Livet på en bönpall

Åååååh, ljuva liv! Att sitta på en bönpall och inte ha ett enda problem i hela världen är indeed underbart. Vad mycket man får se... Hisnande utsikt, bilister, husvagnar, stressade svenskar i trafiken... Och andra folk på motorcyklar. Folk som åker motorcykel hälsar på varandra när de möts i trafiken. Man vinkar. Det känns som man är en del av något större liksom. Som att man har kompisar överallt.

Man känner vinden, friheten och alla dofter. Sommardofter. Nyklippt gräs, ängar, skog, sommarregn, nylagd asfalt och ännu bättre, nyregnad asfalt. Man kollar väder på Tigers I fåne och flyr från västkusten österut, för att vädret på västkusten suger. Vi har åkt i regn, hagel och obeskrivlig hetta. Jag har haft det underbart oavsett väder på bönpallen.

Vi har sovit i Karlstad, Strömstad, Vänersborg och Karlsborg. Jag åkte först i jeans och en läderjacka (som vi köpte av en brutta i Örebro). Jeans på en motorcykel i regn och hagel är inte roligt. Men vi gick in en Harley Davidson-butik i Strömstad och hittade ett par riktiga brallor för halva priset som passade. Vi hade varit i alla möjliga motorcykelbutiker längs vägen och inte hittat någonting som jag inte kunde haft som tält. När jag väl fick på mig riktiga brallor med inbyggda skydd så satt jag som en drottning resten av tiden. Som en drottning - I'm tellin' ya! Både varm och torr. Fast jag ser liten och tjock ut och innan jag vande mig så kändes det som jag skulle ut och åka pulka. Man har en hel mundering... Hjälm, skinnjacka, allvädersbrallor, stövlar, handskar och en grej runt halsen som heter någonting, som jag har glömt. Tiger har berättat det för mig säkert tio gånger. Det liknar ordet för något bakverk från Grekland, men det är inte det ordet exakt. Äsch... Jag kommer inte på det.

Det är i alla fall väldigt roligt att åka. Man får se så mycket fina saker... Och i kurvorna känns det WIIIIIII i magen. Nästan som Tivoli. Frihetskänslan är obeskrivlig. Man åker dit man vill och man vill dit där det är fint väder.

Vi har tittat på en massa slussar längs med Göta Kanal också. Väldigt många slussar. En fascinerande företeelse. Och vi har tittat på båtar. Igår var vi i Västervik och tittade på båtar och fikade lite. I förrgår var vi i Söderköping och tittade lite. Vi har ätit en fantastisk dagens i Grebbesta och igår åt jag en underbar strömming i Västervik. Och jag har säkert gått upp flera kilo. Må det lägga sig i kuporna!

Jag har fått lite sol på kroppen också och mina ben har äntligen blivit av med eksemen. De är jättefina nu och jag är så glad! Och nu måste jag gå, för jag ska ut och få ännu mera sol på min stackars kropp. Leve solsken.

Jag lämnar er med detta... Och önskar alla en fortsatt skön sommar.

Puss&Kram!

/Honung

P.S. Jag har den där jävla reklamlåten från Bredbandsbolaget på hjärnan. Finns det något piller mot det? D.S.


Jag vägrar att lägga ut Brebandsbolaget-låten. Här kommer något annat.

 


(Egentligen borde jag försöka ta mig till Jönköping och gå och klippa mig hos den hårklippande Libanesen som gjorde mig så snygg förra året... Men jag gillar min frissa i Uppsala, så jag får väl vänta till jag kommer tillbaka till stan.)

Kommentarer
Postat av: Skalman

Helt underbar läsning! Har dock lite svårt att visualisera dig iklädd MC-utstyrsel - Världens Minsta Michelin-gumma...!?asgarvHa en fortsatt härlig semester!

Rock on, honeybun!

2010-07-20 @ 19:08:17
Postat av: Poeten

Grekiska bakverkshuvudbonaden = balaklava eller ski mask, populär bland Formel 1-dårar, militärer och bankrånare (och MC-åkare). Huvan har sitt namn från staden Balaklava då de brittiska trupperna bar dessa i Krimkriget. Och du vet att detta är sant när det kommer från mig ;)!Fortsätt äg sommaren nu!

2010-07-21 @ 10:36:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0