De talar ett främmande språk

Det är ett rätt kul fenomen att se vad som händer med besöksstatistiken när man har "Porr" som rubrik.

Jag gick framför tre killar häromdagen. De pratade inte med varandra. De gick helt tysta. Rätt som det var så sade en av dem "Fjällräven" varpå en annan replikerade "Just det!". Rätt ut i luften bara sådär. Var kom det ifrån? Och hur kunde den andra begripa precis vad den första menade? Skälet till att jag vet att de var tre stycken var att de gick om mig. I tystnad.

Jag känner en man som åkte bil med sin pappa till jobbet varenda dag. I flera år. Och de pratade aldrig med varandra. De verkade kommunicera telepatiskt på något sätt. Den ena kunde säga ett enda ord på hela resan. Detta ord var oftast "Olja". Inget mer, inget mindre. Och det var en gång i veckan. Det betyder: "Vi måste kolla oljan". De kollar jämt oljan, män, Men det verkar sällan som man måste göra något åt den. Oljan alltså. Jag har också fått nöjet att åka bil med denna pappa och vi pratade om allt från UFOn till religion, politik och livet i allmänhet. Min kompis trodde inte sina öron när jag berättade om hur spännande hans pappa var att diskutera med. Jag vet inte om han tror mig än idag.

Män kommunicerar helt annorlunda än kvinnor, det är en sak som är säkert. Säg nu att en av hans kompisar fått barn. Då kan han berätta för dig att hans kompis fått barn. En kvinna frågar omedelbart efter kön, födelsevikt, längd, utseende och om förlossningen tog lång tid. En man har ingen aning om såna saker. Han brukar oftast veta vilket kön barnet har, men inget mer. Hur kan man inte veta det? Han frågar inte. Och om den nyblivna pappan mot förmodan berättar dessa detaljer för honom, så har han glömt dem i samma sekund. Vill man veta detaljer ska man prata med en kvinna.

De kanske pratar om känslor också. Männen. Ungefär så här:

Kille1: "Hur är det?"
Kille 2: "Det suger."
End of story.

Eller

Kille 1: "Hur är det?"
Kille 2: "Så jävla bra."
End of story.

Jag generaliserar grovt nu, men enligt många män så går det till just så. Det har berättats för mig. Vill de prata om känslor på riktigt så pratar det med sin flickvän. I vissa undantagsfall sin mamma. Eller någon vän de känt mycket länge. Men det är sällsynt.

De talar ett helt främande språk. För en kvinna är detta en gåta. Hur kan de överhuvudtaget förstå varandra? Men det gör de. Jag som är kvinna förstår dem ännu mindre... Ett mysterium är vad det är.

Kvinnor pratar på ett helt annorlunda sätt. Om en kvinna frågar en annan kvinna hur det är, så kan hon räkna med att få en timslång redogörelse för exakt hur det är. hur det känns och vad folk har sagt, gjort och också vad de hade på sig. Det är ett rent nöje att lyssna, för det är detaljrikt, spännande och hög igenkänningsfaktor. Och med vetskapen att hon själv får redogöra  för sitt eget sinnestillstånd och allt i en timme, så lyssnar hon gärna och hummar på de rätta ställena. Och dessutom så kan hon redogöra exakt vad väninnan har sagt om någon frågar, exempelvis en pojkvän. Pojkvännen tycker att hon pladdrar. Han vill bara veta om människan mår bra. Det är allt. Så om en man frågar så säger man bara det. Att det var bra. Om det var bra vill säga. Annars säger man att det inte var bra med en fullständig redogörelse varför det inte var bra. Räkna med att han har slutat lyssna långt innan man är klar med den fullständiga rapporten.

De talar ett helt annat språk. Verkligen. Hur kan de förstå varandra? Hur ska vi kvinnor kunna förstå dem? Och vi kan inte inom den närmaste framtiden räkna med att de ska förstå oss. De tycker att vi pladdrar och de saknar fullständigt förmågan att läsa mellan raderna. De talar i gåtor.

Det finns ett fåtal undantag som man i alla fall tror att man begriper sig på. Och låt oss leva lyckliga i den tron, för annars blir inga barn gjorda och mänsklighetens undergång nalkas oss.

Lev väl små Darlingar tills vi hörs igen en annan dag!

Er Egen Honung i Tillvaron /M

Skalman kommer hem på lördag! Ljuva liv!

Dagens Discodänga:



Behöver väl ingen närmare presentation? Ta i trä...

Kommentarer
Postat av: Malin B

Men vilka tråkmånsar alla var som läste hos dig i går då och inte kommenterade!!!

Med anledning av dagens inlägg så var det väl karlar som läste och inte orkade säga ens ett ord? ;)

Visst ÄR det så att tjejer och killar kommunicerar olika men vi har en kund här på jobbet som hade stenkoll på allt när han fick barn och vi tyckte det var "gulligt". (Herre Gud, det var ju hans barn, såklart han skulle veta!) Så kom barn nr 2 och han visste lika mycket, när barn nr 3 kom imponerades vi av att han fortfarande hade stenkoll; "Jo Lucas han är fyra år, tre månader och fyra dagar!"

En del pappor som inte ens vet vilket år ungen är född. ;)

2008-10-07 @ 10:34:24
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Emelie

Haha sånt underbart inlägg. Och egentligen gillar jag inte generaliseringar. Men ibland måste man bara få lov att göra dem.

Och lite stämmer det.

Tänk vad vi skulle kunna lära oss av varandra :)

2008-10-07 @ 12:14:52
URL: http://petracharlotte.blogg.se/
Postat av: Linda

En sån trevlig blogg, denna ska jag lägga in som prenumeration på bloggkoll :-). Och du har helt rätt... män pratar ett helt annat språk.

2008-10-07 @ 12:34:23
URL: http://chagak.blogg.se/
Postat av: Lallis

Jag sitter och är lite tagen.

Jag har aldrig varit här inne hos dig innan. Varför inte då? Undrar jag nu.

Verkligen kul att komma in här. Och tänkvärt.

Och jag kommer gärna igen.

Ha en fin kväll.

Kram lallis

2008-10-07 @ 19:12:07
URL: http://knasigamamman.blogspot.com/
Postat av: Mattias

Hoppas ni förstår när jag skriver detta då eftersom vi talar ett främmande språk vi män! ;) Nädå, jag förstår precis vad du menar i ditt inlägg. Fast jag tillhör nog en av de killar som kan prata om känslor rätt bra och även skriva om det även om jag inte gör det så ofta i min blogg.



Fast helt klart har jag ofta i livet hellre pratat med tjejkompisar än killkompisar om det gäller en jobbig separation eller dödsfall i familjen mm. Då en del av mina killkompisar nog tillhör släktet du skriver om. Fast absolut inte alla!



För övrigt så talar ni tjejer ibland ett konstigt språk också där ni säger saker ni inte menar eller säger ingenting för ni tycker att vi ska förstå ändå med mera! :)

2008-10-07 @ 20:31:27
URL: http://jack71.blogg.se/
Postat av: Lallis

Vad kul!

För jag har liksom insett att jag nog måste följa din blogg också. Ja och då är "måstet" väldigt bra:)

Ha en fin kväll. En gång till.

Kram

2008-10-07 @ 22:15:37
URL: http://knasigamamman.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0