på året. Folk ger varandra presenter som ingen behöver. Och äter nästan ihjäl sig. Man borde stanna upp och tänka ett ögonblick på de som ingenting har. Som inte får någon julklapp. Och inte her någon att ge en julklapp - vilket nästan är ännu värre. Själv lever jag i lyx ju. Jag ska fira jul med Skalman och äta mat och bara mysa. Det är lyx. Mat och värme och kärlek.... Honey DeLuxe. Aaaaaah, det blir namnet på bloggen när jag är i exil i Luxis - om allt går som vi vill.

Nu ska jag gå. Jag tänker lägga mig och titta ut och bara njuta av att inte behöva gå ut riktigt än. Kittlar dödsskänt.

Bye bye och ta väl hand om er i allt julstök. Och bli inte hysteriska. Och joina gruppen på Facebook så blir alla mycket gladare.


Er egen Honung i tillvaron /M


 Mer Jul

 

Ååååh....

Idag damp det ner en grej i min (nåja, Skalmans) brevlåda som jag väntat på och längtat efter. Petris skiva!!!! Jävlar i min låda, vilken pipa min forne klasskamrat har. Och hårdrock är det som det ska låta för oss som var pubertetspropellrar på det glada 80-talet.  Wonderful indeed.

Jag har inte tid att skriva mer, men jag bjuder på en av låtarna... Wow, liksom. Lyssna och njut!

Petri Vehviläinen och Naked:


El Snubblo Formidable!

Igår var jag otroligt intresserad av att kolla vår skyltning i butiken. Speciellt att kolla skyltningen  i ena fönstret... Och så fascinerad att jag gick rakt in i larmbågen  strax innanför dörren. Idag har jag en bula större än Saturnus i tinningen. Det gör ont.

Varför gör jag såna saker? Jag går in i dörrposter, stolpar och papperskorgar. Jag snubblar på stenar, och trottoarkanter och över saker i största allmänhet. Jag har svårt att förstå mitt snubbliga liv. Det orsakar mig smärta ju. Som bulor och dylikt.

Skulle väldigt gärna vilja vara graciös som en älva, men jag klarar det inte på kullerstensgator. Om jag mot förmodan tar på mig något sexigt högklackat, så är jag den där tjejen som förtvivlat försöker komma loss efter att ena klacken, eller båda, kilat sig fast mellan gatstenar. För at inte tala om de där gallren de har på marken utanför tunnelbanestationer i Stockholm. Otaliga är de gånger man fått kliva ur sin sko och sätta sig på huk och först försöka lirka och sedan dra loss skon. Det är pinsamt. Speciellt i rusningstrafik. Det var några år sedan det hände senast, men jag minns det som igår och rodnar vid blotta tanken.

Så nu sitter jag med en bula i min högra tinning, bara för att jag kollat skyltningen på jobbet, som om jag aldrig hade sett den förr. Aj säger jag om det. Och i nästa liv tänker jag aldrig snubbla. Och det behöver jag inte heller göra, eftersom Anna tänker bli Gud i nästa liv och jag får bli hennes Jesus. Det har hon lovat. :)

Och så har vi Skalman, som i Luxemburg fick en chock efter att jag först gått in i en dörrpost och sedan var nära att bli överkörd av en buss, varpå jag snubblade över en trottoarkant baklänges. Han lovade att hålla i mig så att jag skulle slippa snubbla och ställde sedan sin datorväska mitt en smal gång i en butik - som jag naturligtvis snubblade över. My Hero! :) The Almighty Ninjaturtle of My Tillvaro - Mr. Skalman - Stephen G. in the Shadows. That's him.

Och det är jag, Jag är snubblig av mig. Och jag säger er också detta: Om det finns en enda isfläck på marken i hela Sverige, så går jag på den och halkar och slår mig halvt fördärvad. Fånigt, om ni frågar mig. Det är det aldrig någon som gör iofs. Frågar mig alltså.

