Födelsedagsminnen

Dagen jag fyllde 18 var åretsdittills varmaste dag. Temperaturen hade säkert nått 30-strecket eller var strax över. Jag hade så lite kläder som möjligt på mig, utan att vara utmanande på något sätt. Shorts och något linne. Jag jobbade på hemtjämsten vid denna tidpunkt och den dagen skickar min chef mig till en mycket gammal farbror för att duscha honom. Gubben måste duschas och ingen av våra manliga medarbetare var där den dagen. Så, sagt och gjort - jag spatserade dit.

Får efter badbyxletande (givetvis fick jag in honom i duschen utan badbrallor, gullvivan måste ju tvättas!) och en del panik från gubbens sida slutligen ner honom i badkaret. Och jag duschade och tvättade hår och rygg och ben och fötter och allt utom den alra intimaste delen av honom som han fick tvätta själv. När jag tvättade hans hår en gång till för säkerhets skull så såg jag något i ögonvrån som jag aldrig trodde att jag skulle få se... Han hade fått  STÅND! Jävlar i min låda! Jag rodnade och gubben rodnade. Utan ett ord fick jag honom ur badkaret, och på med rena kläder.

När jag sedan fått ner honom på en stol och står bakom honom och kammar hans hår så har fortfarande inte ett ord yttrats. Gubben harklar sig lite och säger: "Jaaaa du... Den fungerar i alla fall." Och jag muttrar "Jaaa". Sen säger han: "Men du kan komma hit och dusha mig nästa vecka igen, för nu dröjer det ett halvår innan den fungerar igen."  Jösses.

Detta orsakade mycket munterhet bland mina arbetskamrater, vilka jag senare på kvällen gick ut och drack öl med för att jag kunde. Fick en kamera denna dag. En kamera som numera är trasig, men som jag fortfarande saknar. Jag bar med mig denna kamera överallt.

Födelsedagsminnen finns det gott om. Jag tillbringade många av dem på Grönan i mina tidga tonår. En av dem i en park i Stockholm med picknickmat och vin som jag inte fick dricka, men drack ändå. När jag fyllde fem år så var det avslutning på min Mulleskola samma dag och jag fick en medalj som jag hade på mig under hela födelsedagskalaset. Diplom fick jag också.

Jag minns mina födelsedagar som ljusa och glada. Men den jag hade för två år sedan var rent ut sagt överjävlig. Så den minns jag inte. Den jag hade förra året var riktigt underbar. Och i år kommer den att bli kul och minnesvärd. Och antagligen kommer jag att vara lite trött. :)

Nåja, jag känner mig inte ett dugg annorlunda än för typ 40 minuter sen. :) Ja, jag fyller år idag. Nog om detta.

Er Egen inte-alls-gammal-Honung i Tillvaron!

Kommentarer
Postat av: Jonte

HaHa, jösses!

2008-05-31 @ 00:44:21
URL: http://jonteohlson.blogg.se/
Postat av: Andrea

Haha, du är rolig du! Grattis igen förresten!

2008-05-31 @ 00:46:37
URL: http://minnamarie.blogg.se/
Postat av: P.B

Kommer ge dig en födelsedagspresent att blogga om. Om jag e först. Kan avslöja att det är några av mina favoriter... 12 minuter kvar

2008-05-31 @ 00:48:06
Postat av: Malin B

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!!

Hoppas att du får en kalasdag, varmt och gott iallafall! Så ung och rask du är så sover du väl iallafall inte bort den stora dagen efter denna vakna inledning på firandet!?

Vilket minne du hade från din "badgubbe". ;)

2008-05-31 @ 17:43:49
URL: http://malinbayard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0