Parlez vous franscais?

Moien!
(Betyder Hej på Luxemburgska.)

Min sista semesterdag är idag. Urrrrk säger jag om det. Men sånt är livet och då är det så.

Den här semestern har mainly handlat om rekreation. Total avkoppling. Mycket sömn, mycket mat och umgänge med människor jag tycker om. Nya upplevesler och intryck. Men inga nya skor.

Har kommit till en punkt i mitt liv då jag söker förändring. Inte för att mitt liv är värdelöst eller så, uatn för att förändring är bra. I alla fall om man utvecklas. Och utveckling är vad jag vill ha. Så nu är det ett nytt projekt jag startat. Projektet att börja träna är redan igång och en liten aning till viktökning. Men jag har inte vägt mig på flera veckor, så det är något jag tycker mig se, huvudsakligen runt midjan. Varför är det så? Om man nu ska öka, varför lägger det sig inte på de klena skinkorna eller i kuporna? Jaja, när man tränar kanske man kan styra det där litegrann? Man kan inte punktträna har jag hört, men man kan väl förhindra att fett lägger sig på magen i alla fall? Nåja, jag gillar min mage. Det är den enda magen jag har för övrigt och den är bra som den är. Och jag välkomnar vartenda kilo som kommer i min väg. I alla fall tills jag har gått upp till den vikt jag vill ha och så desperat behöver.

Så nu har jag ett till projekt på gång. Jag ska lära mig franska. Och det är så roligt! Skalman och jag köpte två böcker i detta ämne när jag var i Luxemburg och hälsade på. Franska för nybörjare, Jag förstår inte ens instruktionerna... Men jag har köpt en ordbok. Till dessa två franskaböcker fanns det övningshäften också, som vi också köpte. Så nu tragglar jag franska. På webben, med böckerna och antecknar tusen miljoner ord och fraser. Det är inte SÅ svårt. Uttalet är väl si och så, men jag sitter på webben och repeterar, repeterar och repeterar lite till. Allt blir svårare när man ska börja böja verb och sånt snusk. Det får Skalman hjälpa till med när han kommit hem. Han snackar flytande franska. Somliga har man goda skäl att vara avundsjuk på.

Häromkvällen satt jag och lekte med min blogg. Jag använde Googles översättningsverktyg och översatte min blogg till engelska.(Ibland har man för mycket fritid...) Jag tänkte kolla hur det blir, eftersom jag har utlädska vänner som kanske vill läsa. Herregud, det blev årets skrattfest. Pröva själva. Jag skrattade tills tårarna sprutade. Och jag kan INTE rekommendera någon av mina engelskspråkiga vänner att översätta den. De kan göra det om de vill, men de kommer inte att fatta någonting. Språkverktyget översatte Skalman till Stephen G. Jag ska Googla det när jag får tid.

Luxemburg. Jag har knappt ord för hur underbart Luxemburg är. Jag vill flytta dit. Därför ska jag lära mig franska. Och även om jag aldrig i mitt liv flyttar till Luxemburg, så kan det vara kul att kunna franska. Det är nyttigt för hjärnan att lära sig nya saker. Jag lyckades med konststycket att INTE gå vilse i Luxemburg. Inte mycket i alla fall, men jag var ju där en hel dag själv utan karta. Och jag hittade till turistbyrån och sen lyckades jag dessutom hitta en buss tillbaka till hotellet, fast det var inte samma hållplats där jag klev av, för den hittade jag inte. Jösses, Hunnys öden och äventyr. Jag var nära att bli överkörd av en buss också. När jag skulle backa upp på trottoaren så snubblade jag till och ramlade gott folk. Fick hjälp av en äldre dam som snackade en lång harang på franska... Jag tackade så mycket emedan jag hämtade mig från chocken. Jag såg mitt liv passera revy när den där bussen kom farande... Eftersom jag lyckades överleva den så trodde jag att jag skulle falla död ner av hjärtsnörp. Nåja, när jag såg mitt liv passera inför mitt inre öga, så såg jag att det i det stora hela har varit rätt bra hittills. Att jag lever över huvudtaget är ett mirakel i sig. Jag är så klumpig och snubblig av mig, så det är helt fantastiskt att jag aldrig brutit ett enda ben i min kropp och som sagt att jag lever. Och jag har många egenskaper, både goda och mindre goda - men lokalsinne är inte en av dem. Jag får vara glad om jag hittar hem.

Jag fick en ofrivillig sightseeing där också. Det var när jag skulle möta Skalman på stan efter att han jobbat klart och tog en buss från hotellet. Han körde fel väg tyckte jag, men det var jag som tagit fel buss. Den kom till stan efter längre tid, för den tog en lång jäkla omväg. Fick se lite mer än jag annars skulle sett, så det var väl bra ändå. Skalman har fått sig en del goda skratt i alla fall. Själv är jag van och mumlar mest.

Skalman köpte en hund till mig. En valp som sover och andas med hjälp av två batterier. Den får jag ha tills vi skaffar en riktig. Fluff heter han och han behöver aldrig gå ut när det är oväder. Riktigt praktiskt.


Min kompis Mark sa att inget levande kan vara sådär sött. Men riktiga levande valpar ÄR det. Man kan inte se en valp utan att vilja ta med den hem. Fluff - hunden som andas får duga tills vidare. Urgullig!

Annars är det otroligt fint i hela Luxemburg. Bilder kan man hitta på Nylleboken. Jag lägger upp några här också när jag ändå sitter här och glor.









Ett litet smakprov. Och jag kan rekommendera alla att åka dit. Det är inget självklart val när man ska välja semesterort, men det är så FINT där och så har de en massa god mat!

I morgon är det dags att gå tillbaka till jobbet. Jag försöker njuta allt jag kan av denna dag. Ska snart till Kungsängen och fira min brors äldsta barn som plötsligt blivit lång och hårig och 18. Snygg som bara den och så ska han snart ta körkort. Han vill ha en bil. Lycka till säger jag. :) Jag kan bidra till en ratt.

Nu ska jag ägna en timme till min franska innan jag måste åka. Så puss & kram kära läsare, tills vi hörs igen.

Ha det bra!

Er Egen Je parle tres bien {le} franscais - Honung i Tillvaron /M

Dagens:

Aaaaah, Curly Sue med Takida!!!

Dagens Skalmanlogik: "Ska vi bo här så ska vi bo där!"


Addi!
(Betyder hej då på Luxemburgska.)

Kommentarer
Postat av: Peter Bohlin

Fina bilder

2008-08-03 @ 15:02:46
URL: http://zerpo.blogg.se/
Postat av: M a l i n B.

Malin är himla glad att du överlevde!!! =)

Det är inte 40-årskris eller något?! Det där med att vilja förändra, lära sig något nytt? Tänkt på det åt mig själv nämligen. Jag fick ett ryck, JAG VILL LÄRA MIG NÅGOT! Strunt samma vad ungefär. ;)

Vi är ju hästdelägare men den motioneras flitigt utan mig, vi har en gitarr i sonens garderob, DEN vore lättare att "lägga rabarber på". ;)

I morgon blir jag ett helt år närmare 40 förresten så då kanske jag får en "uppenbarelse" över vad jag vill göra. ;) Brukar inte ha så mycket "funderartid" så därför har jag inte slagit slag i saken, jag skjutsar ungar, hänger med hos hästar, fotbollsplaner och så där... När jag inte springer runt med den egna "hårbollen", hunden alltså för till skilland mot din sötnos så måste min ut i ur och skur, flera gånger om dagen. ;)

2008-08-03 @ 22:13:54
URL: http://malinbayard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0