Den vilda listan - Gudinnelektion 1

Idag har jag jobbat. Det känns rätt så drygt att jobba på en söndag, speciellt som folk i Uppsala inte fattar att det är öppet. Efter tre år. De kommer in i butiken och utbrister häpet: "Va? Är det öppet?" Det finns många saker man skulle vilja säge dem i sådana ögonblick. Typ "Nej, vi är här för att vi tycker att det är roligt" eller "Vi bor här, men glömde låsa dörren igår kväll". I stället hör man sig själv säga: "Jajjamensan! Vi har öppet vi och det är väl bra?" Man låter käck dessutom. Vem vill vara käck? Ingen jag känner vill vara det. I alla fall inte om alternativet eventuellt skulle kunna vara "Underskön, outstanding sexgudinna som dessutom är rolig" En del har sagt mig att jag är käck och menat det som en komplimang. Då får man svälja tills man blir blå och le lite krampaktigt. Och sen måste man meditera lite för att rena sin hjärna från onda tankar, alternativt gå och bikta sig om man skulle råka vara katolik.

Jag försöker nu bli en Gudinna. Boken säger att man blir det på sju veckor om man följer instruktionerna och gör övningarna. Den första övningen är att man ska skriva en önskelista. Önskningarna får vara hur vilda som helst - man ska inte vara ödmjuk. (Gudinnor är inte ödmjuka, men generösa om det tar hand om sig själva i första hand.) Om man dessutom sätter upp listan där männsikor kan se den, så är det troligare att man får det man önskar sig. Att få ett slott i Frankrike är väl ganska osannolikt att man får iofs, men man kanske får en sommarstuga på Västkusten. Men om man skulle vilja ha ett slott i Frankrike, så ska man skriva det på önskelistan.

Boken säger att man ska sätta upp listan på typ kylskåpsdörren, så att fler kan se den. Men här är det bara min roomie och hunden som kollar på kylskåpsdörren (speciellt hunden). Så, eftersom jag de senaste tre veckorna eller så fläkt ut hela min själ, mitt brustna hjärta och mitt känsloliv för kreti och pleti, så kan jag lika gärna dela med mig av min vilda önskelista till er också.

Så håll i er:

Skalman.

Tillräckligt med pengar på banken för att aldrig mer behöva oroa mig för pengar och för att kunna skaffa mig allt jag behöver och vill ha.

Skriva en bestseller.

Ett hembiträde.

En butler.

En dejt med Jon Bon Jovi.

En väldigt lång dejt med Jude Law.

En ännu längre dejt med... Se överst på listan.

Ett barn.

Fem kilo till på min kropp. Och de ska hamna på låren, skinkorna och i kuporna. Tack så mycket.

Ett gymkort.

Ett körkort.

En bil.

Fri tillgång till sex.

Fri tillgång till skräddare, sömmerskor och stylister.

Finare hår.

En lägenhet i Stockholm, Paris, London och New York.

Ett hus där det är varmt, utan ormar och andra läbbiga djur. Gärna vid ett hav som är hajfritt.

Lära mig spela munspel.

Kunna matte som flytande vatten.

Färstå de där krumelurerna som de har i IQ-test.

Kunna säga annat än ost på franska. (Och andra meningslösa ord.) Jag kan fortfarande inte beställa en apelsinjuice på franska, som var mitt första delmål från början.

Inreda ett hem med fria händer och obegränsat med resurser (pengar).

Starta en hjälporganisation där alla pengar garanterat går till de behövande.

Åka till Dominikanska Republiken.

Et par mac
kor med ägg och majonnäsgegga.
....

Det finns säkert mer jag skulle kunna lägga till på listan. Ja.

Andra övningen går ut på att hitta något att njuta av varje dag. Det kan vara något litet... Men jag har blivit ganska bra på det. Jag kan njuta av att jag kan le. Idag njöt jag av ett varmt bad. Och jag njöt av att göra hunden glad för att han fick god ost. (Han satte sig så fint.)

Kursen går vidare. Sju veckor ska det ta!!

Yes!

/Honung

Hon är en Gudinna - I'm telling you!

Aretha Franklin
*pekar neråt*



Kommentarer
Postat av: Malin B

Tänkte säga det; skriv listan här för tusan men det hade ju ju redan kommit på - såklart! =)

Min kylskåpsdörr är oftast skymd av dörren in till tv-rummet så hos mig är det inte heller någon bra plats för listor som ska synas. Har inköpslistan uppsatt där iallafall. Annars har jag mest mina listor, oskrivna inne i huvudet.

2009-02-02 @ 07:49:12
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: J

Okej, apelsinjuice är jus d'orange. Klatt!

Andra viktiga fraser:

Je suis un petite chien dans la fenêtre.

J'ai un grand cheval, sur la table.

Parce que je suis en valait la peine

2009-02-02 @ 08:37:45
URL: http://kreftans.blogg.se/
Postat av: Åsa

Äggmackorna borde vara tämligen enkla att fixa och sen bocka av på listan. IQ-testkrumelurera skulle jag kanske kunna hjälpa dig med då jag finner dessa ytterst logiska. När jag var sjukt smal drack jag bulkmedel mellan målen det kanske funkar för dig med. Pröva! Resten av grejerna på listan kan jag nog inte hjälpa dig med men lycka till i alla fall....

2009-02-02 @ 11:09:03
Postat av: S@tu

Käck?? Vilket påhopp :-)



Sv: Jaaa... jag tänkte att jag skulle sätta skräck i mina motståndare med det namnet... men det funkar inge vidare :-/

2009-02-03 @ 09:17:19
URL: http://mammasatu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0