Big Deal

"Vad ÄR det med tjejer som går till frissan egentligen?" Detta utbrast en man jag känner väl och tycker om, efter att jag berättat att jag ska gå till frissan. Han tyckte att tjejer snackar om frissan som om det vore en världsomvälvande nyhet. Vidare sa han "När en kille går och klipper sig, så går han och klipper sig och sen är det inget mer med det".

Men det FINNS en avgörande skillnad. När en kvinna går dit så är det för att ta del av diverse skvaller. Och för att få en makeover. En förändring. Lite färg och lite klipp och kanske ett och annat litet krull. Eller plattångat och blankt eller... Hmmm, möjligheterna är till synes oändliga när det gäller hår. Killar går dit för att få sitt hår klippt. Kvinnor går för att förändras. Och det, mina vänner är en Big Deal.

Många är vi som kommit hem från frissan hulkande och missnöjda. Och vägrat visa oss utan huvudbonad följande halvår eller så. Fråga vilken kvinna som helst - nästan alla har varit med om det. Frisören har inte förstått vad man vill. Klippt för mycket, krullat för mycket eller vad det nu kan vara. Vad många av oss inte förstår är att de inte kan trolla (frisörerna alltså). Vi blir inte snyggare än vad vi är. Men vi tror det - varenda gång.

En kvinna utvecklar en relation till sin frissa. Hon vet allt om en. Hon vet vad man gör, vad man tänker på och vilka man umgås med och hon känner till ens morgonrutiner. När man har utvecklat den relationen, så litar man blint på sin frisör. Då kan man säga "Gör vad du vill, men klipp inte för mycket". Min frissa klipper aldrig för mycket. Hon känner till att jag aldrig skulle gå upp en kvart tidigare på morgonen bara för att fixa håret. Hon är perfekt vet ni. Hon fattar alltid vad jag menar när jag förklarar och gestikulerar som en hel italienare (eller grek, för all del).

Nu är hon gravid och slutar till jul. Och det är en otroligt Big Deal! Vem ska jag nu gå till, som fattar allt? Jag måste ju hitta en ny frisör som jag måste utveckla en relation till. Det tar ju för sjutton åratal att bygga upp. Åratal - read my lips.

Gick till en annan frisör i somras och hon fattade verkligen ingenting. Jag förklarade hur det skulle vara och min bästis förklarade hur det skulle vara. Och jag var osams med mitt hår i tre månader eferåt. Verkligen. Jag hatade och förbannade varenda hårstrå.

Det värsta är att vi aldrig klagar. Hur det än blir så är ju skadan redan skedd. "Tack, det blev bra" säger man och betalar sina surt förvärvade dyra pengar och köper något schampoo också för säkerhets skull, så att man är säker på att man inte sårar den stackars frisörens känslor. Sen skyndar man sig hem och hoppas - man BER - att man inte ska träffa någon man känner. Väl hemma sliter man i sitt stackars hår - det som är kvar av det - och gråter en skvätt. Man klagar aldrig eller ryar och skäller. Jag känner ingen som gör det. Gör du?

Nåväl, nu har jag varit där och fått i en liten toning och en viss förändring. Hon har klippt rätt mycket, men inte för mycket. Det är fortfarande uppsättbart och det måste det vara. Jag vill inte ha hår i maten. Jag är nöjd till tusen. Väldigt otroligt nöjd. Jag tror att jag måste gå till en frisör och visa upp mig någon av de närmsta dagarna så att den stackars människan förstår hur jag vill ha det nästa gång det är dags. För min älskling är mammaledig ju. Risken finns att jag inte klipper mig på ett och ett halvt år annars...

Utseendet är viktigt för ens välbefinnande. När det kommer till kritan, så betyder utseende ingenting - det är ett pågående förfall ändå, men om man känner sig hyfsat nöjd med sig själv, så är livet lättare att leva. Och man har lättare att vara positiv och tänka goda tankar. Känner man sig som en våt golvmopp i smutsigt vatten, så ser man också sån ut. Är man nöjd, så utstrålar man positiv energi och alla mår bättre. Jag tackar min frisör för detta.

För övrigt är allt bra.

Dagens citat:

"Looking for a lover who needs another
Don't want another night on my own
Wanna share my love with a warmer lover
Wanna bring a wild man back home"

/Donna Summer - Hot Stuff - Då det begav sig.

Här och Nu er egen Honung i Tillvaron /M

Dagens hunk: PG - Småländsk Hetta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0