Jag är jättetrött och jag svamlar. Det enda jag egentligen ville var att få gnälla över bulan i min högra tinning. Aj!

Så då var det gjort.

Puss & Kram & Gonatt!

/Honung i Tillvarons Stockar och Stenar.... I Bro Bro breja, ni vet när man sjunger en ramsa om stockar och stenar och alla goda renar... Vilka jävla renar har jag alltid undrat? Eller är det renar som i att göra sig ren? Förklara detta för mig, för jag har undrat i många år. Och aldrig vågat fråga p.g.a. risken att bli utdömd för att vara ett pucko. Himla smart att lägga ut det här till allmän beskådan, eller hur? Jag är nog ett riktigt pucko after all.

Bye Bye! Bingen. Nu.

Crazy

Inatt var jag nära att bli galen. Riktigt bindgalen t.o.m. Skalman var nämligen long gone. Borta från planeten.

Det var han såklart inte. han vara bara i Belgien hos en kollega och käkade middag. Och hade inga pengar på sin telefon, varpå han inte kunde skicka det sms han hade lovat att skicka om middagen blev långdragen - vilket den blev. Och när jag försökte ringa, så gick det ju inte fram... Om man är utomlands, så går inte samtalet fram, eftersom han måste betala... Alltså. Jag fick i alla fall inte tag i honom. Och det dröjde och dröjde och dröjde.

Medan jag oroade mig, så satt han och klämde i sig broccoli för att vara artig. Jag målade upp alla möjliga och omöjliga scenarion (pluralformen på scenario, någon?) här hemma i min ensamhet. Fy faaaan... Jag vill aldrig mer känna så. När man har barn, så oroar man sig för dem. Men när man har en man som man vill göra barn med, så vill man inte behöva oroa sig för honom. Min väninna sa att jag inte skulle oroa mig för att jag bara mår dåligt av det... Sant, men jag oroade mig i alla fall.

Skalman ringer alltid när han har lovat. Han skickar alltid ett litet meddelande när han lovat. Om det blir ändrade planer, så meddelar han sig. Han är pålitlig, så det är inte så konstigt om jag trodde att han blivit nerslagen och rånad eller hade råkat ut för en olycka. Jävlar i min låda - jag hatar att vara så långt ifrån honom och ha absolut noll koll.

Jaja... *suckar*

I Luxis så kan man åka till IKEA. Det ligger i Frankrike. Man kan åka hem till folk och hälsa på och kan då hamna i Belgien. Eller för all del i Tyskland. Det är så pyttelitet och man far över gränserna hur som helst.

Skalman - The Almighty Ninja Turtle lever. Tack universum för det.

Jag måste gå till jobbet nu.

Er Egen Honung i Tillvaron /M

Apropå Universum, så hittade jag den här. Bortglömd i mitt sinne, men nu återfunnen:


I hear your heartbeat

But you're never there...

And that's all I have to say about that.

God natt, Skalman. Wherever you are. /Honung

Poodle Power

Den sista av tre lediga dagar är nu här och jag är hundvakt igen. En sovande hund på sin egen filt i soffan bidrar mycket till hemtrevnaden kan jag ju säga. Och eftersom jag kan säga det, så säger jag det. Vad som inte bidrar till hemtrevnad är att bli buffad på jättetidigt på morgonen och tvingas gå ut med hunskrället. Men det är sånt man får räkna med. Och jag går ut med henne med glädje och ibland med lite mindre glädje. Man vet ju själv hur det känns att vara jättekissnödig. Hon regerar och allt hon vill gör jag för henne. En snubbe jag en gång kände vet hur det känns att vara bajsnödig en söndag i Åbo, när ingenting är öppet vilket medför att det inte finns någonstans att lätta på trycket. När han äntligen hittade en toa så var det bättre än sex sa han. Hur man kommer in på såna samtalsämnen vet jag inte, så fråga inte.

Mitt extraknäck blev det inget med. Nu sökte de en vikarie på heltid i stållet. Men jag har ett annat på gång och får se vad det ger.

Skalman stack i söndags igen. Separationen känns lättare den här gången. Kanske för att fucking November är över. Antagligen. December är mycket mysigare med alla juleljus och så. Och så har jag så mycket på G i mitt liv att jag knappt hinner tänka. Och det är bra. När man tänker för mycket kommer grubblerierna smygande och att grubbla för mycket är inte heller bra. När man grubblar kan man komma in på kringelkrokar som kanske gör ont i själen, men har mycket lite förankring i verkligheten. Och det kan så frön av tvivel. Jag vill inte tvivla - jag tutar och kör och ser vart det leder. Det är sån jag är. För det mesta.

Vad jag däremot ofta tvivlar på är mig själv. Skrivandet, jobbet och livet i allmänhet. Att leva i en tro att man inte kan någonting kan vara jobbigt. Ofta är det så... Men då och då blixtrar det till och jag inser att jag visst kan. Allt möjligt faktiskt. Och egentligen kan man allt man vill. Ok, jag kan inte flyga till månen, men om jag ger mig fan på det, så är jag säker på att jag skulle komma dit en dag. Jag har dock ingen önskan att flyga till månen. Jag håller mig på jorden. Och försöker bidra allt jag kan för att hålla den vid liv.

Pratade med min allra äldsta väninna igår... (Heter det så på riktig svenska? Hon är inte gammal, men jag har känt henne sedan Kristi Födelse.) Hon skällde ut mig. Det gällde Skalman. "Ni bara plågar varandra och ni ska vara tillsammans! Åk ner dit och var där med honom! Nu!" O.s.v. Hon hävdar att vi inte fattar någonting och att vi ska vara tillsammans jämt och att vi behöver smisk, båda två. "Vad är PROBLEMET????" Hade inget svar på det egentligen. Nåja... Jag lyckades elda upp henne i alla fall. Hon var sömnig som en Koala innan vi snackade, men sen fick hon ordentligt med energi och blev riktigt förbannad på oss. Hon tackade mig för det efter utskällningen. Hon hävdar att jag ger henne energi för att våra stjärntecken är kompatibla. Kanske är det så. Hon är den som får mig att känna mig världsbäst. Till och med när hon skäller ut mig efter noter. Hon gör det för att hon bryr sig.

Hon sa också några väl valda ord. Hon sa att vi låter våra olikheter hindra oss i stället för att använda dem till att bli en styrka. Hon är ockult av sig och vände några tarotkort åt mig. Ett av dem var en eld som förtär allt i sin väg om man inte tämjer den och använder sig av den till något positivt. Det var våra olikheter sa hon. Något att tänka på. Verkligen. Att vara olika behöver inte vara någort negativt. Jag tycker om att Skalman är olik mig. Om han hade varit precis som jag hade jag blivit uttråkad. Om man har likvärdiga värderingar och samma grundsyn på livet, så är olikheterna något att glädjas åt. Egentligen. Och om man kan snacka och garva tillsammans har man en utmärkt chans att lyckas. Med allt.

Nåja, nu har jag en hund att hångla med. Ska lämna av henne framåt kvällningen. Stackars lilla sötnos. Hon fattar att allt är annorlunda, men jag undrar om hon fattar varför? Tror inte det. Jag ska i alla fall försöka ta med henne ut så ofta jag kan, om jag inte kan ta med henne hem till mig.  Man gör vad man kan för att hjälpa till. Hundar är också människor faktiskt. It's Poodle Power in da house!

Ha det så himla bra nu tills vi hörs igen.

Puss & Kram!

Er egen Honung i Tillvaron /M


Snor en video som min bror lade upp på sin blogg häromdagen. Den är till Skalman, men alla andra får gärna njuta av den.Love Conquers All. Remember this Stephen G!

RSS 2.0